Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Adas Juškevičius: „Buvo daug broko, todėl esu nustebęs, kad laimėjome tokiu skirtumu“

Pirmadienio vakarą Panevėžio „Cido“ arenoje Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė susitiko su Gruzijos ekipa. Tautiečiai draugiškose rungtynėse pasiekė užtikrintą pergalę rezultatu 82:51, tačiau savo pasirodymą žaidėjai vertino kritiškai.
Adas Juškevičius
Varžybų akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

„Turėjome tikrai daug energijos, kartais jos buvo net per daug. Dėl didelio noro kartais būna ir klaidų. Kokybės trūksta tiek puolime, tiek gynyboje, bet matosi, kad einame teisinga linkme. Draugiškų rungtynių dar daug, todėl turime šlifuoti savo žaidimą“, – po rungtynių kalbėjo naudingiausias rungtynių žaidėjas, penkiolika taškų įmetęs Mindaugas Kuzminskas.

Puolėjas įvertino ir Gruzijos rinktinę. Krepšininko teigimu, tai komanda, turinti stiprią priekinę liniją ir galingus žaidėjus. Anot žaidėjo, tai atsispindi ir statistikoje, nes tritaškių metimų procentas kur gas geresnis nei dvitaškių.

„Nematau tame didelės problemos. Dar daug rungtynių. Su laiku visi pradės mesti savo metimus. Aš pats jaučiu trenero pasitikėjimą. Po ne tokio sėkmingo klubinio sezono noriu pažaisti daugiau. Džiaugiuosi, kad turiu galimybę žaisti. Kol turiu progą – rodau, ką galiu. Pagal draugiškas varžybas apie pajėgumą spręsti sunku. Viskas pasimatys čempionate. Čia trenerių užduotis padaryti, kad geriausią formą pasiektume prasidedant čempionatui“, – sakė M.Kuzminskas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Mindaugas Kuzminskas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Mindaugas Kuzminskas

Adas Juškevičius teigė, kad 31 taško persvara tik atrodo didelė. Rungtynėse su Gruzija 10 taškų pelnęs žaidėjas tvirtina, kad komanda daro nemažai klaidų.

„Daug broko, daug nesusikalbėjimo, daug dalykų neišpildėme. Esu nustebęs, kad laimėjome tokiu skirtumu. Reikia dar tikrai daug dirbti, nes taisyti yra ką. Mano užduotis šiose rungtynėse buvo situacijų skaitymas, derinių parinkimas pagal situaciją, kibi gynyba. Tai buvo pagrindiniai mano uždaviniai. Varžovai tikrai pajėgūs, turi NBA lygio žaidėjų. Gal dabar varžovai buvo ne formoje, nes jie tikrai gali žaisti geriau“, – sakė A.Juškevičius.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Adas Juškevičius
Tomo Markelevičiaus nuotr./Adas Juškevičius

Donatas Motiejūnas akcentavo galutinį rezultatą. Anot krepšininko, natūralu, kad žaidimas kiek banguotas.

„Su laiku gerinsime žaidimą. Privertėme varžovus suklysti 27 kartus. Reiškia gynėmės gerai. Tai buvo pagrindinis aspektas. Aišku, atkovojome daug kamuolių – 35“, – sakė Donatas Motiejūnas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Donatas Motiejūnas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Donatas Motiejūnas

Puolėjas pažėrė priekaištų ir rungtynių arbitrams. Anot jo, teisėjai ne visada adekvačiai vertino situacijas.

„Buvau nustebęs, kad man buvo švilpiamos pražangos, o kai taip pat prasižengdavo prieš mane – teisėjas tylėdavo. Ką padarysi. Neimu į galvą, nes tai draugiškos runtynės. Svarbu, kad čempioanto metu taip nebūtų“, – kalbėjo D.Motiejūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius