Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jonas Kazlauskas: „Turkija yra labai patyrusi ir drausminga komanda“

Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Jonas Kazlauskas prieš Pasaulio krepšinio čempionato ketvirtfinalio rungtynes su Turkija kalbėjo apie stipriąsias varžovų puses. Strategas išskyrė turkų drausmę, patirtį ir dažnai taikomą derinį „du prieš du“.
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / Pauliaus Cuberos nuotr.

– Kaip apibūdintumėte Turkijos rinktinę?

– Jeigu pateko tarp aštuonių stipriausių pasaulyje – tai yra gera komanda. Galbūt pasirengimo cikle jie nestebino, bet žaidė su stipriais varžovais, tad buvo daugiau pralaimėjimų. Tai yra patyrę žaidėjai, labai drausminga komanda, pataiko tritaškius, gerai ginasi penki prieš penkis. Visi krepšininkai yra aukščiausio lygio, kiti jau ir NBA žaidžia.

Visos komandos stengiasi surengti kuo daugiau greitų atakų. Tai visų pirma priklauso nuo kovos dėl kamuolių. Kas yra greitos atakos – tai toli atšokę ir perimti kamuoliai.

– Tai palankesnis varžovas nei Australija?

– Australai žaidžia kitokį žaidimą, daug presinguoja pirmoje aikštės dalyje. Turkai tai daro rečiau, bet geriau ginasi penki prieš penkis poziciniame žaidime.

– Mače su Australija turkai rengė daug greitų atakų. Ar tai svarbus ginklas?

– Visos komandos stengiasi surengti kuo daugiau greitų atakų. Tai visų pirma priklauso nuo kovos dėl kamuolių. Kas yra greitos atakos – tai toli atšokę ir perimti kamuoliai. Reikia aktyviai dirbti rankomis, kad pavyktų varžovus priversti mesti sunkius metimus ir kamuolys atšoktų toli arba perimti kamuolius. Tada atsiranda progų greitoms atakoms.

– Kokius varžovų žaidėjus išskirtumėte?

– Pirmiausia tai yra geri metikai. Jie gerai kovoja dėl atšokusių kamuolių – tam didelę įtaką turi vidurio puolėjas Omeras Ašikas. Yra aiškus lyderis Emiras Preldžičius, apie kurį sukasi visas žaidimas – jis laimėjo pastarąsias rungtynes. 

– Ką darysite, kad pavyktų įveikti Turkiją?

– Dauguma turkų derinių pasibaigia žaidimu „du prieš du“. Daugiausia tai atviri deriniai, kartais kitokiu būdu tai daro. Jie visada aikštėje turi du ar tris žaidėjus, kurie gali įžaisti kamuolį deriniui „du prieš du“. Reikės labai atidžiai gintis nuo šio elemento.

– Kokia Simo Jasaičio būklė?

– Manau, kad jis žais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius