Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos krepšinio rinktinė – jau Las Palme

Ketvirtadienį 15 valandą vietos laiku Las Palmo oro uoste nusileido iš Zagrebo užsakomuoju reisu skridęs lėktuvas, atskraidinęs mūsų šalies nacionalinę krepšinio rinktinę į po dviejų dienų startuosiantį Pasaulio čempionatą. „Viskas labai gerai, skrydis buvo ramus, geras. Jokių problemų. Juolab, kad skridome vieni“, – portalui 15min.lt pasakojo gerai nusiteikęs rinktinės žaidėjas Darjušas Lavrinovičius.
Lietuvos krepšinio rinktinė
Lietuvos krepšinio rinktinė / Pauliaus Cuberos nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Dieną prieš buvo planuota, kad kartu su lietuviais į Gran Kanarijos salą skris ir Slovėnijos ekipa, tačiau slovėnai persigalvojo ir atskrido pusvalandžiu vėliau nei lietuviai, su savimi į „kompaniją“ pasiėmę ir azartiškiausius savo sirgalius.

Kovos ir už Mantą

Lietuvos komanda iš oro uosto išvyko į Las Palmo „AC Marriot“ viešbutį, kuriame gyvens visos Pasaulio čempionate D grupėje žaisiančios ekipos.

Pirmieji viešbutyje įsikūrė Meksikos komanda, kuri į Ispaniją atvyko trečiadienio rytą.

Kaip teigė Lietuvos krepšinio rinktinės spaudos atstovas Linas Kunigėlis, krepšininkai jau šiandien vakare treniruosis pirmenybėms už 65 mln. eurų pastatytoje „Gran Canaria“ arenoje. Likus dienai iki čempionato pradžios mūsų šalies ekipa derinius šlifuos rytinėje ir vakarinėje treniruotėse.

„Jau susitaikėme, kad rinktinėje nėra Manto Kalniečio. Jau dabar kaip ir žinome, kad nepadės jis mums. Eisime kovoti“, – kalbėjo „brolis“ Darjušas.

Paklaustas, kaip stengsis ir ar bus nors vienas mačas skirtas M.Kalniečiui, linksmasis D.Lavrinovičius pasakė: „Žaisime ir už Mantą, ir už Lietuvą ir už vaikus, ir už tėvus. Stengsimės, už visus“.

Kai Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjai atvykimo salėje laukė savo bagažo, reisu iš Kanados atskrido grupelė Kanados lietuvių, kurie neapsakomai apsidžiaugė, pamatę ekipą ir Joną Valančiūną.

„Specialiai atvykome į čempionatą sirgti už lietuvius. Busime ir Barselonoje“, – tikino penki Kanados lietuviai.

Pagrindinės sirgalių pajėgos – penktadienį

Romėniška posakis „visi keliai veda į Roma“ lietuviai šiomis dienomis perdarinėja į savąją „visi keliai veda į Las Palmą“. Likus dviem dienoms iki Pasaulio krepšinio čempionato pradžios, nemaža dalis Lietuvos krepšinio sirgalių jau skaičiuoja minutes iki skrydžio į Gran Kanarijos salą. Pirmasis lietuvių desantas jau atvyko į planetos pirmenybių D grupės kovų sostinę.

Pagrindinis sirgalių srautas laukiamas penktadienį. Tądien atvyks ir Lietuvos krepšinio sirgalių tėvu tituluojamo Tomo Balaišio-Sėklos suburta 45 aistruolių kariauna su savo žymiaisiais būgnais, keliones per turizmo agentūras išsipirkę mūsų nacionalinės komandos sirgaliai.

Planuojama, Las Palme pirmąsias mūsų šalies ekipos Pasaulio čempionato rungtynes su Meksikos komanda stebės ir „Lie-tu-va“ skanduos apie tūkstantis lietuvių. Vėliau jų būrys gali padidėti net iki kelių tūkstančių.

Penktadienį į Las Palmą atvyks ir daugelis mūsų šalies rinktinės žaidėjų žmonų ir draugių. Viena pirmųjų į Ispaniją atvyko Jono Valančiūno žmona Eglė. Ji apsistojo Barselonoje. Nenorėdama trukdyti rengtis būsimoms varžyboms savo vyrui, E.Valančiūnienė į Gran Kanarijos salą žada atvykti kaip ir kitos antrosios pusės – penktadienį.

Portalui 15 min.lt E.Valančiūnienė sakė, kad Lietuvos komandą ir savo vyrą palaikys viso čempionato metu.

Pasaulio čempionatas Ispanijoje vyks rugpjūčio 30-rugsėjo 14 dienomis, o Europos vicečempionė Lietuvos rinktinė savo pasirodymą pradės D grupėje Gran Kanarijos salos sostinėje Las Palme, kur santykius aikštėje aiškinsis su Meksikos, Angolos, Australijos, Pietų Korėjos ir Slovėnijos ekipomis. Keturios geriausios rinktinės vyks į Barseloną, kur atktintamuosiuose mačuose varžysis su geriausiomis C grupės komandomis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius