Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Girskis: „Stebiuosi, kodėl rinktinėje nėra Prekevičiaus“

Mariupolio „Azovmaš“ komandos vyriausiasis treneris Rimas Girskis nustebęs, kad jo auklėtinis Marius Prekevičius šiemet liko už rinktinės borto. Šiuo metu Klaipėdoje viešintis treneris tinklalapiui BasketNews.lt pakomentavo Lietuvos rinktinės žaidimą.
Marius Prekevičius
Marius Prekevičius / „Scanpix“ nuotr.

„Stebiuosi, kodėl rinktinėje nėra Prekevičiaus. Draugiškame mače Klaipėdoje matėme, kad jis yra geras įžaidėjas. Tad ir rekomenduočiau rinktinės treneriams, kad dar yra vienas neblogas įžaidėjas“, – su šypsena veide kalbėjo R.Girskis.

195 cm ūgio įžaidėjas rinktinei atstovavo pernai vykusiose olimpinėse žaidynėse Pekine. Šiemet M.Prekevičius net nesulaukė kvietimo į rinktinės stovyklą ir šiuo metu su Mariupolio komanda vieši Klaipėdoje.

Kalbėdamas apie rinktinės pasirodymą draugiškose rungtynėse, R.Girskis neslėpė, jog nerimo yra, tačiau optimizmo neprarado. „Matome, kad rinktinėje vyksta pasiruošimas. Nors iki pirmenybių liko nebe tiek daug laiko, tad jau norėtųsi matyti kažkiek aiškesnę komandą. Nerimo yra. Vis dėlto aš tikiuosi, kad tiek treneriai, tiek žaidėjai žino, ko nori, ir jiems pavyks viską sustyguoti, nes rinktinė surinkta pajėgi“, – apie Lietuvos rinktinę sakė R.Girskis.

Patyręs krepšinio specialistas atkreipė dėmesį, kad kol kas rinktinė neišnaudoja aukštaūgių krepšininkų, neaišku, koks kurios vaidmuo. 

„Man nepatinka per dažni keitimai. Reikia žaidėjui duoti įsijausti aikštelėje ir tik tada daryti keitimus. Kitu atveju keisti galime, kai krepšininkas yra ypač geros sportinės formos. Aukštaūgius reikia išnaudoti“, – portalui BasketNews.lt teigė treneris.

R.Girskis džiaugėsi, jog rinktinėje atsirado tikras puolimo lyderis Linas Kleiza, tačiau jam nerimą kelia antrojo rinktinės įžaidėjo klausimas: „Šiemet įžaidėjo pozicija gana slidoka. Kai aikštėje Mantas Kalnietis, dar lyg ir nieko, tačiau išėjus Artūrui Jomantui ar Andriui Mažučiui žaidimas ima strigti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius