Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2003 metų finalo pakartojimo neišvysime: prancūzai po pratęsimo palaužė ispanus ir sekmadienį kausis su Lietuva

Intriguojantis antrasis Europos krepšinio čempionato pusfinalis atsakė į taip lietuviams rūpimą klausimą, su kuo teks žaisti finale sekmadienį. Lietuvių varžovais tapo prancūzai, kurie po itin atkaklios, pratęsimu pažymėtos kovos, nukarūnavo Ispanijos rinktinę.
Tony Parkeris ir Ricky Rubio
Tony Parkeris ir Ricky Rubio / AFP/„Scanpix“ nuotr.

SPORTO grupė „Facebook“. Prisijunk ir tu, diskutuok, sužinok dar daugiau įdomių naujienų iš Slovėnijos. Spausk LIKE.

Ispanija – Prancūzija 72:75 (18:14, 16:6, 15:23, 16:22, 7:10)

Rungtynių pradžia šitokio trilerio tikrai nežadėjo. Pirmasis kėlinys dar klostėsi taškas į tašką ir tik jo pabaigoje ispanai sukaupė trapų 4 taškų pranašumą 18:14. Antrajame kėlinyje ispanai pakilo į lemiamą kovą ir padidino pranašumą iki 14 taškų. Tai lėmė ir tai, kad po pirmojo kėlinio, kurio metu Tony Parkeris pelnė 12 taškų, Prancūzijos rinktinės  didžiąją kėlinio dalį ilsėjosi.

VIDEO: Rudy Fernandezo dėjimas

Tačiau neilgam. Per trečiąjį kėlinį prancūzams pavyko sumažinti atsilikimą iki 6 taškų 43:49. Ketvirtajame ketvirtyje vėl spurtavo Tony Parkeris, kurio geras žaidimas išplėšė komandai pratęsimą. Pratęsime jau sumaniau žaidė prancūzai ir sugebėjo pelnyti pergalę trijų taškų skirtumu 75:72.

VIDEO: Nesėkmingi ispanų bandymai išlyginti rezultatą

Iš viso Tony Parkeris pelnė net 32 taškus ir atkovojo 6 kamuolius. Lemiamus baudos metimus taikliai metęs A.Diot iš viso pelnė 10 taškų. 8 taškus pelnė ir 8 kamuolius atkovojo rungtynių pabaigoje 5 asmenines pražangas surinkęs Borisas Diaw.

Marcas Gasolis vedė ispanus į priekį, pelnęs 19 taškų ir atkovojęs 9 kamuolius. Provokuoti varžovus nevengęs Rudy Fernandezas pelnė 17 taškų. S. Rodriguezas įmetė 11 taškų ir atkovojo 6 kamuolius.

Rungtynės:

Pirmasis kėlinys: Ispanija – Prancūzija 18:14

Ispanai nejuokaudami pradėjo rungtynes ir surengė dvi lengvas atakas iš eilės – 4:0. Pirmuosius prancūzų taškus pelnė lyderis T.Parkeris – 4:2. Dar du T.Parkerio taškai ir rezultatas buvo lygus – 4:4. Ispanus į priekį vėl išvedė J.Calderonas. Tony Parkeris ir toliau žaidė už visą Prancūzijos rinktinę – 6:6. Sužaidus pusę kėlinio M.Gasolis ir vėl išvedė ispanus į priekį 8:6.

Neįtikėtina, bet atrodo, kad T.Parkeris neišnarpliojamas jokiam trenerių štabui – dar du jo taškai ir išprovokuota pražanga. Vėl lygu – 8:8. Prancūzai greitai susirinko penkias komandines pražangas ir ispanai, tuo pasinaudoję, sumetė 4 baudas iš eilės ir įgijo keturių taškų pranašumą – 12:8. Po J.Lauvergne dvitaškio komandas ir vėl skyrė du taškai. B.Diaw ir vėl išlygino rezultatą, o T.Parkerio dvitaškis išvedė prancūzus į priekį 14:12. 

Kėlinio pabaigą sėkmingiau sužaidė ispanai. Paskutinės atakos metu R.Fernandezas efektingai įdėjo kamuolį į krepšį ir ispanai pirmavo 18:14.

Antrasis kėlinys: Ispanija – Prancūzija 34:20 (18:14, 16:6)

Nepailstantis T.Parkeris kėlinį pradėjo taikliu dvitaškiu ir turėjo jau 12 taškų savo sąskaitoje, o prancūzai išlygino rezultatą 18:18. Tuomet Ispanijos krepšininkai pelnė dvitaškį ir pirmąjį rungtynių tritaškį iš eilės ir pirmavo penkiais taškais 23:18. T.Parkeris sėdo pailsėti. Be jo likę prancūzai švaistė metimus pro šalį, tad po S.Rodriguezo tritaškio ispanai jau pirmavo 8 taškais. Prancūzijos rinktinės treneris paprašė minutės pertraukėlės. Po jos ispanai pataikė jau trečiąjį tritaškį ir jau dviženklė jų persvara – 29:18. Prancūzai jau buvo nepelnę nei taško ilgiau nei penkias minutes. 

Tuo tarpu ispanams ir toliau krito, jie susikrovė jau 13 taškų pranašumą 31:18. Galiausiai T.Parkeris nutraukė prancūzų taškų tylą – 31:20. Per likusį laiką ispanai pelnė dar tris taškus ir prieš pertrauką turėjo 14 taškų pranašumą. Prancūzai antrajame kėlinyje pelnė vos 6 taškus.

Trečiasis kėlinys: Ispanija – Prancūzija 49:43 (18:14, 16:6, 15:23)

Kėlinys skausmingai prasidėjo M.Gasoliui. Kovoje dėl kamuolio jis susižeidė petį. Prancūzų atsilikimą kiek sumažino B.Diaw – 34:23. Į aikštę sugrįžo M.Gasolis. Atrodo, kad trauma nebuvo rimta. A.Diot pataikė pirmąjį prancūzų tritaškį ir sumažino atsilikimą iki 9 taškų – 35:26. Antras iš eilės A.Diot tritaškis ir prancūzai jau atsiliko tik šešiais taškais. R.Fernandezas įdėjo kamuolį iš viršaus ir ispanai pirmavo 8 taškais – 39:31. Po dviejų iš eilės prancūzų tritaškių komandas skyrė vos trys taškai.

Prancūzai sugebėjo atgaivinti intrigą šiose rungtynėse. Trečią kėlinį laimėję 23:15 jie prieš paskutinį ketvirtį atsiliko 6 taškais.

Ketvirtasis kėlinys: Ispanija – Prancūzija 65:65 (18:14, 16:6, 15:23, 16:22)

N.De Colo tritaškis kėlinio pradžioje sugrąžino finalo viltį Prancūzijai – 49:46. Po M.Gelabale dvitaškio prancūzai atsiliko vos vienu tašku. Po trijų iš eilės Rudy Fernandezo taškų ispanai pirmavo keturiais taškais. Tačiau tuomet tritaškį pataikė B.Diaw ir ispanams vėl liko vieno taško pranašumas. Prancūzai ispanus pasivijo tuomet, kai T,Parkeris ilsėjosi.

Visgi ispanai įrodė, kad psichologinis spaudimas jų neveikia. Susikaupę jie surengė kelias sėkmingas atakas ir vėl padidino persvarą iki 7 taškų. R.Fernandezas toliau mėgavosi dėjimais į krepšį ir žlugdė prancūzų viltis. Tuomet sau pačiam netikėtą tritaškį pataikė F.Pietrusas, sumažindamas prancūzų atsilikimą iki 4 taškų. Po N.Batumo tritaškio ispanai pirmavo tik dviem taškais. Liko žaisti 4 minutes. T.Parkeris išlygino rezultatą – 61:61. Likus žaisti 3 minutes, ispanai pirmavo 63:61. T.Parkeris pataikė tritaškį ir išvedė prancūzus į priekį. Dvitaškiu atsakė M.Gasolis.

Likus 48 sekundėms iki kėlinio pabaigos, ispanai pirmavo vienu tašku, tačiau kamuolys buvo prancūzų rankose. Šia situacija prancūzai pasinaudojo iš dalies – A.Ajinca nepataikė iš po krepšio, bet išprovokavo pražangą ir pataikė vieną baudos metimą iš dviejų. Likus 40 sekundžių, rezultatas buvo lygus – 65:65. Prancūzai apsigynė nuo ispanų atakos, tačiau tą patį pavyko padaryti ispanams. Žiūrovai išvydo pratęsimą.

I pratęsimas: Ispanija – Prancūzija 72:75

Pratęsimą M.Gasolis pradėjo prasižengdamas puolime. Prasižengęs penktąjį kartą aikštę turėjo palikti B.Diaw. M.Gasolis sumetė abu baudos metimus ir ispanai pirmavo 67:65. Prancūzai paprašė minutės pertraukėlės. A.Ajinca išlygino rezultatą – 67:67. J.Calderonas prasižengė prieš T.Parkerį ir šis baudos metimais išvedė prancūzus į priekį 69:67. Likus žaisti 40 sekundžių, T.Parkeris metė dar du baudos metimus. Jis užtikrintai juos pataikė ir prancūzai įgijo didžiausią, keturių taškų, persvarą šiose rungtynėse.

S.Rodriguezas pataikė svarbų dvitaškį ir po prancūzų klaidos kamuolys buvo ispanų rankose. Likus žaisti 20 sekundžių, A.Diot pataikė du baudos metimus. Tačiau po to jau jis pats prasižengė prieš S.Rodriguezą, bet šis vis tiek įmetė dvitaškį ir dar pridėjo baudos metimą. Ispanai vėl prasižengė prieš A.Diot. Šis stojo mesti baudų ir pataikė abi – 75:72 prancūzų naudai. Paskutinė chaotiška ispanų ataka buvo nesėkminga. Čempionai nukarūnuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius