-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Butautas: žaidėjams trūksta disciplinos

Po antradienį pralaimėtų antrųjų kontrolinių rungtynių Akropolio taurės turnyre serbams Lietuvos rinktinės strategas Ramūnas Butautas buvo nepatenkintas nemažėjančiu klaidų skaičiumi.
Rungtynės Lietuva-Serbija
R.Javtokas lietuviams pelnė 11 taškų ir atkovojo 8 kamuolius. / Tomo Tumalovičiaus/Reporteris.com nuotr.

Europos krepšinio čempionatui Lenkijoje besirengiantys Lietuvos krepšininkai antradienį 70:78 nusileido Serbijos nacionalinei ekipai ir pasirengimo cikle patyrė jau trečią pralaimėjimą.

„Iniciatyvą atidavėme pačioje rungtynių pradžioje. Tokio lygio rungtynėse suklysti 23 kartus yra savižudybė. Labai prastai metėme iš toli, tačiau reikia pripažinti, kad daugelis metimų buvo neparuošti. Prašėme krepšininkų žaisti agresyviau, tačiau tai nebuvo įgyvendinta, – kalbėjo R.Butautas. – Tai buvo geros rungtynės su stipriu varžovu. Serbija yra viena pretendenčių į Europos čempionato medalius. Nors rezultatas mums nepalankus, šis mačas buvo naudingas. Stengsimės daryti išvadas.“

Visi blaškėsi, nerado vietos aikštelėje. Dėl to ir pralaimėjime, – sakė R.Javtokas.

Lietuvių žaidimas per pasiruošimo ciklą klostosi banguotai. Po sėkmingų rungtynių  – kur kas blankesnis pasirodymas. R.Butauto teigimu, žaidėjams trūksta disciplinos: „Manau, kad viena iš bangavimo priežasčių yra koncentracijos praradimas. Šiek tiek trūksta disciplinos, nes ne viskas daroma, kas pasakoma.“

„Jau ir Ispanijoje taip buvo, kad dvejas rungtynes žaidėme gerai, o su ispanais atrodėme beviltiškai. Esame šiek tiek pavargę po rungtynių, kelionės. Nežaidėme savojo žaidimo. Nebuvo greičio, susikaupimo. Visi blaškėsi, nerado vietos aikštelėje. Dėl to ir pralaimėjome“, – sakė lietuvių komandos kapitonas Robertas Javtokas. Jis pelnė 11 taškų ir atkovojo 8 kamuolius.

Šiandien Lietuvos rinktinė Akropolio taurės turnyro paskutinėse rungtynėse išmėgins jėgas su Jono Kazlausko vadovaujama Graikijos ekipa. Pastaroji antradienį 71:63 nugalėjo Rusijos krepšininkus, kuriems tai buvo antroji nesėkmė iš eilės.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius