-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kovą dėl Akropolio taurės lietuviai pradės mūšiu su rusais

Pirmadienį Atėnuose (Graikija) prasideda tradicinis Akropolio taurės turnyras, kuriame varžysis pasirengimą Europos vyrų krepšinio čempionatui tęsiančios Lietuvos, Graikijos, Serbijos ir Rusijos rinktinės.
Ketvirtadienio vakarą Lietuvos vyrų rinktinė bando iškovoti antrąją pergalę Sevilijoje (Ispanija) vykstančiame draugiškame keturių komandų turnyre. Tačiau tam sutrukdyti bando Didžiosios Britanijos krepšininkai.
R.Butautas yra pažadėjęs, jog galutinį Lietuvos vyrų rinktinės dvyliktuką paskelbs pasibaigus Akropolio turnyrui. / Tomo Tumalovičiaus/Reporteris.com nuotr.

Lietuvos rinktinė Akropolio turnyrą pradės dvikova su Europos čemponais Rusijos krepšininkais. Nuo 19.15 val. dvikovos rezultatą ir eigą gyvai galėsite sekti naujienų portale 15min.lt.

Ne stipriausių sudėčių

Bene visos dalyvaujančios komandos šiemet negali pasigirti savo stipriausiomis sudėtimis. Todėl prieš turnyrą vykusioje spaudos konferencijoje tai buvo pagrindinė pokalbio tema, rašo Basketnews.lt.

„Mūsų rinktinėje šiais metais daug permainų – neturime Šarūno Jasikevičiaus, Ramūno Šiškausko, Dariaus Songailos ir Rimanto Kaukėno, todėl reikės verstis be jų, – sakė Ramūnas Butautas. – Tačiau į komandą atėjo jaunesnių  žaidėjų karta, kuri galbūt dar neturi tokios didelės patirties, tačiau turi noro įrodyti savo vertę, yra ištroškę pergalių."
 

Visos rungtynės čia, Atėnuose, su stipriais priešininkais mums bus puiki galimybė pasitikrinti ir savo žaidimo lygį, ir pamatyti, ką dar reikia tobulinti, - sakė R.Butautas.Lietuvos rinktinės treneris džiaugėsi, kad jo komanda ir šiemet gavo kvietimą į tradicinį turnyrą.

„Visos rungtynės  čia, Atėnuose, su stipriais priešininkais mums bus puiki galimybė  pasitikrinti ir savo žaidimo lygį, ir pamatyti, ką dar reikia tobulinti“, – sakė Lietuvos rinktinės strategas.

Ne stipriausių sudėčių šiemet ir Rusijos bei Graikijos rinktinės. Rusai liko be Andrejaus Kirilenkos ir J.R. Holdeno, o graikai – be Theodoro Papalouko ir Dimitrio Diamatidžio.

„Manau, kad tai, apie ką kalbėjo Ramūnas Butautas, gali daugiau ar mažiau pritaikyti savo rinktinėms ir dauguma kitų trenerių, kurie dalyvaus Europos čempionate. Komandų sudėtys bus kitokios, nei buvo įpratę matyti krepšinio sirgaliai – kalbėjo rusų strategas Davidas Blattas. – Subūrėme galbūt mažiau patyrusią, tačiau jaunesnę, energingesnę komandą. Svarbu, ne kas žaidžia, o kaip žaidžia.“

„Problemų, kurias minėjo čia atvykę treneriai, turime ir mes Graikijos rinktinėje – savo kolegoms antrino Graikijos rinktinės treneris Jonas Kazlauskas. – Tačiau ši tendencija nėra nauja – po kiekvienų olimpinių žaidynių daugelyje komandų vyksta didesnė ar mažesnė kartų kaita. Į mūsų rinktinę taip pat atėjo nemažai žaidėjų iš naujosios Graikijos krepšinio kartos ir didžiausias uždavinys mums, treneriams dabar yra kaip įmanoma greičiau įjungti juos į rinktinės žaidimą.“

Vienintelis serbas Dušanas Ivkovičius nekalbėjo apie žaidėjų trūkumą. Anot serbo, Akropolio turnyras bus puiki proga įvertinti jėgas prieš Europos čempionatą.

„Šis turnyras – puiki galimybė pasitikrinti, kokiame lygyje yra tavo komanda, kokią formą yra įgiję pagrindiniai žaidėjai. Manau, kad šiame etape treneriams krepšinio kokybė ir taktika bus svarbiau, negu rezultatai“, – sakė Ivkovičius.

Trys pergalės ir du pralaimėjimai

Rugsėjo 7-20 dienomis Lenkijoje vyksiančiam Europos krepšinio čempionatui pasirengimą tęsianti Lietuvos vyrų rinktinė be dvikovos su Rusija Graikijoje jėgas dar išmėgins su serbais (antradienį) ir varžybų šeimininkais graikais (trečiadienį).

Pasirengimo etape mūsiškiai kol kas neblizga – yra iškovoję tris pergales ir patyrę du pralaimėjimus. Skaudžiausią iš jų lietuviai patyrė vos prieš keletą dienų Sevilijoje (Ispanija), kai aikštelės šeimininkų ispanų buvo sumušti net 26 taškų skirtumu (74:100). Antrąją nesėkmę mūsiškiai patyrė Rygoje, kai rezultatu 79:81 buvo priversti pripažinti kaimynų latvių pranašumą.

Dvi iš trijų lietuvių pergalių pasirengimo etape taip pat buvo iškovotos po sunkios kovos – tik po pratęsimo Kaune įveikti latviai (77:75) ir Sevilijoje 6 taškų pranašumu nugalėta Slovėnijos rinktinė (81:75). Vienintelę įtikinamą pergalę mūsiškiai kol kas šventė tik draugiškose rungtynėse su Didžiąja Britanija (97:62).

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius