Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jonas Kazlauskas: „Įsivėlėme į varžovų primestą žaidimą“

Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Jonas Kazlauskas po pergalės Pasaulio krepšinio čempionato aštuntfinalyje teigė, kad Naujosios Zelandijos rinktinė sugebėjo primesti savo žaidimą, tačiau dėl geros gynybos mūsiškiai išsikapstė.
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

„Pasakyti, kad prieš rungtynes buvau ramus, būtų didelė neteisybė. Galvojau, kad bus labai sunkios ir nervingos rungtynės – taip ir įvyko. Paprastai taip būna, kai gerai pradedi, ir turi ką prarasti. Kažkam nepasisekus užgriūna dviguba psichologinė našta. Nusileidome kovoje dėl atšokusių kamuolių, tačiau dėl geros gynybos šiaip taip išsikapanojome“, – po mačo atsikvėpė J.Kazlauskas.

VIDEO: Jonas Kazlauskas: "Šiaip taip išsikapstėme"

– Ar daug jūsų planams pakenkė dviejų trečiųjų numerių traumos?

– Daug pakeitė – tai irgi prisidėjo prie sąmyšio, nes įnešė nervingumo. Simas bandė sugrįžti, tačiau pajuto skaumą. Iškritus jam ir J.Mačiuliui buvo sunku, nes M.Kuzminskas buvo nežaidęs, o R.Seibutis – jau pavargęs. Turėjome problemų, tačiau gerai, kad išplaukėme.

– Šiandien iniciatyvos ėmėsi Jonas Valančiūnas, esate patenkintas?

– Norėjome per jį žaisti, tačiau Naujosios Zelandijos rinktinės gynėjai žaidė labai protingai. Jie labai gerai užėmė pozicijas tarp gynėjų ir aukštaūgių, priversdami mūsiškius abejoti, – mesti ar atlikti perdavimą. Kai atsiranda abejonė – metimai skrieja pro šalį. Sakiau jiems, kad reikia pirmiau įmesti, norint išvilioti gynėjus arčiau savęs, tačiau nesisekė. Įsivėlėme į sunkų žaidimą, o varžovai pataikė labai sunkius metimus, įmetė ir nuo lentos.

– Ką galite pasakyti apie kitą varžovą?

– Grįšime į viešbutį, ramiai pasižiūrėsime rungtynes ir bus galima kažką pasakyti. Nenoriu burti iš tirščių ir galvoti, kas geriau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius