Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 01 /20:01

Lietuvos rinktinės atsisveikinimas: mums varžovai ir gruzinai – 88:83

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė prieš išvykdama į Europos čempionatą paguldė ant menčių ir Gruziją. Tiesa, tik po pratęsimo – 88:83. Tai buvo jau vienuolikta iš dvylikos galimų Lietuvos rinktinės pergalių pasirengimo cikle. Ar jų užteko, kad mūsų rinktinė tinkamai pasirengtų, paaiškės jau tik Europos čempionate Slovėnijoje.
Linas Kleiza
Linas Kleiza / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Visą svarbiausią informaciją apie Europos krepšinio čempionatą galite rasti „Eurobasket 2013” rubrikoje arba tapti mūsų gerbėju SPORTO grupėje „Facebook“. 

Rungtynes Lietuvos rinktinė pradėjo kiek abejodama savo jėgomis ir tyrinėdama, kaip žaidžia gruzinai, tačiau po antrojo kėlinio jau turėjo susikrovusi 12 taškų pranašumą. Galbūt žaidėjai per anksti patikėjo pergale ir buvo nubausti. Po didžiosios petraukos grįžę gruzinai kibo mūsiškiams į atlapus, o Lietuvos krepšininkai niekaip negalėjo pataikyti. Trečiąjį kėlinį kaip ant sparnų sužaidę gruzinai beveik pasivijo lietuvius – liko vos vieno taško persvara. Ketvirtajame kėlinyje virė lygi kova, kuri, po kelių Lietuvos rinktinės klaidų, ir baigėsi lygiai – 77:77. Komandos žaidė pratęsimą, o šiame po traumos atigavęs Linas Kleiza dar kartą įrodė, kad Slovėnijoje rinktinė lyderį turės. Būtent jo du pataikyti tritaškiai kritišku metu galiausiai užtikrino lietuvių pergalę 88:83.

Šiose rungtynėse rezultatyviausias buvo 18 taškų pelnęs Linas Kleiza, prabilęs tik ketvirtajame kėlinyje ir per pratęsimą, kai labiausiai to reikėjo. Kol L.Kleiza tylėjo, taikliai mėtė Renaldas Seibutis, iš viso surinkęs 15 taškų.

Tai buvo 11 Lietuvos rinktinės pergalė per 12 žaistų rungtynių. Vienintelį kartą mūsų šalies rinktinė nusileido Graikijos nacionalinei vyrų komandai – 62:80.

Po „Akropolio“ taurės turnyro Graikijoje strategas J.Kazlauskas jau paskelbė galutinį rinktinės dvyliktuką. Už borto liko jaunieji krepšininkai – Adas Juškevičius ir Vytenis Čižauskas.

Lietuva: Linas Kleiza 18, Renaldas Seibutis 17, Mindaugas Kuzminskas 11, Jonas Valančiūnas 10, Donatas Motiejūnas 8, Kšištofas Lavrinovičius 7, Martynas Pocius ir Jonas Mačiulis po 6, Darjušas Lavrinovičius 3, Robertas Javtokas ir Mantas Kalnietis po 2.

VIDEO: Atmosfera Kauno "Žalgiro" arenoje prieš draugiškas Lietuvos rinktinės rungtynės su Gruzija

 

Rungtynės:

Pratęsimas: Lietuva – Gruzija 88:83

Pratęsime pirmieji du taškus po kelių nesėkmingų atakų pelnė gruzinai, tačiau po to tritaškį ir vieną baudos metimą pataikė Linas Kleiza. Reikalingą dvitaškį pridėjo Renaldas Seibutis. Po to dar vieną tritaškį pataikė Linas Kleiza ir lietuviai jau turėjo 7 taškų pranašumą. Gruzinai dar bandė priešintis, bet pritrūko laiko.

Ketvirtasis kėlinys: Lietuva – Gruzija 77:77

Paskutinį kėlinį puikiai pradėjo Linas Kleiza. Jis pataikė dvitaškį bei tritaškį ir pačiu reikalingiausiu metu išvedė Lietuvos rinktinę į priekį 66:59. Po Renaldo Seibučio dvitaškio lietuviai jau pirmavo devyniais taškais. Sužaidus pusė kėlinio lietuviai turėjo aštuonių taškų pranašumą. Skirtumui sumažėjus iki 6 taškų, Jonas Kazlauskas paprašė minutės pertraukėlės. Po jos užvirė tikra drama, mūsiškiai niekaip negalėjo suregzti tikslios atakos, Manto Kalniečio perdavimai skriejo varžovams, o Jonas Valančiūnas niekaip negalėjo tvirtai sugauti kamuolio. Likus žaisti 4 sekundes lietuviai pirmavo dviem taškais, tačiau gruzinai sumetė du baudos metimus. J.Kazlauskas paprašė minutės pertraukėlės – 77:77. Teisę mesti gavo Linas Kleiza, tačiau nepataikė, teko žaisti pratęsimą.

VIDEO: Draugiškos krepšinio rungtynės: Lietuva - Gruzija

Trečiasis kėlinys: Lietuva – Gruzija 60:59

Trečiajame kėlinyje pirmuosius taškus pelnė tritaškį pataikęs Kšištofas Lavrinovičius. Netrukus tritaškį pridėjo ir Mindaugas Kuzminskas. Sužaidus pusę kėlinio gruzinai sumažino atsilikimą iki septynių taškų. Netrukus Gruzijos rinktinės lyderis G.Shermadinis persvarą sumažino iki penkių taškų. Likus žaisti 2:30 min trečiajame kėlinyje lietuviai turėjo vos trijų taškų pranašumą ir Jonas Kazlauskas paprašė minutės pertraukėlės. Likus žaisti minutę Gruzijos krepšininkai išlygino rezultatą 57:57. Tuomet dvitaškį pataikė Linas Kleiza, o Jonas Mačiulis pridėjo vieną baudos metimą. Tačiau po Roberto Javtoko pražangos baudos metimus pataikęs varžovas lietuviams paliko vos vieno taško pranašumą 60:59.

Taškai: Jonas Valančiūnas ir Mindaugas Kuzminskas po 10, Renaldas Seibutis ir Kšištofas Lavrinovičius po 7, Donatas Motiejūnas ir Martynas Pocius po 6, Jonas Mačiulis 5, Linas Kleiza 4, Darjušas Lavrinovičius 3, Robertas Javtokas ir Mantas Kalnietis po 2.

Antrasis kėlinys: Lietuva – Gruzija 43:31 (19:19, 24:12)

Antrąjį kėlinį pirmuoju Lietuvos rinktinės tritaškiu pradėjo Martynas Pocius. Po Mindaugo Kuzminsko dvitaškio su pražanga lietuviai jau pirmavo penkiais taškais. Įpusėjus kėliniui ši persvara išliko – 31:26. Po antros asmeninės Jono Mačiulio pražangos Jonas Kazlauskas paprašė minutės pertraukėlės. Po jos tritaškį pataikė Darjušas Lavrinovičius, o po Manto Kalniečio dvitaškio lietuviai įgijo 8 taškų persvarą 38:30. Po Jono Mačiulio dvitaškio persvara padidėjo iki 9 taškų, Gruzijos rinktinės treneris paprašė minutės pertraukėlės. Kėlinį užbaigė Jono Valančiūno dvitaškis ir lietuviai po dviejų kėlinių turėjo 12 taškų pranašumą.

Taškai: Jonas Valančiūnas 10, Renaldas Seibutis 7, Donatas Motiejūnas ir Martynas Pocius po 6, Mindaugas Kuzminskas 5, Darjušas Lavrinovičius 3, Jonas Mačiulis, Robertas Javtokas ir Mantas Kalnietis po 2.

Pirmasis kėlinys: Lietuva – Gruzija 19:19

Kėlinį galingai pradėjo Jonas Valančiūnas, pelnęs du taškus su pražanga. Tačiau greitai gražiu tritaškiu atsakė ir gruzinai. Sužaidus pusė kėlinio Gruzijos krepšininkai buvo priekyje 13:9. Po to dar kelis dvitaškius pataikė Renaldas Seibutis ir Jonas Valančiūnas, tačiau lietuviai niekaip negalėjo pavyti drąsiai ir aštriai žaidusių gruzinų. Joną Valančiūną pakeitęs Donatas Motiejūnas iškart pelnė du taškus. Tačiau greitai ir prasižengė. Likus žaisti minutę lietuviai atsiliko trimis taškais. Tuomet Mindaugas Kuzminskas pataikė dvitaškį su pražanga ir išlygino rezultatą. Paskutinės atakos metu lietuviams taškų pelnyti nepavyko ir kėlinys baigėsi lygiu rezultatu 19:19.

Taškai: Jonas Valančiūnas ir Renaldas Seibutis po 7, Donatas Motiejūnas ir Mindaugas Kuzminskas po 2.

Startinis Lietuvos penketas: Jonas Valančiūnas, Jonas Mačiulis, Renaldas Seibutis, Linas Kleiza, Mantas Kalnietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius