Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rinktinė ruošiasi pirmajam egzaminui (nuotraukos)

Po fizinio pasirengimo stovyklos Druskininkuose ir treniruočių Palangoje, kai buvo šlifuojama komandos taktika, šalies sirgaliai bei patys rinktinės treneriai pagaliau galės išvysti, kaip Europos čempionatui besirengiantys geriausi Lietuvos krepšininkai atrodo grumdamiesi aikštelėje.
Treniruotė Kauno sporto halėje
Treniruotė Kauno sporto halėje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prieš rytoj vyksiančias pirmąsias kontrolines rungtynes su Latvijos rinktine Lietuvos ekipos strategas Ramūnas Butautas neneigė, jog jo vadovaujama ekipa dar nėra pasiekusi geriausios formos. Treneris akcentavo, jog iki Europos čempionato yra dar marios laiko, tad skubinti įvykių neverta. R.Butautas, bandydamas kiek apsidrausti, tvirtino, jog rytojaus Lietuvos rinktinės varžovė Latvija šiais metais yra surinkusi bene stipriausią sudėtį per pastaruosius 20 metų.

„Mes perėjome į kitą pasiruošimo etapą, kai viską išbandysime žaidimo sąlygomis. Aišku, mažai treniravomės žaisdami į du krepšius ir tai gali atsiliepti. Bet mes nespartiname įvykių. Iki čempionato liko beveik mėnuo ir mes viską darome planingai, – kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris. – Kažkokie žaidimo kontūrai aiškėja. Bandome įvairius variantus ir su kiekviena diena mums tai vis geriau pavyksta, tačiau viską reikia išbandyti žaidimo sąlygomis. Kaip tai mums pavyks, pamatysime jau rytoj. Tuomet galėsime daryti kažkokias išvadas ir kažkaip koreguoti tolesnį rengimąsi.“

Nėra geriau ar blogiau – pas mus visada gerai.

Rugsėjo pradžioje vyksiančiam čempionatui besirengiančią rinktinę prieš keletą dienų palikus trims krepšininkams, likusieji tvirtino labai laukiantys pirmųjų draugiškų varžybų, kai kiekvienas sportininkas galės savo akimis įsitikinti, kaip jis ir pati komanda atrodo aikštelėje.

„Visi labai laukia varžybų, nes tada pamatysime, kaip atrodome aikštelėje. Dar trūksta smulkių detalių puolime ir gynyboje, bet viskas krypsta į gera“, – kalbėjo Tomas Delininkaitis.

„Sveikatos tikrai netrūksta. Gal jos net daugiau, – šypsojosi praėjusį penktadienį savo išrinktąją vedęs Mantas Kalnietis. – Toli gražu iki geriausios formos, bet, kaip sako treneris, kiekvieną treniruotę po vieną kitą epizodą viskas tik gerėja. Gal ką nors sukonstruosime.“

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Treniruotė Kauno sporto halėje
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Treniruotė Kauno sporto halėje

„Ne tik sirgaliai laukia, bet ir žaidėjai bei treneriai. Kiekvienas nori išbandyti save ir pažiūrėti, kaip atrodome. Svarbiausia, kad forma ateitų tuo metu, kai bus svarbiausios varžybos“, – akcentavo Darjušas Lavrinovičius.

„Nėra geriau ar blogiau – pas mus visada gerai“, – vieną iš savo subtilaus humoro perlų galiausiai tėškė krepšininkas, kai „15min“ jo paklausė, kada Lietuvos rinktinė žaidžia geriau: ar kai aikštelėje vienu metu būna abu broliai, ar tuomet, kai kažkuris iš jų sėdi ant atsarginių žaidėjų suolelio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius