Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jonas Kazlauskas: „Klijuojama favorito etiketė mūsų jaunimui tik didina įtampą“

Lietuvos krepšinio rinktinė šeštadienio rytą išbandė Barselonos „Palau Sant Jordi“ arenos parketą. Būtent čia mūsų šalies ekipa ir dar septynios komandos per atkrintamųjų varžybų etapą išsiaiškins, kam atiteks du bilietai į Madridą. Ispanijos sostinėje vyks Pasaulio krepšinio čempionato mačai dėl galutinių keturių vietų ir iš Barselonos į Madridą užsakytų reisu skris tik dvi ekipos.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Pauliaus Cuberos nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Po Pasaulio čempionato grupių akistatų paaiškėjo, kad pirmąją vietą D grupėje laimėję lietuviai pirmenybių aštuntfinalyje santykius sekmadienį aiškinsis su Naująja Zelandija.

„Atsiprašau, esu dar užkimęs nuo praėjusių rungtynių su slovėnais“, – po pirmosios treniruotės Barselonoje kalbėjo rinktinės strategas Jonas Kazlauskas.

Mūsų komandos treneris prisiminė rugpjūčio 17 dieną Kaune vykusį Lietuvos ir Naujosios Zelandijos ekipų rungtynes, kurias šeimininkai laimėjo tik sėkmingai sužaidę paskutiniąsias ketvirtojo kėlinio minutes 85:79. Tuomet pirmuoju smuiku grojo Jonas Valančiūnas, įsūdęs 19 taškų.

„Jei pamenate, Kaune mums sunkiai sekėsi su Naująja Zelandija. Patekdami į kitą etapą jie įrodė, kad yra subrendusi gera komanda. Laukia sunkios rungtynės. Šiandien turėjome treniruotę pagrindinėje salėje, o vakare atliksime varžovų analizę. Naujazelandiečiai – labai kovingi ir atkovoja daug kamuolių puolime. Turime į tai atkreipti dėmesį. Beveik visa komanda yra geri tritaškių metikai. Turime labai koncentruotis, atidžiai keistis ginamaisiais“, – kalbėjo J.Kazlauskas.

– Mače Lietuvoje Naujosios Zelandijos lyderis Kirkas Penney įmetė 26 taškus. Reikės ne tik nuo jo gintis?

– Beveik visa komanda pataiko tritaškius – kuris prabils tą dieną, teks prieš jį atidžiau gintis.

– Akcentuosite aštuntfinalyje žaidimą per priekinę liniją?

– Mes visą čempionatą akcentuojame žaidimą per priekinę liniją, bet ne visada tai pavyksta.

– Prasideda atkrintamosios kovos. Ar jaučiama įtampa?

– Tai, kad aštuntfinalio mače mums klijuojama rungtynių favoritų etiketė, kai kuriems jauniems žaidėjams dar labiau didina įtampą. Nežinau, kaip jie tvarkysis su įtampa. Reikės kalbėtis su jais. Žinoma, kalbamės – kaip ir prieš kiekvienas rungtynes...

– Prie komandos prisijungė Mantas Kalnietis. Ką tai duoda komandai?

– Jo patirtis, patarimai ir dalyvavimas treniruotėse jauniems žaidėjams yra labai naudingi.
 

VIDEO: Jono Kazlausko interviu prieš mačą su Naująja Zelandija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius