Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmasis „Euro 2012“ skandalas: Nyderlandų rinktinė lenkų sirgalius kaltina rasizmu

Nuogąstavimai dėl juodaodžių futbolininkų įžeidinėjimų pasitvirtino net neprasidėjus Europos futbolo čempionatui („Euro 2012“). Nyderlandų rinktinė apkaltino lenkų sirgalius rasizmu po to, kai šie atviros treniruotės metu klykavo lyg beždžionės.
Vienas iš Nyderlandų rinktinėje žaidžiančių juodaodžių – puolėjas Luciano Narsinghas.
Vienas iš Nyderlandų rinktinėje žaidžiančių juodaodžių – puolėjas Luciano Narsinghas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tai tikra gėda“, – Nyderlandų žiniasklaidai piktinosi vienas rinktinės lyderių Markas van Bommelis, demonstratyviai palikęs aikštelę, kai išgirdo rasistines užgaules tamsiaodžių jo komandos draugų atžvilgiu.

„Tai siaubinga. Ypač dėl to, jog prieš kelias dienas lankėmės buvusioje nacių koncentracijos stovykloje Aušvice, – niršo M.van Bommelis. – Privalome atsikimšti ausis. Jeigu negirdite rasizmo, arba nenorite girdėti – tai yra dar blogiau.“

Nyderlandų rinktinės saugas pridūrė, kad komanda dėl incidento kreipsis į UEFA, o jeigu rasistinės užgaulės pasikartos oficialių varžybų metu – pasitrauks iš rungtynių.

„Jeigu tai nutiks per „Euro 2012“ mačą, paprašysime teisėjo, kad mus išvestų iš aikštelės“, – ryžtingai kalbėjo futbolininkas.

Anglijos rinktinės kandidatas, nepatekęs į komandos sudėtį, Rio Ferdinandas socialiniame tinkle „Twitter“ taip pat apgailestavo: „Kažką panašaus ir numačiau... Olandijos rinktinė jau diskriminuojama? Turnyras turi kuo greičiau prasidėti ir lieka tikėtis, kad tokie dalykai nesitęs.“

UEFA prezidentas Michelis Platini prieš „Euro 2012“ patvirtino, jog teisėjai buvo informuoti apie rasizmo pavojų. Arbitrams tokiu atveju buvo suteikta galia sustabdyti rungtynes, tačiau dėl rasizmo aikštelę palikęs futbolininkas būtų baudžiamas geltona kortele.

Nyderlandų rinktinė „Euro 2012“ čempionatą pradės šeštadienį mūšiu su Danija. Kitame B grupės mače žais Vokietija ir Portugalija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius