Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos rinktinės varžovė ketvirtfinalyje – stebuklingai išsigelbėjusi Turkija

Lietuvos krepšinio rinktinė sekmadienio vakarą sužinojo savo varžovą Pasaulio krepšinio čempionato ketvirtfinalyje – šiame varžybų etape mūsiškius sieks eliminuoti antrąją vietą C grupėje iškovojusi Turkijos rinktinė. Turkai pirmenybių aštuntfinalyje sukūrė stebuklą – nors beveik visą mačą atsilikinėjo, paskutiniu metimu nurungė Australiją 65:64 (15:18, 19:17, 12:15, 19:14). Ketvirtfinalio dvikova tarp lietuvių ir turkų vyks antradienį 18 valandą Barselonos „Sant Jordi“ arenoje.
Emiras Preldžičius išgelbėjo Turkiją nuo iškritimo iš Pasaulio čempionato
Emiras Preldžičius išgelbėjo Turkiją nuo iškritimo iš Pasaulio čempionato / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Pasaulio čempionate C grupėje Bilbao žaidę turkai užėmė antrąją vietą ir dėl galimybės varžytis pirmenybių ketvirtfinalyje kovojo su trečią vietą laimėjusia Australijos ekipa. Būtent australai yra vieninteliai čempionate Ispanijoje, kurie grupės varžybose įveikė Lietuvos komandą 82:75. Tad lietuviai mielai būtų norėję atsirevanšuoti Australijai, tačiau tam sutrukdė turkai.

Po lietuvių akistatos su naujazelandiečiais turėję žaisti Turkijos ir Australijos krepšininkai mačo nepradėjo laiku, nes sugedo virš krepšio lentos pakabintas 24 sekundžių laikrodis. Kai jį lyg ir sutvarkė, tuomet paaiškėjo, kad lanko aukštis neatitinka standartų ir salės darbuotojams teko matuoti aukštį nuo parketo ik lanko.

Dvikova prasidėjo 15 minučių vėliau, tačiau jau pirmajame kėlinyje ir vėl sugedo tas pats laikrodis ir krepšininkai dar kone 15 minučių priverstinai ilsėjosi.

Sekmadienio mačas tarp australų ir turkų vyko pagal Žaliojo žemyno atstovų diktuojamas sąlygas – jie beveik visą laiką pirmavo. Nors po dviejų kėlinių australai turėjo vos 1 taško pranašumą – 35:34, trečiame jie be vargo spurtavo 13:2 ir įgijo solidesnę dviženklę persvarą – 48:36.

Turkai nenuleido rankų ir Sinano Gulero ir Endeno Arslano pastangomis pasivijo varžovus – 56:57.

Likus žaisti 2 minutes, australai pirmavo 61:58 ir prasidėjo tikras nervų karas.

Likus minutei M.Delavedova įsūdė tritaškį ir australai pabėgo 64:59. Likus pusei minutės, turkas Emiras Preldžičius atsakė tritaškiu ir po Australijos nesėkmingos atakos Turkija turėjo 22 sekundes išlyginti ar persverti rezultatą.

E.Preldžičius pasiėmė kamuolį, „sudegino“ 17 sekundžių ir įmetė tritaškį, išvedusį Turkiją į priekį 65:64. Nors australai lemiamai atakai turėjo 5 sekundes, nieko gero nenuveikė – kamuolį gavęs Joe Inglesas net nemetė į krepšį. 

Tas pats E.Preldžičius pasiėmė kamuolį, „sudegino“ 17 sekundžių ir įmetė tritaškį, išvedusį Turkiją į priekį 65:64. Nors australai lemiamai atakai turėjo 5 sekundes, nieko gero nenuveikė – kamuolį gavęs Joe Inglesas net nemetė į krepšį. 

Turkijai daugiausia taškų įmetė: E.Preldžičius ir S.Guleras – po 16, E.Arslanas – 11, C.Akyolas – 7.

Australijai: A.Baynesas 15, M.Dellavedova 13, J.Inglesas ir C.Bairstow po 10.

Australijos rinktinė šiame čempionate pasižymėjo ir tuo, kad „netikėtai“ paskutiniame D grupės mače nusileido Angolai 83:91 ir buvo įtarta negarbingu žaidimu. Mat tik pralaimėjusi afrikiečiams, o lietuviams įveikus slovėnus, jie galėjo tikėtis užimti trečiąją vietą grupėje, kuri suteikia šansą susitikti su galingiausia turnyro ekipa – JAV rinktine tik varžybų pusfinalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius