Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vietos Europos čempionate sieks ir egzotinės krepšinio šalys – nuo Liuksemburgo iki Azerbaidžano

Iškovoti teisę dalyvauti 2013 metų Europos čempionate Slovėnijoje galės ir egzotinės krepšinio šalys. Paaiškėjo trisdešimt dalyvių, kurios varžysis atrankos turnyre.
Serbijos krepšininkai po rungtynių su slovėnais
2009 metų Europos vicečempionams serbams teks dalyvauti atrankoje į 2013 metų pirmenybes. / FIBA/Liusnejo Kulbio nuotr.

Į vietas Senojo žemyno pirmenybėse pretenduoja: Serbija, Vokietija, Suomija, Turkija, Gruzija, Kroatija, Bulgarija, Izraelis, Ukraina, Lenkija, Bosnija ir Hercegovina, Italija, Juodkalnija, Latvija, Belgija, Portugalija, Estija, Olandija, Austrija, Liuksemburgas, Švedija, Azerbaidžanas, Baltarusija, Rumunija, Albanija, Čekija, Šveicarija, Slovakija, Vengrija ir Kipras.

Komandos bus suskirstytos į šešias grupes po penkias ekipas. Į pagrindinį turnyrą pateks dvi pirmosios kiekvienos grupės rinktinės bei keturios geriausios trečiąsias vietas užėmusios ekipos.

Priminsime, jog tiesioginius kelialapius į pirmenybes, kaip ir buvo prognozuota, gavo pirmos šešios 2011 metų Europos čempionato komandos: Ispanija, Prancūzija, Rusija, Makedonija, Lietuva ir Graikija, šeimininkė Slovėnija bei Didžioji Britanija, kuri turi kelialapį į olimpines žaidynes, todėl negalės dalyvauti atrankos turnyre.

2013 metų Europos čempionatas vyks rugsėjo 4–22 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius