Butautas: labiausiai banguoja puolimas

Iš kontrolinių turnyrų Ispanijoje ir Graikijoje ketvirtadienį vakare grįžusios Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės strategas Ramūnas Butautas teigė, kad komandos žaidimas dar skylėtas, tačiau iki Europos čempionato Lenkijoje yra užtektinai laiko spragoms užkaišyti.
Lietuvos rinktinės sutiktuvės Vilniuje
Lietuvos rinktinės sutiktuvės Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Žaidėme šešerias kontrolines rungtynes. Žaidimas buvo banguotas. Gynyboje neblogai žaidėme, o puolimas truputį strigo, – Vilniaus oro uoste kalbėjo R.Butautas. – Tarp turnyrų nebuvo laiko treniruotėms, dabar jo turėsime. Likusių treniruočių metu ir stengsimės ištaisyti klaidas.“

– Grįžote geresnės nuotaikos nei išvažiavote?

– Komandoje vyrauja geras atmosfera, vyrai ryžtingai nusiteikę. Priima informaciją, stengiasi gerinti žaidimą. Tikiuosi, kad mes pasieksime optimalią sportinę formą prieš pat čempionatą.

– Kokios banguoto žaidimo priežastys?

– Nereikėtų pamiršti, kad komandoje įvyko svarbių pokyčių. Netekome įžaidėjų ir atakuojančių žaidėjų, kuriančių žaidimą. Vietoj jų turime naujokų arba anksčiau atsarginių žaidėjų, kuriems dabar tenka lyderių vieta. Reikia laiko, kad prie to priprastų žaidėjai, rastų tarpusavio ryšį. Kita priežastis – tarp turnyrų neturėjome laiko pagerinti žaidimą. Geriausia turėti treniruočių tarp rungtynių. Daug eksperimentavome – galbūt ne visai logiškai, bet tam skirtas šis laikas.

– Kurios rungtynės buvo geriausios iš turnyrų Ispanijoje ir Graikijoje?

– Paskutinės su graikais. Jos pralaimėtos, tačiau pralaimėjimo kartėlio nejaučiame. Viskas buvo neblogai – žaidėme su šeimininkais, buvome arti pergalės, graikai yra labai pajėgi komanda, o su Jonu Kazlausku – dar solidesnė.

– Ar ilgai dvejojote prieš išbraukdami iš rinktinės Paulių Jankūną?

– Tai sunkiausi darbo momentas. Pauliaus paslaugų atsisakyti nelengva. Ilgai dvejojome, tai nebuvo vienos nakties sprendimas. Reikia pripažinti, kad šioje pozicijoje yra pripažintų lyderių, be to, turime žaidėjų, kurie gali dubliuoti tos pozicijos žaidėjus. Tai ir Linas Kleiza, Jonas Mačiulis ir net Artūras Jomantas.

– Pagrindinis įžaidėjas bus Andrius Mažutis?

Europos čempionate neturėsime vieno starto penketo. Kiekvieną kartą pagal situaciją mėginsime leisti žaidėjus. Rinktinės naujokai Mažutis ir Jomantas atrodo neblogai – galbūt jų žaidimas dar banguoja, bet jiems reikia priprasti.

– Ar aukštaūgiai bus mūsų rinktinės stiprioji pusė?

Be jokios abejonės, tačiau stengsimės subalansuoti žaidimą. Turnyrai parodė, kad mums trūksta dvitaškių iš vidutinio nuotolio, šlubuoja pataikymas, nedovanotinai daug klystame. Tai reikia taisyti. Darome daug taktinių klaidų, liepiame vyrams branginti labiau kamuolį. Mažiausiai priekaištų turėčiau mūsų gynybai. Atkovojome nemažai kamuolių, bet trūksta greito puolimo. Surengiame vos penkias šešias greitas atakas. Matome savo klaidas, žinome, kaip jas lopyti, ir tikiu, kad likusių treniruočių mums užteks.

Žaidėjų optimizmas

Optimistiškai nusiteikęs buvo ir rinktinės kapitonas Robertas Javtokas. „Viskas tvarkoma. Banguotas žaidimas tikrai nėra įžaidėjų problema. Galbūt jiems reikia laiko – nepažįsta jie visų žaidėjų, – kalbėjo jis. – Gal nepasisekė pora rungtynių, tačiau grįžę turime dar užtektinai laiko klaidoms ištaisyti.“

„Didelis bangavimas – buvo gerų ir blogų rungtynių. Žaidimas gerėja ir reikia tikėtis, kad Lenkijoje bus optimali forma“, – vidurio puolėjui antrino Artūras Jomantas.

„To žaidimo, kurį turėčiau demonstruoti, kol kas nepavyksta rasti, tačiau su treneriu kalbėjau, po kurio laiko viskas susitvarkys. Didžiausia bėda? Banguotas žaidimas“, – teigė komandos įžaidėjas Mantas Kalnietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius