-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Jonas Kazlauskas: „Susitvarkius su startiniu jauduliu vaizdas bus kitoks“

Po pirmosios pergale pasibaigusios Pasaulio krepšinio čempionato dvikovos su Meksika treneris Jonas Kazlauskas teigė, kad rungtynių pradžia buvo sunki dėl jaudulio. Treneris pažymėjo, kad rungtynių lūžį lėmė pakeistą gynybos sistema ir ilgas atsarginių žaidėjų suolelis.
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

„Pirmos rungtynės visada yra sunkios, su daug nervų – jos tiesiog yra pirmos. Mums tų nervų tik padaugėjo po pastarųjų draugiškų rungtynių, nes praradome Mantą Kalnietį. Nepasisekė mums pirmasis ketvirtis, nes neveikė gynyba, praleidome per daug taškų, blogai žaidėme derinį du prieš du. Per pertraukėlę pakeitėme gynybos sistemą, ją ypač suaktyvinome ir tai pasiteisino. Žinoma, labai gerai, kad turime ilgą atsarginių suolelį, galima varžovus ilgą laiką atakuoti. Todėl ir laimėjome“, – pergalės priežastis vardino J.Kazlauskas.

Nacionalinės komandos stratego teigimu, susitvarkius su jauduliu vaizdas aikštėje turėtų pagerėti.

„Buvo daug jaudulio, nereikalingų klaidelių, kurių neturėjo būti. Tikiuosi, kad tai sugebėsime pataisyti ir bus kitas vaizdas. Juk komandoje yra žaidėjų, kuriems tai pirmasis pasaulio čempionatas – stengėmės juos palaikyti ir jiems kuo daugiau padėti.

Įžaidėjai perduoda komandai viską, ką jiems sako treneris. Su tuo komandai persiduoda ir jaudulys. Vis dėlto, manau, kad A.Juškevičius ir Š.Vasiliauskas atrodė neblogai, gerai su pareigomis tvarkėsi ir R.Seibutis, atliko penkis rezultatyvius perdavimus“, – sakė J.Kazlauskas.

Treneris buvo patenkintas gera žaidėjų sportine forma ir pataikytais tritaškiais, pagyrė J.Mačiulio žaidimą bei pripažino, kad puikus Francisco Cruzo žaidimas rinktinei buvo staigmena.

VIDEO: Jono Kazlausko mintys po pergalės prieš Meksiką

Jonas Mačiulis: „Buvo gera tvirta kova, įdomios žiūrovams rungtynės. Laimėjome ir tuo džiaugiamės. Visi esame žmonės ir čempionato startas kai kam būna su jauduliu, gerai, kad su tuo susitvarkėme. Pagrindinis dalykas buvo mūsų geras žaidimas gynyboje, pakrito metimai. Meksikos rinktinė niekuo nenustebino, nes mes tikėjomės sunkios kovos, žinojome, kad tai stipri komanda ir atsakingai rengėmės kovai. Čempionatas pradėtas gerai, tačiau negalima, kad pergalė užliūliuotu, nes laukia dar keturios sunkios rungtynės ir reikia kuo daugiau pergalių“.

VIDEO: Jonas Mačiulis: "Tikėjomės sunkios kovos ir jai rengėmės"

Donatas Motiejūnas: „Kaip visada startas yra sunkus psichologiškai. Gerai, kad kovėmės iki pabaigos ir laimėjome. Man atrodo, kad svarbiausias dalykas buvo gynyba, nes pradžioje leidome jiems per daug. Kai pradėjome aktyviau gintis viskas sekėsi kur kas geriau.

Labai malonu, kad tiek daug sirgalių, manau, kad Slovėnijoje pradžioje nebuvo tiek daug žmonių. Labai džiugu, malonu žaisti, noriu labai padėkoti sirgaliams už palaikymą“.

VIDEO: Donatas Motiejūnas po pergalės džiaugėsi sirgalių palaikymu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius