Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kada bus apdovanoti Pasaulio čempionato bronzos medalių laimėtojai?

„Palacio de Deportes de la Comunidad“ arenoje Madride šeštadienio rytą darbuotojai jau repetavo apdovanojimų ceremoniją. Tiesa, aikštėje buvo pastatyta vienintelė pakyla, mat šeštadienį ant jos lips tik bronzos medalius iškovojusi rinktinė – Lietuva arba Prancūzija.
Lietuvos krepšinio rinktinė
Lietuvos krepšinio rinktinė / Tomo Tumalovičiaus nuotr.

Prisijunkite beveik daugiau nei 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Šių metų Pasaulio krepšinio čempionate FIBA įvedė nemažai tvarkaraščio naujovių. Visos čempionato komandos buvo suskirstytos lyg į du atskirus polius, dėl ko iki finalo A ir B bei C ir D grupių komandos žaidė tik tarpusavyje. Be to, šiemet trečiosios vietos rungtynės vyks ne tą pačią dieną kaip finalas – tad ir bronzos medalininkai bus apdovanoti atskirai nuo kitų.

Kai Lietuvos rinktinė 2010 metų planetos pirmenybėse Turkijoje iškovojo bronzą, finalas vyko tą pačią dieną ir visos trys medalius laimėjusios komandos ant pakylos lipo kartu. 

Pastarąjį kartą finalo ir mažojo finalo mačai atskirai buvo žaidžiami 2006-ųjų Pasaulio čempionate Japonijoje. Vis dėlto, tada trečiąją vietą iškovojusi JAV rinktinė bronzos medalių laukė iki kitos dienos, kuomet vyko finalas. Po finalo visos trys rinktinės medalininkės ant pakylos lipo kartu.

Vis dėlto, jeigu Prancūzijos bei Lietuvos rinktinės žaidėjai patektų į geriausių čempionato krepšininkų panketuką, jiems savo apdovanojimų tektų laukti iki finalo pabaigos.

Geriausią čempionato žaidėją renka pirmenybėse Ispanijoje dirbantys žurnalistai, o balsavimas vyksta per finalinių rungtynių didžiąją pertrauką. Taigi gerus pasirodymus čempionate surengę bei asmeninio įvertinimo besitikintys prancūzai arba lietuviai savo valandos turėtų palaukti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius