Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ketvirtadienį turėtų sutrumpėti JAV rinktinės kandidatų sąrašas

JAV krepšinio rinktinės vadovas Jerry Colangelo pareiškė, kad jau ketvirtadienį Mike'as Krzyzweskis turėtų apsispręsti dėl to, kuriems žaidėjams teks palikti amerikiečių stovyklą. Teigiama, kad komandos treneriai negali nuspręsti dėl paskutiniųjų šešių vietų. Svarstoma net iki paskutinio momento, kuomet rugpjūčio 29-ąją dieną reikės paskelbti galutinę sudėtį, turėti trylika kandidatų.
Mike'as Krzyzewskis
Mike'as Krzyzewskis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV rinktinės vadovo teigimu, apsispręsti reikėtų po draugiškų rungtynių su Dominikos Respublikos komanda. Nors neatmetama galimybė pasitreniruoti kartu dar vieną dieną prieš penktadienio susitikimą su Puerto Riku.

Amerikiečiai jau šeštadienį išskrenda į Europą, kur ruošis artėjančioms pasaulio pirmenybėms Ispanijoje.

Kadangi pateikti galutinę sudėtį privaloma rugpjūčio 29-ąją, dieną iki oficialios čempionato pradžios, amerikiečiai svarsto į Europą atsivežti trylika kandidatų.

„Yra galimybė, jog į Ispaniją atsivešime trylika žaidėjų ir dėl paskutinio žaidėjo apsispręsime likus mažiau nei savaitei iki turnyro pradžios“, – teigė J. Colangelo.

Pasaulio pirmenybėse atsisakius dalyvauti tokioms žvaigždėms kaip Kevinas Durantas, Kevinas Love'as, Blake'as Griffinas, LaMarcusas Aldridge'as, LeBronas James bei traumą patyrus Paului George'ui, JAV rinktinėje dešimt žaidėjų kovoja dėl šešių laisvų vietų.

Žaidėjai, kurie manoma yra garantuoti dėl vietos rinktinėje yra: Anthony Davisas, Jamesas Hardenas, Derrickas Rose'as, Kennethas Fariedas, Stephenas Curry ir Kyrie Irvingas. Šiuos krepšininkus tiek J. Colangelo, tiek komandos treneris M. Krzyzewskis įvardina kaip komandos branduolį.

Dėl atsarginio vidurio puolėjo pozicijos kovoja DeMarcusas Cousinsas, Masonas Plumlee ir Andre Drummondas. Nors tikima, kad į Ispaniją gali keliauti ir du šios pozicijos krepšininkai.

Aršiausia konkurencija vyksta tarp gynėjų ir lengvųjų krašto puolėjų. Dėl savo vietos galutinėje sudėtyje saugūs jaustis negali Damianas Lillardas, DeMaras DeRozanas, Klay'us Thompsonas, Rudy Gay'us, Chandleris Parsonsas, Gordonas Haywardas ir Kyle'as Korveris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius