Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valančiūnas: galėjau ir geriau

Prieš Europos vyrų krepšinio čempionato ketvirtfinalio kovas penktadienį „FIBA Europe“ pirmą kartą surengė geriausių Senojo žemyno vaikinų iki 18 metų „Visų žvaigždžių“ rungtynes. Naudingiausiu šios dvikovos krepšininku buvo išrinktas Jonas Valančiūnas, padėjęs „Mėlynųjų“ komandai įveikti „Baltuosius“ 77:75.
J.Valančiūnas buvo rezultatyviausias Mėlynųjų komandoje
J.Valančiūnas buvo rezultatyviausias Mėlynųjų komandoje / Aurimo Kuckailio/15min nuotr.

„Visų žvaigždžių“ rungtynėse dalyvavę trys lietuviai žaidė skirtingose ekipose. „Mėlynųjų“ komandai atstovavo Augustas Pečiukevičius ir Jonas Valančiūnas, o „Baltųjų“ ekipos gretas gynė Saulius Kulvietis.

Rungtynėse labiausiai išsiskyrė J.Valančiūnas. Septyniolikmetis 209cm ūgio krepšininkas pelnė 18 taškų, atkovojo net 19 kamuolių, blokavo tris metimus ir neabejotinai buvo naudingiausias „Visų žvaigždžių“ rungtynių žaidėjas.

„Galėjau ir geriau. Galėjau sumesti visus savo metimus, tai būčiau dar geresnis. Įspūdžiai geri, geros rungtynės, taškas į tašką ir pergalė“, – po pergalės kalbėjo J.Valančiūnas. „Mėlynųjų“ vidurio puolėjas pasakojo, kad prieš rungtynes turėjo tris treniruotes, kurias vedė komandų treneriai ir vienas geriausių Europos krepšinio specialistų Svetislavas Pesičius.

„Tikrai įdomių dalykų sužinojau, – tikino J.Valančiūnas. – Už ką sergu šiame Europos čempionate? Nežinau, kaip ir visi, už ispanus“. Vienoje komandoje su juo buvęs A.Pečiukevičius kalbėjo, kad čia ne taip svarbu buvo pergalė.

„Daug svarbiau buvo gauti daugiau patirties. Rungtynėse viskas lyg ir išėjo kaip planavome. Visi labai draugiški“, – sakė gynėjas. Jis pelnė 9 taškus, atkovojo 6 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus. Kitai - „Baltųjų“ ekipai atstovavęs Saulius Kulvietis pelnė 4 taškus ir atkovojo 6 kamuolius. Lietuviai teigė, kad šeštadienį jau grįš namo.

Pirmą kėlinį sėkmingiau pradėjo „Baltieji“, bet sėkmingai dėl atšokusių kamuolių kovojęs J.Valančiūnas ėmėsi lyderių vaidmens ir padėjo „Mėlyniesiems“ išlyginti žaidimą. Vien per pirmą kėlinį jis pelnė 8 taškus ir atkovojo 9 kamuolius.

Įpusėjus rungtynėms nė vienai komandai nepavyko įrodyti savo pranašumą – 38:38. Po pertraukos kurį laiką žaidimas ėjo taškas į tašką, vis dėl to baigiantis trečiam ketvirčiui „Baltieji“ buvo priekyje 59:56. Paskutiniame ketvirtyje vėl lyderio vaidmens ėmėsi J.Valančiūnas – jo kelių galingų dėjimų iš viršaus ir atkovotų kamuolių dėka „Mėlynieji“ spurtavo ir galiausiai šventė pergalę 77:75.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius