Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Treneris Jonas Kazlauskas apie sutartį su krepšinio federacija: „Kaip manote, ar ji galiotų, jei namo būtume grįžę po mačo su bosniais?“

Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Jonas Kazlauskas savo vyrus antradienį vedė į dar vieną renginį – priėmimą pas šalies prezidentę Dalią Grybauskaitę. Ji rinktinės personalui ir žaidėjams įteikė valstybinius apdovanojimus. Po ceremonijos J.Kazlauskas toliau švytėjo nuo pat grįžimo iš veido nedingstančia šypsena ir teigė, kad sutikimai, priėmimai ir šventės Lietuvoje vyksta labai greitai.
Jonas Kazlauskas ir Dalia Grybauskaitė
Jonas Kazlauskas ir Dalia Grybauskaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Nacionalinės rinktinės vedliui į rankas kiekviename žingsnyje buvo įsikibę anūkai, kurie nepaleido J.Kazlausko net bendraujant su žurnalistais. „Čia mano patys didžiausi sirgaliai“, – sakė J.Kazlauskas, o mažoji Emilija išdidžiai demonstravo iš prezidentės gautą saldumyną ir žurnalistams sakė, kad didžiuojasi savo seneliu.

– Treneri, ar svarbūs yra tokie apdovanojimai?  – žurnalistai paklausė J.Kazlausko.

– Labai svarbūs – tai mano darbo ir visos komandos pasiekimo įvertinimas.

– Kodėl prezidentūroje buvo tiek mažai žaidėjų?

– Jiems jau reikia vykti į klubus, tačiau konkrečios kiekvieno žaidėjo situacijos nežinau. Linas Kleiza su mumis turėjo atsisveikinti dar Slovėnijoje, o kitus, matyt, taip pat spaudžia klubai. Juk jiems mokami dideli pinigai.

– Apdovanojimų ir vėl negavo broliai Lavrinovičiai. Kaip tai vertinate?

– Taip, jie jau buvo nuteisti už savo blogą poelgį ir galėtume visa tai užmiršti. Kita vertus, yra valstybės įstatymai, kuriuos reikia gerbti ir jų laikytis. Yra kaip yra. Broliai dėl to netampa mažiau reikalingi nacionalinei komandai ir tikrai neįsižeidžia.

– Slovėnijoje užminėte mįslę apie skolos Arvydui Saboniui grąžinimą...

– Kad kaip tik aš viską aiškiai papasakojau – buvau jam skolingas už žaidimą rinktinėje 1999 m. ir dabar tą skolą atidaviau.

– Jūsų sutartis su federacija galioja dar trejus metus, esate nusiteikęs toliau dirbti rinktinės treneriu?

– Kaip manote, ar ji galiotų, jei namo būtume grįžę po mačo su bosniais? Tai sprendžia krepšinio federacija, su kuria kalbėsimės, išklausysiu jų pastabas ir pageidavimus, o tada matysime. Atsakinėti į šiuos klausimus dar kiek per anksti.

– Kuris rinktinės narys atidavė savo medalį prezidentei?

– Nežinau, šiomis dienomis daug ko nežinau. Mes pirmadienį ryte spėjome išgerti tik po puodelį kavos, tada autobusas, skrydis į Lietuvą, priėmimas, sutikimas... Viskas vyksta labai greitai, o aš kai kuriais dalykais neturiu rūpintis, tai tvarko rinktinės techninis personalas. Aš rūpinuosi, kas vyksta aikštėje, jie – kas už aikštės ribų.

– Ar spėsite pailsėti iki savo išvykimo į Kiniją?

– Laiko turiu labai mažai, ryte jau spėjau nulėkti į ambasadą dėl vizos gavimo. Yra dar nemažai nebaigtų darbų, tad poilsio daug nebus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius