Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurobasket 2013“: Petteri Koponenas su savo kariauna patiesė graikus, latviai išsiuntė namo makedonus, gruzinai nepasipriešino ispanams, o britai – Ukrainai

Europos krepšinio čempionate pradėti dėti pirmojo etapo taškai ant „i“. Dar prieš čempionatą visų nurašyta suomių komanda įveikė turnyro favoritus graikus, o latviai pademonstravo atakų šou makedonams. Ispanai nepaliko vilčių Gruzijos krepšininkams, o ukrainiečiai įveikė britus.
Petteri Koponenas
Petteri Koponenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

A grupė: Didžioji Britanija – Ukraina 68:87 (18:21, 13:27, 20:22, 17:17)

Pirmajame kėlinyje vyko įtempta kova, kiekviena komanda bandė bent kiek atitrūkti, tačiau antroji vis neleisdavo. Praėjus pirmosioms dešimt minučių minimalų pranašumą susikrauti vis dėlto pavyko Ukrainai – 21:18.

Antrajame kėlinyje Didžiajai Britanijai labai sunkiai sekasi rinkti taškus, o Ukrainos krepšinio kariauna pradėjo spurtą. Po pirmojo kėlinio turėjusi 3-jų taškų pranašumą, ukrainiečių ekipa jį vis didino. Kėliniui įpusėjus, po O.Lypovyj taiklaus tritaškio metimo persvara šoktelėjo iki 11 – 36:25. Prie snaiperių varžybų prisidėjo ir E.Jeteris, smeigdamas antrą tritaškį iš eilės ir dar labiau padėdamas atsiplėšti savo komandai – jau 14 taškų. Ilgą laiką britai negalėjo pelnyti taškų ir jų skaičius švieslentėje buvo sustojęs ties 25, visi metimai skriejo pro šalį.

Likus beveik minutei ir 30 sekundžių Didžiosios Britanijos rinktinei vilties suteikė K.Johnsono tritaškis ir rezultatas tapo 29:43. Tačiau ukrainiečiai net neketino leisti varžovams pagalvoti apie pergalę, O.Mišula pataikė dar vieną tolimą metimą ir prieš ilgąją pertrauką padidina savo komandos pranašumą iki 17 – 48:31.

Didžioji Britanija pabudo tik įpusėjus trečiajam kėliniui, žaidimas vyko apylygiai. Britai vis bandė įkąsti ukrainiečiams, bet šie savo žaidimo nestabdė. Didžiosios Britanijos ekipai pavyko tik apylygiai su ukrainiečiais sužaisti kėlinį, tačiau pranašumo sumažinti nepavyko. Po šio ketvirčio ukrainiečiai pirmavo jau 70:51.

Ketvirtajame kėlinyje kiek geriau atakavo didžiosios Didžiosios Britanijos komanda, tačiau vis nepakakdavo jėgų rimtesniam spurtui surengti. Likus dviem minutėms ukrainiečių pranašumas aptirpo iki 13 taškų – 81:68. Didžiajai Britanijai, paskendusiai per trečiąjį kėlinį, nepavyko atsitiesti iki rungtynių pabaigos ir 68:87 teko pripažinti Ukrainos rinktinės pranašumą.

Didžioji Britanija: K.Achara (5 atk.kam.) ir D.Van Oostrumas po 12, A.Lawrence'as 8.

Ukraina: I.Zaycevas ir K.Natjažko po 11, E.Jeteris (4 rez. perd.) ir O.Mišula po 10.

B grupė: Latvija – Makedonija  77:66 (27:16, 22:20, 13:16, 14:14)

Latvijos krepšinio rinktinė jau kraunasi lagaminus į Europos krepšinio čempionato antrojo etapo kovas. Mūsų kaimynai paskutiniame B grupės mače Jesenicėse sugebėjo palaužti prieš čempionatą apie aukštas vietas kalbėjusią Makedonijos rinktinę ir grupės varžybas užbaigė turėdama 3 laimėjimus iš penkių galimų. Makedonai su viena pergale po šio etapo jau važiuoja namo.

Nors Latvijos rinktinė turi lėktuvo bilietus namo, jų galiojimo datą ekipos vadovai po šios dienos dvikovos perkels mažiausiai savaitei vėliau. Sėkmė prieš makedonus Latvijai garantavo kelialapį  į E grupės varžybas.

Prieš čempionatą net didžiausi optimistai nekalbėjo, jog Ainaro Bagatskio kariauna sugebės sausa išlipti iš „Balkanų katilo“. Bet  latviai parodė tikrą charakterį ir paneigė visas prognozes. Įveikusi bosnius 86:77, makedonus ir Juodkalniją 73:72, Latvija, nors ir be įskaitinių  taškų, važiuoja į Liublianą ir sieks ten kabintis į turnyro ketvirtfinalio mačus.

Šiandien latviai  pirmavo nuo rungtynių pradžios ir neleido varžovams pagalvoti apie pergalę. „Broliukai“ jau pirmame kėlinyje nokautavo makedonus – 12:0 ir visą laiką pirmavo 10-13 taškų skirtumu. Trečiame kėlinyje ambicinga Latvijos rinktinė buvo įgijusi net 20 taškų persvarą – 59:39, tačiau po to apsiramino ir makedonai, sumažino skirtumą iki 58:66

Vis dėlto Latvija neišleido pergalės iš savo rankų: likus minutei jie pirmavo 76:66 ir sėkmingai užbaigė akistatą.

Daugiausia taškų Latvijai pelnė: K.Janičenokas ir J.Berzinis – po 15, M.Meieris ir D.Bertanis po 12.

Makedonijai: P.Antičius 16,  T.Gechevskis 11.

C grupė: Gruzija – Ispanija 59:83 (17:17, 12:24, 10:21, 20:21)

Gruzinai neketino nuleisti rankų tik įėję į aikštelę kovoti su vienais čempionato favoritų. Pirmasis kėlinys ispanams tikrai nebuvo panašus į lengvą pasivaikščiojimą 17:17.

Pasirodo, kad pirmąjį kėlinį ispanai tik miegojo. Jau antrajame rungtynių ketvirtyje jie netruko įgyti 10-ties taškų persvaros. O kėlinį laimėjo  rezultatu – 24:12.

Trečiasis kėlinys nieko gero gruzinams nežadėjo, likus trims minutėms jie buvo pelnę vos 4 taškus, o ispanams leido smagintis – šie primetė net 17. Ketvirčio pabaigoje gruzinai atsiliko jau 39:62.

Gruzijos rinktinė ketvirtąjį kėlinį pradėjo kiek efektyviau, atkarpą laimėdama 11:7. Tačiau tai truko neilgai. Ispanai vėl pradėjo taškų bangą ir skirtumas padidėjo iki 30-ies – 83:53. Tačiau likus kelioms minutėms, gruzinai pradėjo kovą dėl garbės. Surengę paskutinį šturmą, sušvelnino skirtumą ir pralaimėjo rezultatu 59:83.

Gruzija: G.Šermadinis 10 (4 atk. kam.), V.Sanikidzė (4 atk. kam.).

Ispanija: R.Rubio 16 ( 5 atk. kam., 3 rez. perd.), S.Rodriguezas (4 rez. perd.), R.Fernandezas ir S.Llullas po 11.

D grupė: Graikija – Suomija 77:86 ( 23:22, 12:15, 12:21, 30:29 )

Įtempta kova nuo pat pirmųjų rungtynių minučių užvirė tarp graikų ir suomių. Komandos neleido viena kitai atitrūkti labiau apčiuopiamu skirtumu ar atsikvėpti – 23:22.

Ne ką lengvesnis ir antrasis kėlinys, kuris klostėsi nerezultatyviai. Tačiau kiek geriau jį sužaidė suomių ekipa, persvėrusi rezultatą ir prieš ilgąją pertrauką įgijusi 2 taškų persvarą – 35:37.

Rezultatyvumu nepasižyminčių rungtynių trečiąjį kėlinį geriau pradėjo suomiai. Praėjus kone 4 minutėms pirmavo 6-iais taškais – 43:37. Įpusėjus kėliniui suomiai įjungė aukštesnę pavarą, pradėjo spausti graikus, o patys atakuoti tiksliai. Likus kelioms minutės iki trečiojo kėlinio pabaigos suomiai, per 8 minutes leidę graikams pelnyti vos 8 taškus, susikrovė jau dviženklę persvarą – 53:43.

Ketvirtajame kėlinyje komandos apsikeitė dviem sėkmingomis atakomis ir toliau tęsė nerezultatyvų žaidimą. Tiesa, graikams paskutinis ketvirtis sekėsi kiek geriau, jiems pavyko sušvelninti atsilikimą iki 7-ių taškų – 53:60. Kaip besistengė Graikijos ekipa, puikiai žaidę suomiai sugrįžti į kovą jiems neleido. Likus trims minutėms suomiai dar ir kiek padidino pranašumą ir leido graikams suprasti, kas šiandien stipresni – 71:62. Į rungtynių pabaigą komandos „įsišaudė“, tačiau graikams prisivyti ir persverti rezultato nepavyko. Suomių ekipa nugalėjo – 86:77 ir plaiko graikus be kito etapo įskaitinių taškų.

Graikija: N.Zisis 19, V.Spanoulis 17, L.Mavrokefalidis 10 (7 atk. kam).

Suomija: P.Koponenas, K.Muurinenas 15 (5 atk. kam), S.Huffas 13.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius