-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos rinktinės skautas Benas Matkevičius: „Mes turime pralaužti Angolos gynybą“

„Su Angola mūsų centrams bus ką veikti“, – savo nuomonę sekmadienį ryte išrėžė Lietuvos krepšinio rinktinės ir NBA klubo „Boston Celtic“ ekipos skautas Benas Matkevičius. Lietuvos krepšinio rinktinė šiandien žais savo antrąją dvikovą Pasaulio krepšinio čempionate Ispanijoje. Grupės akistatoje Las Palmase lietuviai egzaminuos ar bus priversti santykius aikštėje aiškintis su Afrikos čempionais Angolos krepšininkais.
Benas Matkevičius
Benas Matkevičius / Pauliaus Cuberos nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Du kartus oficialiose olimpinių žaidynių krepšinio turnyro rungtynėse žaidę Lietuvos ir Angolos atstovai šįkart grumsis planetos pirmenybėse. Iki šios dienos afrikiečiams nė karto nesisekė vožtelėti antausį lietuviams – mūsiškiai laimėjo dvikovas 85:49 ir 78:73.

Tiesa, pastarasis mūšis lietuviams tikrai nebuvo lengvas – 2004 metų Atėnų olimpiadoje Lietuvos atstovai tik rungtynių pabaigoje sugebėjo surasti priešnuodžius afrikiečiams. Tačiau tai galima buvo priskirti ankstyvoms rungtynėms – tuomet Lietuvos komanda su Angola žaidė 9 ryto.

„Varžovų ekipos centrai turi ilgas rankas ir todėl sugeba „nusiimti“ kamuolius net ir po varžovų krepšiais. Eduardo Mingas gali žaisti ir trečioje ir ketvirtoje pozicijose, tad mūsų atakuojantiems gynėjams teks nelengvas darbas pasistumdyti su fiziškai stipriu žaidėju“, – apie būsimą akistatą šnekėjo varžovų žaidimą iki kaulelių išrankiojantis B.Matkevičius.

Kalbėdamas apie šios dienos pagrindines užduotis, kurios lemtų antrąją pergalę turnyre, B.Matkevičius paaiškino: „Pirmoji užduotis – atkovoti kamuolius po savu ir varžovų krepšiu ir turėti kantrybės – tiek puolime, tik ir gynyboje. Bet pagrindinis dalykas – mūsų komanda gali ir turi pralaužti Angolos gynybą.“

– Angolos rinktinė – reali grėsmė Lietuvos komandai?

– Žinoma, jei galvosime apie vakarykštę pergalę, o negalvosime apie šios dienos varžovą – bus vargo. Su kiekviena komanda reikia žaisti. Viskas priklausys nuo mūsų nusiteikimo ir koncentracijos. Tačiau manau, kad vyrai bus pasirengę.

– Ar iš tiesų varžybų tvarkaraštis yra idealus mūsų ekipai siekti pirmosios vietos grupėje?

– Taip, jis geras. Meksika, žinoma, buvo nežinomas varžovas, todėl nebuvo itin parankus priešininkas pirmame mače. Bet gerai, kad po dviejų dienų varžybų bus pertrauka – galėsime kuo geriau pasirengti kovoms su tikrai stipresniais oponentais.

VIDEO: Lietuvos krepšinio rinktinės skauto Beno Matkevičiaus interviu

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius