Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 22 /13:37

Arvydas Sabonis apie finalą: „Toks šansas gali būti vienas gyvenime“

Nuo Europos krepšinio čempionato pradžios iki pabaigos. Lietuvos krepšinio legenda Arvydas Sabonis visas tris savaites buvo šalia rinktinės. Šio didingo mūsų šaliai vakaro jis laukia su didele viltimi ir linki krepšininkams išnaudoti šansą, kuris galbūt bus vienintelis jų gyvenime.
Arvydas Sabonis
Arvydas Sabonis / Tomo Tumalovičiaus nuotr.

„Tikėtis daug ko galima, bet reikia lukterti. Vyrai atėjo iki finalo, susikaups, nes toks šansas gali būti vienas gyvenime“, – po rytinės treniruotės savo mintimis dalijosi A.Sabonis.

Legendinis krepšininkas ne tik stebėdavo rinktinės treniruotes. Jis patardavo, pasikalbėdavo, pats paimdavo kamuolį į rankas – skirstė perdavimus, imituodavo varžovą. 

A.Sabonis taip pat buvo tas žmogus, kuris prisidėjo prie rinktinės žygio į Europos čempionato finalą.

– Kiek įtakos finalo rungtynėms turės tai, kad Lietuvos rinktinė šiame čempionate jau kovojo su Prancūzijos krepšininkais? – paklausėme A.Sabonio.

– Tuomet laimėjome, bet negalima lyginti tų rungtynių su tuo, kas bus šiandien. Prancūzai dabar visai kitokie, o anos rungtynės galbūt mums buvo svarbesnės, siekiant įsivažiuoti į tą ritmą. O dabar – finalas ir svarbu, kas geriau jausis psichologiškai.

– Treneris J.Kazlauskas šeštadienį pareiškė, kad Sabui duoklę atidavė ir jis jau niekam nebeskolingas. Kaip vertinate tokius trenerio žodžius?

– Baigsis treniruotė, klauskite jo. Kuo aš čia dėtas? Jis mane paminėjo, o aš dar nieko neminėjau (juokiasi). Viskas baigsis ir matysime. Dabar laukia finalas.

– Slovėnijos krepšinio aistruoliai neslepia palaikymo Lietuvos rinktinei, nes šeimininkus eliminavo prancūzai. Ar jaučiate slovėnų palaikymą?

– Aš nedalyvauju sirgalių susibūrimuose (šypteli). Bet manau, kad palaiko – maža šalis, krepšinį myli, mes irgi mažytė šalis. Juolab kad prancūzai juos eliminavo kovoje dėl medalių. Manau, tai normalu.

 Velnias žino, kas čia nustebino ir kas nenustebino. Daug visokių siurprizų, daug krepšinio žinovų šį kartą nelabai gaudėsi, kas čia vyko.

– Šįvakar paaiškės ir naudingiausias Europos čempionato žaidėjas. Kam atiduotumėte savo balsą?

– Priklausys nuo finalo, kas laimės, kas kaip sužais.

– Taip pat bus renkamas simbolinis pirmenybių penketas. Kiek Lietuvos rinktinės žaidėjų į jį įtrauktumėte?

– Žinot, tas simbolinis penketas... Yra kitas tikslas. Gali būti ir nė vieno, jeigu laimės (juokiasi).

– Komandų rikiuotė šiame Europos čempionate jau beveik aiški. Kuri rinktinė jus labiausiai nustebino?

– Stebino kiekvieną dieną. O pabaiga... Grupių lyderės – Serbija ir Italija taip gerai pradėjo, o krito ketvirtfinalyje. Italai į pasaulio čempionatą net nepateko. Velnias žino, kas čia nustebino ir kas nenustebino. Daug visokių siurprizų, daug krepšinio žinovų šį kartą nelabai gaudėsi, kas čia vyko (juokiasi).

– Savo bičiulį A.Volkovą pasveikinote su Ukrainos rinktinės patekimu į pasaulio čempionatą?

– Jau anksčiau pasveikinau. Dar kai žaidėme su Ukraina, mes kalbėjomės. Jis man sako: „Va, mažai trūko, būtume ir mes jums..“. Aš jam sakau: „Girdi, per dieną gali būti viena pergalė. Vieną pergalę jums davė latviai (Latvijos rinktinės pralaimėjimas belgams atvėrė ukrainiečiams kelią į ketvirtfinalį – red. past.). Antros nebūna (juokiasi).

– Lietuvos rinktinės žaidimas pradėjo kilti nuo antrojo pirmenybių etapo. Kaip manote, kada įvyko tas lūžis, kai komanda pradėjo kilti?

– Manau, charakteris, vyrai persilaužė, atlaikė spaudimą, mažiau pradėjo skaityti.

VIDEO: A.Sabonio interviu

Netrukus papildysime..

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius