Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikijos krepšinyje bręsta skandalas: federacija išvadinta ligone, „Olympiakos“ vadovai grasina neleisti į rinktinę žaidėjų

Šio sezono pabaigtuvės Graikijos krepšinyje, greičiausiai, daug kam įsimins ilgam – ir ne tik dėl to, kad eilinį kartą dėl nugalėtojų titulo varžosi čempiono titulą ginantis Atėnų „Panathinaikos“ ir Pirėjo „Olympiakos“. Po ketvirtųjų finalo serijos rungtynių „Olympiakos“ viešai apkaltino varžovus teisėjų papirkinėjimu, o ekipos vadovai broliai Anggelopoulos patikino, kad į 2014 metų pasaulio krepšinio čempionatą Ispanijoje graikų nacionalinė komanda vyks be „Olympiakos“ žaidėjų.
„Panathinakos“ ir „Olympiakos“ finalo serija gali baigtis dideliu skandalu
„Panathinakos“ ir „Olympiakos“ finalo serija gali baigtis dideliu skandalu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Graikijos krepšinio pirmenybių finalo serijoje – aistrų ir kaltinimų banga. Po sekmadienio akistatos paaiškėjo, kad „Panathinaikos“ ir „Olympiakos“ turės sužaisti lemiamą penktąjį mūšį, nes ketvirtoje akistatoje „Panathinaikos“ svečiuose laimėjo 67:65.

Kita vertus, trečiadienį numatytas mačas gali ir neįvykti, nes sekmadienį „Olympiakos“ komandos treneriai ir vadovai švaistėsi kaltinimais teisėjų papirkinėjimu, rinktinės boikotu, o Graikijos krepšinio federacija antradienį žadėjo svarstyti Pirėjo klubo pareiškimus. Jei jie bus iš piršto laužti – klubui grės rimtos sankcijos

„Mūsų klubo prezidentas nemoka teisėjams pinigų ir negrasina arbitrams“, – jau spaudos konferencijos pradžioje išrėžė „Olympiakos“ treneris Giorgos Bartzokas. Vos ištarus šiuos žodžius, į spaudos konferencijos patalpą įžengė Pirėjo klubo savininkai broliai Panagiotis ir Giorgos Anggelopoulosai. Vyrai vienu balsu išrėžė monologą, kuris gali tapti Graikijos krepšinio eros pabaiga.

„Mūsų klubo prezidentas nemoka teisėjams pinigų ir negrasina arbitrams“, – jau spaudos konferencijos pradžioje išrėžė „Olympiakos“ treneris Giorgos Bartzokas.

„Noriu pasveikinti poną Vasilakopoulosą (Graikijos krepšinio federacijos prezidentas), poną Zavlanosą ir poną Koromilasą (buvę teisėjai, dabartiniai arbitrų vadovai). Tai, kas vyksta Graikijos krepšinyje, – šlykštu ir daugiau taip tęstis negali. Mes daugiau kentėti nenorime.

Supykę ne tik mes, bet už galvų griebiasi ir komanda. Žinojome, kad tie visi išvardinti žmonės yra ligoniai, tačiau jie jau peržengė visas ribas. Vasilakopoulos, Koromilas ir Zavlanos naikina Graikijos krepšinį“, – sakė Giorgos Anggelopoulos.

„Nuo 2009 metų mes esame tarp pajėgiausių Europos klubų ir dukart laimėjome Eurolygą. Bet namie mes privalome nugalėti ne tik varžovą, bet ir teisėjus Karakatsounisą ir Panagiotou, nes jie padeda laimėti „Panathinaikos“. Jie turi įsakymą padėti „didžiajai komandai“. Lemiamose serijos rungtynėse turėsime kovoti ne tik su „Panathinaikos“, bet su visa ta gauja“, – tęsė Panagiotis Anggelopoulos.

Po viešų priekaištų broliai Anggelopoulosai ėmėsi ir svarbiausios savo kortos – pagrasino savo komandos žaidėjų neleisti į Graikijos vyrų krepšinio rinktinę, kuri po trijų mėnesių varžysis pasaulio krepšinio čempionate Ispanijoje.

Jei taip atsitiktų, graikai „nukraujuotų“ itin skaudžiai – rinktinė žaistų be Vassilio Spanoulio, Georgios Printezio, Kosto Slouko ir kitų. Nors Europos krepšinio čempionate Slovėnijoje šios valstybės rinktinė patyrė fiasko, FIBA skyrė Graikijai vardinį kvietimą į turnyrą.

„Visi minėti žmonės yra ligoniai, o ponas Vasilakopoulos yra ilgametis „Panathinaikos“ sirgalius. Jis turi tam priežasčių, daug priežasčių. Jis nori pakeisti lygos vadovą, lenda į rinktinės reikalus, jei kalbama apie mūsų ekipos žaidėjus. Jis galvoja, kad valdo Graikijos krepšinį.

Mes turime dešimt Graikijos rinktinės narių, esame dukart iš eilės laimėję Eurolygą, bet nesame gerbiami. Nacionalinė rinktinė yra kas kita, tačiau patikinu, kad nuo šiol rinktinėje nepamatysite nė vienos „Olympiakos“ žaidėjo. Po šios dienos gėdingo mačo esame nutarę: mes nesiųsime savo krepšininkų į rinktinę ir tai yra galutinis sprendimas“, – grasino P.Anggelopoulos.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius