Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italų ir ispanų dvikova Kijeve vainikuos Europos čempionatą

Vicente del Bosque ir Cesare Prandellis tiki, kad Ispanijos ir Italijos demonstruojamas atakuojantis futbolas leis žiūrovams pasimėgauti kvapą gniaužiančiu Europos čempionato finalu Kijeve. Italijos ir Ispanijos dvikova sekmadienį užbaigs 24 dienas Lenkijoje ir Ukrainoje trukusią futbolo šventę.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Italai ir ispanai šiame čempionate jau yra susitikę prieš tris savaites. Tuomet Gdanske vykusios rungtynės baigėsi 1:1. Sekmadienio mačas Kijeve bus jau trečia šių vienuolikių akistata per mažiau nei 12 mėnesių. Ispanija Ukrainos sostinėje sieks perrašyti futbolo istoriją laimėdama trečiąjį tarptautinį turnyrą iš eilės, o italai sieks antrojo Europos čempionų titulo.

Mes labai sunkiai dirbome daugelį metų ir norėtume, kad mūsų darbą vainikuotų pergalė

„Mes labai sunkiai dirbome daugelį metų ir norėtume, kad mūsų darbą vainikuotų pergalė“ – teigė V.del Bosque. Jo vadovaujama ekipa nesugeba įveikti Italijos per paskutiniąsias dešimt tarpusavio akistatų. Tiesa, 2008 metų Europos čempionato ketvirtfinalyje ispanai vis tik iškovojo bilietą į pusfinalį palauždami italus baudinių serijoje. „Mes negalime žvalgytis atgalios. Italija keturis kartus laimėjo Pasaulio čempionų taurę. Mes prieš ketverius metus laimėjome Europos čempionatą. Istorija yra, tačiau turime žiūrėti į dabartį. Mes žaidėme panašių turnyrų: mes buvome toje pačioje grupėje ir abu laimėjome po baudinių. Mūsų žaidimo stiliai labai panašūs, todėl tarp komandų nėra didesnių skirtumų“, – teigė V.del Bosque.

C.Prandelli tiki, kad daugiausiai galimybių jo komanda turi demonstruodama atakuojantį futbolą. „Labai viliuosi, kad galime būti pozityvūs ir parodyti jiems savo žaidimą. Ispanijos stiprybė yra ne tik kamuolio kontrolė, tačiau ir tai, kaip jie tą kamuolį atsikovoja. Mes turime pasinaudoti savo galimybėmis ir sukurti kiekybinį pranašumą tam tikrose aikštės vietose. Nesitikime, kad nuo pirmos iki paskutinės minutės primesime savo žaidimo stilių, tačiau žinome, kad galime žaisti savo futbolą, kai tik atsiras tokia proga“, – artėjant sekmadienio finalui kalbėjo italų treneris.

Atakuojantis ir visą aikštės plotą išnaudojantis italų futbolas jau davė savų rezultatų dvikovose su Anglija bei Vokietija ir tai reiškia, kad italų žaidimo kreivė kyla aukštyn. „Net ir atrankos turnyre stengėmės žaisti išnaudodami geriausias savo žaidėjų savybes. Mes mažai rizikavome šiuo savo požiūriu, nes tai yra sunkus kelias, tačiau mums reikia tęsti kelionę tuo pačiu keliu ir galiausiai tai duos savo vaisių“, – teigė C.Prandelli.

Ispanijos stiprybė yra ne tik kamuolio kontrolė, tačiau ir tai, kaip jie tą kamuolį atsikovoja.

Pagyrų Italijos vienuolikei negailėjo ir ispanų strategas. „Italija pasikeitė. Jie gerai pradėjo čempionatą kovodami su mumis ir toliau gerino savo formą. Tad jie yra mūsų vertas finalo varžovas. Pastaraisiais metais Italijos futbole įvyko didžiuliai pokyčiai ir jie žais taip, kaip žaidė paskutiniuosius keletą mačų. Jei kuri nors kita komanda būtų žaidusi taip kaip jie, tai ta komanda taip pat būtų buvusi finale. Jie to nusipelno“, – gražių žodžių italams negailėjo V.del Bosque.

Lygiosios su Italija nutraukė Ispanijos 14 iš eilės laimėtų rungtynių seriją. Tiesa, ispanai jau 19 rungtynių nepatiria pralaimėjimo ir 419 minučių nepraleidžia įvarčio.  

„Laukiu, kad ispanai žais kaip įprastai. Tai – drąsi komanda, kuri stengiasi laikyti kamuolį ir spaudžia oponentą. Jie turnyre praleido mažiausiai įvarčių ir net, jei jie žais be tikro puolėjo, jie visada gali susikurti erdvės“, – kalbėjo C.Prandelli.

Parengta pagal UEFA.com

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius