Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jonas Kazlauskas apie mačą su JAV: „Jei bus galimybė, kabinsimės. Kodėl ne?“

Lietuvos krepšinio rinktinė rengiasi paskutiniajam mačui Barselonoje – trečiąją vietą praėjusiose Pasaulio pirmenybėse Turkijoje iškovoję lietuviai Katalonijos sostinės „Palau Sant Jordi“ arenoje susigrums su kol kas pergalingai žygiuojančiais pasaulio čempionais JAV krepšininkais.
Jonas Kazlauskas
Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Jonas Kazlauskas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Lietuvos krepšininkai su pasaulio čempionais amerikiečiais žais ketvirtadienį Pasaulio krepšinio čempionate Ispanijoje, o geriausios Barselonoje žaidžiančios komandos tądien santykius aiškinsis 22 valandą mūsų laiku. Kitos pusfinalio komandos varžysis penktadienį Madride.

Visose rungtynėse, kiek jų mačiau, ateina  momentas, kada amerikiečių varžovai tiesiog palūžta, – J.Kazlauskas

„JAV yra komanda, kuri savo žaidimą grindžia kibia gynyba, atkovotais bei perimtais kamuoliais. Komanda yra labai atletiška. Todėl visi žaidėjai beveik vienodo lygio, palaiko didelį tempą, dažnai bėga į greitą puolimą. Nebijo drąsiai atakuoti, kadangi atkovoja daug kamuolių. Visose rungtynėse, kiek jų mačiau, ateina  momentas, kada amerikiečių varžovai tiesiog palūžta. Taip bent jau būdavo iki šiol. Tai va tokia ji – JAV komanda“, – kalbėjo Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Jonas Kazlauskas.

Nors lietuviai nepasinaudojo galimybe treniruotis dieną, vakare arenoje jie praleido daugiau kaip valandą, stengdamiesi sustyguoti žaidimo stygas.  

– Bandysite su JAV žaisti kitaip? – buvo paklaustas J.Kazlauskas.

– Be abejo, kad su jais žaisti taip, kaip tai darėme su kitais, negalime. Reikia galvoti kažką kito. Kiek tai sugebėsime, tai jau kitas klausimas.

– Ar komanda pasirengusi emociškai?

– Su emocijomis mūsų komandoje viskas gerai, nes patekome į pusfinalį, į medalių dalybas. Negalvoju, kad psichologiškai esame blogai nusiteikę. Kitas klausimas – kiek turime jėgų.

– Yra nuomonių, kad reikėtų „nesiplėšyti“ su JAV rinktine ir pataupyti jėgas dvikovai dėl trečiosios vietos. Ką galvojate apie tai?

– Nieko negalvoju. Viską reikia žiūrėti ir situaciją vertinti varžybų metu. Jei yra galimybė kabintis, kodėl ne? Jei nėra, tai ir nėra...

– Amerikiečiai neturi daug derinių...

– Jie tikrai neturi daug derinių. Dažniausiai jie žaidžia individualiai arba deriniu „du prieš du“. JAV krepšininkams daug derinių nereikia, nes jie turi daug kūrėjų.

VIDEO: Jono Kazlausko interviu prieš mačą su JAV

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius