Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos futbolininkams premijų teks palaukti, o keturi rinktinės nariai turės pasiaiškinti dėl savo elgesio per čempionatą

Už patekimą į ketvirtfinalį neseniai pasibaigusiame Europos futbolo čempionate Prancūzijos rinktinei priklausančios premijos buvo užšaldytos, antradienį pranešė šalies futbolo federacija.
Samiras Nasri
Samiras Nasri / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kiekvienam Prancūzijos rinktinės, kuri ketvirtfinalyje 0:2 pralaimėjo čempionais tapusiems ispanams, nariui priklauso po 100 tūkst. eurų premijos.

Tačiau atsižvelgdamas į vidinius konfliktus ir netinkamą elgesį, lydėjusius šalies dalyvavimą EURO 2012, federacijos prezidentas Noelis Le Graetas teigė: „Visos Prancūzijos rinktinės premijos užšaldytos. Tai įšaldyti pinigai, kurie gal bus perskirstyti, o gal ir ne.“

N.Le Graetas, gruodį sieksiantis perrinkimo, pridūrė, kad keturi rinktinės žaidėjai „kaip įmanoma greičiau, kai tik pasibaigs jų atostogos“, stos pieš drausmės komitetą ir turės pasiaiškinti dėl savo elgesio per čempionatą.

„Keturi žaidėjai stos prieš drausmės komitetą: Hatemas Ben Arfa, Yannas M'Vila, Samiras Nasri ir Jeremy Menezas“, – teigė jis po vykdomojo komiteto posėdžio.

„Žaidėjai turi būti nubausti, jiems reikia skirti sankcijas, tačiau nenoriu iš jų daryti aukų. Finansinės sankcijos išdėstytos mūsų statutuose, o galimi suspendavimai bus tiriami teisingai“, – pridūrė federacijos vadovas.

S.Nasri po pralaimėjimo Ispanijai užgauliojo naujienų agentūros AFP žurnalistą, be to, teigta, kad viso čempionato metu jis užsiėmė griaunamaisiais veiksmais. H. Ben Arfa persirengimo kambaryje susiginčijo su treneriu Laurentu Blancu, kuris po čempionato pasitraukė iš šių pareigų.

J.Menezas per rungtynes su ispanais iškoneveikė teisėją ir rodė gestus kapitonui Hugo Llorisui, liepdamas jam užsičiaupti, o Y.M'Vila nepaspaudė rankos L. Blancui ir Olivier Giroudui, kai šis jį pakeitė aikštėje.

Visi šie incidentai leido žinovams situaciją lyginti su buvusia per 2010 metų pasaulio čempionatą, kai Prancūzija užsitraukė gėdą.

N.Le Graetas pridūrė, kad į trumpąjį federacijos sąrašą, ieškant, kas galėtų pakeisti L. Blancą, patenka ir Didier Deschampsas, buvęs šalies rinktinės kapitonas, su ja iškovojęs pasaulio ir Europos čempionų titulus.

„Pirmadienio vakarą su juo trumpam susitikau. Bet kuriuo atveju, pasiūlymas jam pateiktas. Jis man patvirtino, kad Prancūzijos rinktinė yra jo svajonių dalis. Jis paprašė kelių dienų viskam apgalvoji. Jis yra trumpajame sąraše“, – kalbėjo federacijos vadovas.

„Jei Didier per ilgai dels, aš priimsiu kitą sprendimą.

Tačiau jei 43 metų D. Deshampso kandidatūra bus patvirtinta, jis greičiausiai perims užnuodytą taurę, turint omenyje 1998 metų pasaulio čempionų istoriją.

EURO 2000 laimėtojas Rogeris Lemmerre`as trenerio postą paliko po to, kai 2002 metų pasaulio čempionate Prancūzija pasirodymą baigė po grupių varžybų. Jacquesas Santini pasitraukė po EURO 2004 metų, dar nesibaigus čempionatui šį postą iškeitęs į darbą Anglijos „Tottenham Hotspur klube. Šešerius metus rinktinei vadovavęs Raymondas Domenechas ją paliko 2010 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius