Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Jonas Kazlauskas: „Jei mums šuniukai ne trukdo, o padeda rengtis čempionatui, tada mums tik geriau“

Treneris Jonas Kazlauskas pirmojoje Lietuvos rinktinės stovykloje noriai bendravo su žurnalistais. Jis pasidalino informacija apie rinktinės pasirengimo planus, situaciją komandoje bei paaiškino, kad kai kurių rinktinės žaidėjų šuniukai ruoštis čempionatui netrukdo. Tiesa, įdomiausias dienos klausimas – kas gi taps komandos kapitonu, kol kas liko neatsakytas. Treneris su rinktinės krepšininkais dar neapsisprendė dėl Roberto Javtoko įpėdinio.
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Paulius Jankūnas patikino, kad visas traumas yra išsigydęs ir jaučiasi visiškai pasirengęs kovoms. Sužinojus, kad rinktinė dar neišsirinko savo kapitono, žurnalistai į šias pareigas pasiūlė Mantą Kalnietį, tačiau krepšininkas iš tokių kalbų tik pasijuokė.

Rinktinės treneris Jonas Kazlauskas šiek tiek plačiau papasakojo apie būsimus planus – pasirengimo stovyklą ir draugiškų rungtynių maratoną. Pagrindinis jų tikslas bus išbandyti ir pamatyti rinktinės įžaidėjus, kurie galėtų diriguoti komandos žaidimui.

– Prasideda stovykla. Į ką pirmiausia kreipsite dėmesį?, – Jono Kazlausko pasiteiravo 15min.lt

– Kaip visada, įvadinėje stovykloje analizuosime klubų informaciją apie žaidėjus. Kadangi vieni čempionatus baigė anksčiau, kiti vėliau, vieni vasarą dirbo, kiti – ne, žiūrėsime, ar yra kažkokių nusiskundimų ir pagal tai darbuosimės. Pirmosios trys dienos bus skirtos tik fiziniam parengimui. Kai kurios treniruotės bus įvadinės.

Prasidedant antrajam ciklui rytinėse treniruotėse bus krepšinis, vėliau – fizinis rengimas. Galiausiai trečiajame cikle daugiausia bus tik krepšinis, nebent kažkam kažko reikės pagal individualius pageidavimus.  

Pernai jiems sakiau tą patį – galima pirmoje stovykloje dar būti išsilgus, vėliau to neturėtų būti

– Žaidėjai į stovyklą atvažiavo su žmonomis, vaikais ir net šuniukais. Turbūt antrojoje stovykloje to neleisite?

– Labai jau tai išskiriate (šypteli). Pernai jiems sakiau tą patį – galima pirmoje stovykloje dar būti išsilgus, vėliau to neturėtų būti.

Nors, atvirai pasakius, anais metais nebuvo matyti didelių problemų dėl to. Tai jeigu mums šuniukai ne trukdo ruoštis, o net padeda, tada mums tik geriau.

– Kada turėtų suvažiuoti visi žaidėjai? 

– Na, visi žaidėjai turėjo būti jau šiandien. Tačiau kai kurie dalykai koreguoja mūsų planus. Tai nėra gerai, bet yra kaip yra. Jonas Mačiulis yra traumuotas, dirba pagal individualų planą. Galėjo šiandien nebūti ir Martyno Pociaus, kuris gali bet kurią dieną išvykti pasirašyti sutarties su turkų klubu.

– Kokia J.Mačiulio būklė?

– Neklauskite tokių klausimų, į kuriuos nelaukiate atsakymų. Viską suprantate patys, esate suaugę žmonės.

Neuždavinėkite klausimų, į kuriuos nelaukiate atsakymų

– Kodėl šiemet žaisite gerokai daugiau draugiškų rungtynių?

– Pirmiausia mes kardinaliai keičiame savo pasiruošimo planą. Pernai labai rizikavome dėl to, kad komanda įgytų optimalią fizinę formą. Todėl viskas galėjo pasisukti taip, kad galėjo baigtis kur kas blogiau.

Šiais metais čempionatas daug trumpesnis, todėl tikimės atvykti į grupės etapą ir būti optimalios fizinės formos. Tam, kad komanda būtų geros fizinės formos, žaidėjams kartu reikia sužaisti apie 10 rungtynių. 

Taip pat minėjau, kad nėra išspręsta įžaidėjo problema, tad pirmąsias rungtynes skirsime bandymams. Duosime šansą jaunesniems žaidėjams. Vėliau stengsimės žaisti su pagrindiniais žaidėjais ir atrasti bendrą ritmą.

VIDEO: Jonas Kazlauskas apie rinktinės treniruotes

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius