Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Las Palme atidaryta pasaulio krepšinio čempionato sirgalių zona

Gran Kanarijos salos sostinės Las Palmo miesto, kuriame šeštadienį startuoja Pasaulio krepšinio čempionato D grupės varžybos, uosto ekvatorijoje ir senosios geležinkelio stoties vietoje atidaryta sirgalių zona. Joje į kurortą atvykusių svečių laukia įvairios pramogos ir žaidimai, taip pat ir nedidelė pasaulio čempionatų istorijos pamoka.
Las Palmo krepšinio sirgalių zona
Las Palmo krepšinio sirgalių zona / Pauliaus Cuberos nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Sirgalių zonoje įrengtas didžiulis ekranas, per kurį čempionatui prasidėjus bus rodomas vaizdas iš „Gran Canaria“ arenos, tad bilietų negavę ar į salę eiti nepanorę salos svečiai krepšinį galės matyti prie pat paplūdimio.

Penktadienio vakare sirgalių zonoje buvusiems žiūrovams buvo rodomas bene garsiausias filmas apie krepšinį – „Kosminis krepšinis“, kuriame vaidina ir legendinis Michaelas Jordanas.

Pauliaus Cuberos nuotr./Las Palmo krepšinio sirgalių zona
Pauliaus Cuberos nuotr./Las Palmo krepšinio sirgalių zona

Nors sirgalių zonoje penktadienį žmonių dar nebuvo itin daug, tačiau susirinkusius budino nuotaikinga būgnų grupės „Retumbaya“ programa, kitos pramogos.

Itin daug veiksmo zonoje rado vaikai, kuriems nemokamai buvo dalijami spraginti kukurūzai, balionai, buvo galima išbandyti specialius tramplinus, naudojamus krepšinio akrobatų.

Čempionato metu čia įrengtose krepšinio aikštelėse bus rengiami gatvės krepšinio 3 prieš 3 turnyrai ir kitos su krepšiniu susijusios pramogos.

Pauliaus Cuberos nuotr./Meksikos krepšinio sirgaliai
Pauliaus Cuberos nuotr./Meksikos krepšinio sirgaliai

Suaugusieji, tačiau mažiau krepšiniu besidomintieji, čia galėjo susipažinti su trumpa pasaulio krepšinio čempionatų istorija. Viename įėjimų į sirgalių zoną įrengta alėja su stendais, kuriuose pavaizduota kiekvieno iki šiol vykusio pasaulio čempionato vieta, nugalėtojai bei trumpi įdomūs faktai. Vis dėlto, pramogų vieta lankytojus traukė kur kas labiau.

Sirgalių zonoje sutikome ir kol kas vienintelius Las Palme matytus Meksikos rinktinės sirgalius, apsigaubusius savo šalies vėliava. Iš tolimosios Šiaurės Amerikos atvykę svečiai buvo geros nuotaikos, teigė šeštadienį laukiantys savo rinktinės pergalės bei kiekvieną lietuvių sirgalių būrelį pasitikdavo skanduodami „Me-ksi-ka, Mek-si-ka“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius