-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pristatytas 2011 metų Europos krepšinio čempionatas Lietuvoje

2011 metais Lietuva bus pasirengusi įrodyti, kad yra Europos krepšinio širdis. Tokį pažadą davė mūsų valstybė, tačiau „FIBA Europe“ generalinis sekretorius Naras Zanolinas tvirtino, kad lietuviams dar daug reikia nuveikti per tuos dvejus metus.
Pristatyme dalyvavo ir kelių Lietuvos miestų merai
Pristatyme dalyvavo ir kelių Lietuvos miestų merai / Aurimo Kuckailio/15min nuotr.

„Vien aistros krepšiniui čia neužteks. Labiausiai dar reikia patobulinti struktūrą. Ypač didelių klausimų kelia viešbučiai. Be jų nieko nebus“, – per oficialų 2011 metų Europos čempionato Lietuvoje pristatymą šeštadienį Katovicuose kalbėjo N.Zanolinas.

Jis pasakojo, kad jau kelis kartus lankėsi Lietuvoje ir su merai kalbėjosi, kad dar daug ką reikia tobulinti visais aspektais. „Liko dar daug darbų, jeigu norite sėkmingesnio Europos čempionato, – kalbėjo „FIBA Europe“ generalinis sekretorius ir pridūrė, kad apskritai geresnės vietos už Lietuvą Europos čempionatui nerastum. – Juk tai krepšinio šalis.“

„Spodek“ arenos konferencijų salėje vykusiame pristatyme dalyvavęs Lietuvos užsienio reikalų ministras Vygandas Ušackas padėkojo „FIBA Europe“ vadovybei už pasitikėjimą vykdyti tokį turnyrą. „ Dabar mūsų laukia dvi užduotys – paruošti komandą, nes tai, kas įvyko Lenkijoje yra tiesiog avarija. Turime dabar du metus. Ir kitas uždavinys – parodyti svetingumą“, – teigė jis.

Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas padėkojo lenkams už svetingumą ir teigė laukiąs, kad lenkai įveiktų Europos čempionato kvalifikaciją 2011 metams. „Dėkoju lenkų sirgaliams, kad taip čia palaikė Lietuvos komandą, o taip pat Lenkijos krepšinio federacijos prezidentui, kad pasidalijo savo patirtimi“, – sakė jis.

Po to buvo parodyta kelias minutes trukęs vaizdo anglų kalba pristatymas, kuriame trumpai apžvelgti ir šeši miestai – Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys ir Alytus. Juose žadama organizuoti grupės, antro etapo ir finalinius būsimo Senojo žemyno čempionato rungtynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius