Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 06 /22:02

Jonas Kazlauskas apie tragiškas sąlygas Kaune: „Žiūrėjome, kad žaidėjai nepatirtų traumų“

Nors Europos krepšinio čempionatui besirengianti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė antrą kartą iš eilės rezultatu 66:53 (23:14, 16:13, 16:9, 11:17) įveikė Belgijos nacionalinę komandą, nei trenerių štabas, nei žaidėjai didelio džiaugsmo po mačo nerodė.
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lietuvos rinktinės treneris Jonas Kazlauskas sakė, kad pirmosios ir antrosios rungtynės skyrėsi kaip diena ir naktis. Jis pabrėžė, kad jauni žaidėjai pervertina savo jėgas. Vienintelis prasto žaidimo pateisinimas – blogos žaidimo sąlygos Halėje, salės grindys ir kamuolys buvo labai slidūs.

– Kokį įspūdį paliko antrosios rungtynės? – paklausėme J.Kazlausko.

– Šios rungtynės man sukėlė daug klausimų. Pats didžiausias – kokie mes esame. Tokie kaip vakar ar kaip šiandien? Tikiuosi, kad tokie kaip vakar – kovingi. Jauni žaidėjai pervertina savo galimybes, priima blogus sprendimus, o po to šokas – kas čia nutiko? Vakar Donatas Motiejūnas buvo vienoks – šiandien kitoks, to negali būti.

Žinoma, dabar būtų klaida būti geros sportinės formos, tačiau šiandien išėjome nenusiteikę, atbukę. Vakar ne viskas sekėsi, ne viską atlikome, tačiau labai norėjome, buvome kovingi. Labiausiai jaudina perdavimų kokybė. Negi mes, lietuviai, jau nebemokame perduoti kamuolio?

Vienintelis mažas atsiprašymas – salė nebuvo pasiruošusi priimti tokio krepšinio, antroje pusėje buvo labai sudėtinga žaisti (salės grindys buvo labai drėgnos ir slidžios, – red. past.), žiūrėjome, kad žaidėjai nepatirtų traumų.

– Kaip vertinate nesportišką Lino Kleizos elgesį, kai jis pastūmė varžovą ir vėliau paleido į jį kamuolį?

– Blogai vertinu Kleizos nesportišką elgesį. Rinktinėse visi žaidėjai lygūs, jei kas nors galvoja, kad yra lygesnis – tai netiesa. „Ant karštųjų“ nenoriu vertinti, bet taip negalima elgtis.

– Ar galėtumėte išskirti kurį nors žaidėją šiandien?

– Šiandien pasakyti, kad kuris nors sužaidė labai gerai, negalėčiau. Turėjome atšokusių kamuolių persvarą, tačiau neišnaudojome to. O kas bus, kai žaisime ne senutėlėje Halėje, o 15 tūkst. žmonių talpinančioje arenoje? Kiek tada sugebėsime perduoti kamuolių po krepšiu?

Nuo rungtynių prasidėjo žaidimo šlifavimas, žiūrėjome vakar dienos rungtynes, analizavome.

– Jonas Valančiūnas šiandien buvo naudingiausias komandos žaidėjas.

– Jonas dar nėra tas žaidėjas, kuris gali visus apžaisti vienas. Gerai, kad jis turi labai daug noro ir dar yra laiko atsiminti tai, ką jis yra primiršęs. Motiejūnas irgi turi daug noro, bet reikia valdyti situaciją.

Priminsime, kad pirmąsias kontrolines rungtynes lietuviai žaidė pirmadienį Kėdainių arenoje ir belgus nugalėjo rezultatu 86:61 (21:15, 16:14, 29:16, 20:16). Antradienį rinktinės susitiko legendinėje Kauno sporto halėje. Pirmajam mačui nebuvo registruoti Jonas Valančiūnas, Linas Kleiza ir Mantas Kalnietis. Antrąsias rungtynes nuo suolelio stebėjo Renaldas Seibutis, Kšištofas Lavrinovičius ir Robertas Javtokas.

Greta Halėje sėdėjęs kolega žurnalistas iš Belgijos prisipažino, kad daug vilčių neturi, svarbiausia – nepralaimėti labai dideliu skirtumu. Jis pabrėžė, kad krepšinis Belgijoje yra tik ketvirta penkta sporto šaka pagal populiarumą, tačiau pastaruosius keletą metų sparčiai populiarėja, garsiausių savo šalies krepšininkų pavardes belgai žino.

Europos krepšinio čempionatas vyks Slovėnijoje rugsėjo 4–24 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius