-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rūtenis Paulauskas apie finalą su Prancūzija: „Jeigu Lietuva laimės auksą – Mantas Kalnietis tikrai taps MVP“

Prieš Europos krepšinio čempionato finalą tarp Lietuvos ir Prancūzijos krepšinio rinktinių Sostinės krepšinio mokyklos (SKM) sporto direktorius ir krepšinio treneris Rūtenis Paulauskas teigė, kad mače bus itin svarbi gynyba. Krepšinio specialistas akcentavo Tony Parkerio svarbą bei pažymėjo, kad lietuvių pergalės atveju, Mantas Kalnietis turėtų tapti čempionato naudingiausiu žaidėju (MVP).
Rūtenis Paulauskas
Rūtenis Paulauskas / BFL nuotr.

„Atsiminkime, kad nepaisant to, kad prancūzai pelno daug taškų – jie nėra vien atakuojanti komanda. Jie puikiai moka gintis, ypač gerai ta daro „vienas prieš vieną“ – tą komanda įrodė mače su Ispanija, kai sugebėjo panaikinti 15-os taškų pranašumą. Tai nebuvo vien T.Parkerio nuopelnas“, – sakė R.Paulauskas.

Krepšinio specialisto teigimu, pirmos tarpusavio rungtynės šiame čempionate buvo visai kitokios – prancūzai nepersistengė, o lietuviai priešingai – degė noru reabilituotis.

„Mūsų krepšininkai mače su prancūzais buvo ką tik ištrūkę iš sunkios situacijos, tad motyvacijos ir noro reabilituotis jiems netrūko. Labai svarbu, kad prieš finalą mūsiškiai nusimestų įtampą, nenorėtų per daug, neskubėtų. 

Jeigu Lietuva laimės, M.Kalnietis tikrai gali tapti geriausiu žaidėju, tačiau bet kuriuo atveju, geriausių žaidėjų penkete jis tikrai bus. 

Šių rungtynių reikšmė jau bus visiškai kita nei pirmojo susitikimo. Žaidėjų finalui motyvuoti nebereikia, kai kuriais atvejais, manau, reikia juos kaip tik nuraminti. Jeigu pirmose mūsų tarpusavio rungtynėse T.Parkeris atrodė gana ramus, dėl to, kas vyks aikštėje, tai pusfinalyje mes jį jau matėme visai kitokį – jis daug kalbėjo su komandos draugais ir teisėjais, buvo tikrai užsivedęs“, – prognozavo R.Paulauskas.

Trenerio teigimu, prancūzai nors ir turi aukščiausios klasės žaidėjų, tačiau komandos lyderio ir jo superžvaigždės statusas jiems daug ką reiškia. Sustabdžius T.Parkerį galima sustabdyti ir visą Prancūzijos rinktinę.

„T.Parkeris yra tikra superžvaigždė ir visas komandos žaidimas priklauso jam, jo rankose kamuolys būna ilgiausiai, jis skirsto perdavimus. Kai lietuviai pirmajame mače sustabdė T.Parkerį, kiti žaidėjai nebežinojo, ką daryti. Žinoma, Nando De Colo yra pajėgus krepšininkas, tačiau nėra tikras įžaidėjas, o su T.Parkeriu jie net nelabai tinka žaisti kartu. Nicolas Batumo žaidimas dažnai priklauso nuo dienos – jis gali viską pramesti, bet gali ir pelnyti daug taškų.

Prieš finalą atsarginių žaidėjų suolelis, manau, reikšmės jau nebeturi. Tai yra paskutinės rungtynės, kai pagrindiniai žaidėjai jau aiškūs, komandos žaidimas jau sustyguotas, visi žino savo laiką, rolę ir atiduos paskutines jėgas. Mums gali padėti nelabai stabilus prancūzų tritaškių taiklumas. Svarbiausia demonstruoti tą racionalų gynybos modelį, kurį jau ne kartą matėme šiame čempionate“, – dar kartą gynybos svarbą išskyrė R.Paulauskas.

Kas bus Lietuvos krepšinio rinktinės lyderiai? Nors į šį klausimą Europos krepšinio čempionato metu prieš mačą dažnai būna sunku atsakyti, tačiau R.Paulauskas išskyrė „didįjį trejetą“ – Liną Kleizą, Mantą Kalnietį ir Joną Mačiulį. Specialisto nuomone, šie krepšininkai finale temps lietuvių laivą.

 Kai lietuviai pirmajame mače sustabdė T.Parkerį, kiti žaidėjai nebežinojo, ką daryti.

„Žinoma, nereikia pamiršti ir antrojo ešelono – Martyno Pociaus ir brolių, o taip pat – Renaldo Seibučio. Nemanau, kad prieš T.Perkerį šiandien ginsis M.Kalnietis. Jis rungtyniauja labai daug, tad prancūzų lyderį vėl stabdys R.Seibutis ir M.Pocius. Žinoma, labai daug ką lems ir mūsų aukštaūgių žaidimas“, – pažymėjo R.Paulauskas.

Krepšinio treneris mano, kad dėl geriausio čempionato žaidėjo prizo (MVP) finale kausis M.Kalnietis ir T.Parkeris.

„Jeigu Lietuva laimės, M.Kalnietis tikrai gali tapti geriausiu žaidėjų, tačiau ir kitu atveju bent geriausiųjų penektuke jis bus. Jei pergalę iškovos prancūzai, MVP taps T.Parkeris“, – reziumavo R.Paulauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius