Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Ispanijai gėdą Pasaulio čempionate užtraukęs krepšinio treneris bėga iš stratego posto

Net ir per Pasaulio krepšinio čempionato finalo mačą tarp JAV ir Serbijos rinktinių ispanų sirgaliai ir toliau griežė dantį ant savo rinktinės trenerio bei skandavo „Orenga – lauk“. Ir fiasko su Ispanijos komanda planetos pirmenybėse patyręs Juanas Antonio Orenga neišlaikė spaudimo – jis traukiasi iš rinktinės trenerio posto.
Ispanijos krepšinio rintkinės treneris Juanas Orenga
Ispanijos krepšinio rinktinės treneris Juanas Orenga / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šio krepšinio specialisto vadovaujamai Ispanijos rinktinei planetos pirmenybėse buvo prognozuojamas finalas su JAV ekipa, tačiau be pralaimėjimų grupės etape ėjusiems ispanams koją ketvirtfinalyje pakišo Prancūzijos krepšininkai. Jie ir be Tony Parkerio sugebėjo įveikti ispanus 65:52 ir privertė šeimininkus gėdingai trauktis iš turnyro. 

J.Orenga Ispanijos rinktinei vadovavo nuo 2012 metų, kuomet rinktinės stratego poste pakeitė Sergio Scariolo. Su Ispanijos rinktine specialistas 2013 metų Europos čempionate pasidabino bronzos medaliais. Tada pusfinalyje J.A.Orenga vadovaujama rinktinė 72:75 taip pat nusileido prancūzams.

Nors J.Orenga turėjo sutartį su Ispanijos krepšinio federacija iki 2016-ųjų, tragiški rezultatai lėmė, kad treneris pats pasiprašė nutraukti sutartį.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius