Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jonas Kazlauskas: „Sąrašas sutrumpės prieš stovyklą, nes ne visi gali būti sveiki“

Jonas Kazlauskas antradienį paskelbė išplėstinį 24 krepšininkų sąrašą, kurie pretenduoja atstovauti šalies rinktinei pasaulio krepšinio čempionate Ispanijoje. Tarp kandidatų yra nemažai jaunų krepšininkų, be to, sudaryta ir rezervinė rinktinė. J.Kazlauskas papasakojo apie kandidatų pasirinkimą, rezervinės rinktinės planus ir užsiminė, kad yra problemų su kai kurių krepšininkų sveikata.
Spaudos konferencija
Spaudos konferencija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

– Rinktinėje daug jaunų veidų, tačiau nėra pernai vos vos už rinktinės borto likusio V.Čižausko. Kodėl?

– Jo nėra, tačiau nereiškia, kad jį pamirštame. Kviesdami jaunus krepšininkus norime juos paskatinti, parodyti, kad apie juos neužmiršome. Įžaidėjo pozicija yra probleminė, todėl čia yra daugiau jaunimo. Šįkart neįtraukėme V.Čižausko, nes pernai jis turėjo didelį šansą, tačiau juo nepasinaudojo. Šiemet tokį šansą duodame daugiau jaunimo.

– Šarūno Jasikevičiaus nekvietėte ar jis atsisakė žaisti?

– Tai nėra vien rinktinė pasaulio čempionatui, bet ir žvelgimas į ketverių metų ciklą. Kviesti tokį žaidėją sunkiai dirbti visą vasarą nėra prasminga. Š.Jasikevičiui reikėtų duoti žaisti, o ne sodinti ant suolo. Tai kirstųsi su tuo, ką mes kalbame apie jaunus žaidėjus – kad reikia juos lavinti, suteikti jiems šansą.

– Daividas Gailius yra patyręs traumą, tačiau jį kviečiate. Spės pasveikti?

– Yra ne vienas žaidėjas su sveikatos problemomis. Sąrašas nereiškia, kad visi 24 žaidėjai bus rinktinėje. Šis sąrašas bus teikiamas FIBA, todėl jis yra toks platus – jei norėtume vėliau kažką įtraukti, reikėtų mokėti pinigus.

Sezonas dar nesibaigė niekam, tad pasakyti, kad visi vasarą bus sveiki, yra sunku. Tam ir reikalingas toks didelis kiekis žaidėjų.

– Kada sąrašas bus sutrumpintas?

– Prieš pat stovyklą sąrašas sutrumpės, kad nebūtų dviprasmybių. Nė vienas žaidėjas neatsisakė atstovauti rinktinei, jeigu tik leis sveikata. Turiu informaciją iš medikų, bet negaliu apie tai kalbėti, nelabai korektiška. 

- Kodėl neįtraukėte Tomo Delininkaičio?

- Pernai iš jo tikėjomės daugiau, tačiau to nesulaukėme, todėl šiemet nekviečiame.

- Koks yra rezervinės rinktinės planas?

- Yra sudarytas trumpas tvarkaraštis. Labai norėtųsi pamatyti kai kuriuos žaidėjus iki pagrindinės stovyklos pradžios. Jie dalyvaus keliuose turnyruose birželį, stengsiuosi kuo daugiau juos matyti, kad susidaryčiau vaizdą. Apie kai kuriuos iš jų žinau labai mažai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius