Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per „Euro 2012“ čempionatą Lenkijos teismai dėl nusikaltimų teisė 228 aistruolius

Lenkijos teismai per 2012 metų Europos futbolo čempionatą išnagrinėjo 166 bylas dėl nusikaltimų, susijusių su turnyru, į kuriuos buvo įsivėlę 228 žmonės.
Milžiniška Lenkijos vėliava
Milžiniška Lenkijos vėliava / „Scanpix“ nuotr.

104 bylos baigėsi kaltinamaisiais nuosprendžiais, praneša Informacijos centras „Ukraina-2012“, remdamasis Lenkijos teisingumo ministerija.

Daugiausia bylos buvo iškeltos Lenkijos piliečiais (192 žmonės), bet taip pat ir su užsieniečiams, tarp kurių buvo 17 Rusijos piliečių, 6 kroatai, 5 airiai, 4 rumunai, po vieną Ispanijos, Didžiosios Britanijos ir Liuksemburgo pilietį.

Dėl Rusijos aistruolių, iš kurių 10 gavo nedideles laisvės atėmimo bausmes ir nuobaudas, situacija įgavo tam tikrą politinį atspalvį.

Apibendrindamas „Euro-2012“ organizavimą saugumo požiūriu Lenkijos vidaus reikalų ministras Jacekas Cichockis pabrėžė, kad jam pavaldžios tarnybos „sėkmingai išlaikė egzaminą“.

Jis pažymėjo, kad itin nelengva buvo dirbti Lenkijos ir Rusijos rungtynių dieną birželio 12-ąją, kai tūkstančiai policininkų užkirto kelią futbolo aistruolių susirėmimams šalia Nacionalinio stadiono Varšuvoje.

Ministras taip pat pažymėjo, kad nors buvo daug atvykėlių, vagysčių per čempionatą sumažėjo nuo 3,5 tūkst. iki 2,9 tūkst., o užpuolimų apiplėšimo tikslais ir sumušimų sumažėjo atitinkamai 22 proc. ir 27 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius