-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sergejus Jovaiša: „Žaidė ne Tony Parkeris, o visa komanda, todėl prancūzai laimėjo“

Po Lietuvos krepšinio rinktinės pralaimėjimo 66:80 Europos krepšinio čempionato finale Prancūzijos komandai krepšinio ekspertas Sergejus Jovaiša teigė, kad sekmadienis tiesiog buvo prancūzų diena. Vis dėlto buvęs krepšininkas skatino nenusiminti, nes sidabras – tikrai geras pasiekimas.
Sergejus Jovaiša
Sergejus Jovaiša / Viganto Ovadnevo nuotr.

„Po tokių rungtynių ne taip ir pikta. Prancūzai finale buvo fantastiški. Sidabras yra ne taip jau ir apmaudu. Mūsų varžovai pataikė, ką tik norėjo. Jie buvo tokie tvirti ir nepalaužiami, kad negalėjome jų išmušti iš vėžių“, – teigė S.Jovaiša.

Buvęs krepšininkas sakė, kad tiek jį, tiek turbūt visus išmušė iš vėžių Tony Parkerio pasitraukimas į šešėlį ir visų prancūzų puikus žaidimas. Nors priešininkų lyderis ir neatrodė nesustabdomas, tačiau komandinis žaidimas šįkart buvo raktas į pergalę.

„Noriu pabrėžti, kad šiandien sužaidėme neblogas rungtynes. Sužaidėme normaliai, daug ką darėme kaip komanda, bet reikia susitaikyti su tuo, kad buvo prancūzų diena. Vienintelis „bet“ – žaidė ne Tony Parkeris, o visa komanda. Mums būtų buvę parankiau, jei būtų žaidęs jis. Jei jis būtų ėmęsis liūto vaidmens, tai mums būtų išėję į naudą. Bet jie pasirengė gerai – visi buvo pavojingi, geri ir drąsūs“, – akcentavo S.Jovaiša.

Po tokių rungtynių ne taip ir pikta. Prancūzai finale buvo fantastiški. Sidabras yra ne taip jau ir apmaudu.

Pataikė viską, o kai nepataikė – susirinko kamuolius

„Viskas įvyko taip, kaip neplanavome... Per daug susikoncentravome ties T.Parkerio „problema“, tad atrišome rankas kitiems. Aišku, žaidimą būtų pakeitę ir tai, jei būtumėm pataikę savo pusiau laisvus ar laisvus metimus“, – teigė krepšinio specialistas.

S.Jovaiša pažymėjo, kad pralaimėjimą labiausiai nulėmė tragiška kova po krepšiu – lietuviai puolime sugriebė tik du kamuolius, o prancūzai pataisydavo kone kiekvieną savo netaiklų metimą.

„Svarbiausias dalykas, kad mes po priešininkų lenta atsikovojome tik du kamuolius – ir tai tik rungtynių pabaigoje, Jono Valančiūno dėka. Jei ne jis, būtumėm rungtynes pabaigę su nuliu kamuolių, sugriebtų po priešininkų lenta, grafoje. To dar nėra buvę... Tai būtų buvęs absoliutus antirekordas. Antra, tik Martynas Pocius iš atsarginių krepšininkų prisidėjo prie komandos. Visus surakino prancūzų puolimas. Sunku ko nors tikėtis, kai taip atakuoja varžovai.

Prancūzija nugalėjo pelnytai ir reikia juos pasveikinti. Nežinau, koks turėjai būti optimistas, kad tikėtum pergale jau po dviejų kėlinių. Tiesiog nesuradome prieš juos vaistų. Tai buvo prancūzų diena ir nieko daugiau nepasakysi. Tai buvo jų fantastiška diena“, – Prancūzijos krepšinio rinktinės jėgą pripažino S.Jovaiša.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius