Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos krepšinio federacijos vadovas Aleksandras Volkovas: „Mes būtume laimingi, jei pusfinalyje žaistume su Lietuva“

„Galvojau, kad Italijos žiniasklaida mane „pasigavo“. Mėlynas megztukas, balti marškinėliai. Tai kur jūsų trispalvė? Kodėl nėra ryškaus trispalvio peruko“, – juokdamasis kalbėjo vienoje iš Liublianos kavinių sutiktas Ukrainos krepšinio federacijos prezidentas, praeityje garsus krepšininkas Aleksandras Volkovas. Vyras su kitais federacijos atstovais miesto centre gėrė kavą ir aptarinėjo vakare vyksiantį itin reikšmingą šaliai įvykį: ukrainiečių siekį pirmą kartą prasimušti į Europos čempionato pusfinalį. „Bet sirgsiu aš ir už Lietuvą“, – sakė A.Volkovas.
Ukrainos krepšinio federacijos prezidentas Aleksandras Volkovas
Ukrainos krepšinio federacijos prezidentas Aleksandras Volkovas / sport-express.ua

„Tik neklauskite, kaip ten bus mums su kroatais. Po rungtynių, dabar tai per daug skausmingas klausimas“, – įspėjo 49-erių A.Volkovas, krepšinio vadovo pareigas derinantis su Ukrainos Aukščiausiosios Rados deputato darbu.

Nemažai draugų Lietuvoje turinti buvusi Ukrainos krepšinio žvaigždė šiandien turės galimybių iki soties pasinervinti: iš pradžių jis jaudinsis dėl savo šalies komandos, o jau po to – dėl Lietuvos.

Šiandien Europos krepšinio čempionato antroje ketvirtfinalio mačų dienos serijoje į aikštę išbėgs dvi poros: pirma santykius aiškinsis Kroatijos ir Ukrainos rinktinės, o 22 val. mūsų laiku Liublianos „Stožice“ arenoje susigrums Lietuvos ir Italijos komandos. Ukraina dar nė karto taip toli dar nebuvo žengusi – penkis kartus Europos pirmenybėse dalyvavę ukrainiečiai tik kartą buvo iškovoję „aukštą“ 13-ąją vietą tarp 16 komandų.

– Kaip vertinate Lietuvos rinktinės žaidimą šiame čempionate? – 15min.lt paklausė A.Volkovo.

– Aš manau, kad Lietuva šiame čempionate yra itin stipri ir turi pilną teisę pretenduoti į pirmenybių auksą. Iš visų rinktinų, kurias mačiau, Lietuva yra tarp trijų pretendenčių į aukščiausius apdovanojimus: ji turi ir jaunų, ir patyrusių žaidėjų bei trenerių. Jūsų šalis visada yra pasaulio ir Europos krepšinio elite ir tai leidžia manyti, kad ji Slovėnijoje gali kovoti dėl aukso.

– Lietuva prisibijo Italijos rinktinės. Prieš čempionatą ne tik kad vidutinioke, bet net autsaidere nelaikyta Italijos komanda čempionate sukėlė savotišką sensaciją – ji atėjo iki ketvirtfinalio. Kokia jūsų nuomonė apie italų ekipą?

– Italai tikrai labai gera rinktinė, kuri savo žaidimą organizuoja nuo gynybos. Ten yra kas gali puolime pataikyti, tačiau lietuviai, visų pirma, turės iš žaidimo išjungti kelis jų lyderius – tai jūsų komandai yra įkandamas uždavinys. Antras dalykas – reikia labai tiksliai sužaisti puolime ir išnaudoti savo geriausius resursus. Juk jūs turite labai gerų krepšininkų.

Žinoma, atkrintamieji mačai – tai visai kitos rungtynės, nei grupės kovos. Tai patvirtino ir pirmoji ketvirtfinalio diena – buvo netikėtų rezultatų. Tačiau vargu, ar tokia nestandartinė ir įdomi italų komanda gali susilyginti su didelę patirtį tarptautinėse varžybose turinčia Lietuva. Juk jūsų šalis turėjo ir finalų, ir labai rimtų kovų visuose turnyrų lygiuose.

Vargu, ar tokia nestandartinė ir įdomi italų komanda gali susilyginti su didelę patirtį tarptautinėse varžybose turinčia Lietuva. Juk jūsų šalis turėjo ir finalų, ir labai rimtų kovų visuose turnyrų lygiuose.

– Gal galima kalbėti procentais – kiek duotumėte, kad Lietuva laimės?

– Žinau, kad lietuviai yra mačo favoritai, o procentais... Aš nežinau... Suprantate, šiame čempionate buvo tiek daug siurprizų, kad viskas gali įvykti. Tuo krepšinis ir įdomus – nežinai nieko. Tačiau aš sirgsiu už Lietuvą. Tikiuosi, ji šiandien laimės.

– Norėtumėte, kad pusfinalyje kovotų Lietuva ir Ukraina? Juk tai reikš, kad mes nugalėjome Italiją, o jūs – Kroatiją...

– Tai mūsų svajonė. Mes taip aukštai palypėjome, kad net nežinome, kaip mums čia elgtis. Tai nauja patirtis – iki šiol Ukrainos rinktinė nė karto taip aukštai ir tokiame etape nežaidė. Jei vyrai nugalės startinį jaudulį, įvykdys visas trenerių nuostatas, mes būtume laimingi pusfinalyje žaisti su Lietuva.

– Jūs buvote Europos čempionate Lietuvoje 2011-aisiais. Dabar esate Slovėnijoje, o po dviejų metų Ukrainoje rengsite kitą Europos čempionatą. Galite palyginti abu turnyrus ir kuo Ukraina nustebins Europą 2015 metais?

– Čempionatas Lietuvoje buvo labai gerai surengtas, tik mes buvome blogos nuotaikos – iškritome iš varžybų iškart po grupių kovų. Slovėnija yra krepšinio valstybė ir čia turnyras surengtas neblogai. Ir mes jaučiamės kur kas geriau – juk yra rezultatas.

Žinote, būsimo čempionato rengimas Ukrainai bus nauja patirtis. Mes Europos krepšinio padangėje dar esame naujokai, todėl pirmenybės turėtų duoti impulsą atsibusti ukrainiečių krepšiniui – juk tradicijas ir potencialą mes turime. Padarysime Europos pirmenybes tikrai įdomias. Tačiau eina kalbos, jog bus keičiamas turnyro formatas: jei taip, mes dar tam nesame pasirengę ir teks viską pradėti iš naujo.

VIDEO: Ukrainos krepšinio federacijos prezidento Aleksandro Volkovo interviu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius