Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lietuvos rinktinės žaidėjai susirinko į pirmąją treniruočių stovyklą – kai kurie į Palangą atvyko su šeimomis

Praėjusią savaitę Lietuvos rinktinės treneriui Jonui Kazlauskui paskelbus išplėstinį kandidatų sąrašą, jau šį pirmadienį žaidėjai rinkosi į pirmąją treniruočių stovyklą penkių žvaigždučių viešbutyje Palangoje, „Vanagupė“. Ši vieta jau tapo tradicine geriausių šalies krepšininkų susirinkimo vieta pajūryje. Tarp dėl vietos galutiniame dvyliktuke kovosiančių žaidėjų, kol kas nebus Jono Valančiūno, Donato Motiejūno, kurie dalyvaus NBA klubų rengiamose stovyklose.
Vyrų krepšinio rinktinė
Rinktinės krepšininkai renkasi į „Vanagupę“ – čia vyks pirmoji komandos stovykla / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Taip pat pirmomis dienomis nebus Jono Mačiulio, kuris nusprendė stovyklai rengtis individualiai – žaidėjas norėtų iš pradžių išsigydyti sezono metu patirtas nedideles traumas. Taip pat šiemet nebus traumų kamuojamų Roberto Javtoko su Linu Kleiza.

Karštą liepos popietę pirmasis pasirodė vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas. Paklaustas, kokios nuotaikos atvyko, treneris teigė, jog nuotaika darbinė: „Daugiausia kelionės metu rūpinausi organizaciniais klausimais. Skambinausi, kalbėjausi su asistentais bei padėjėjais.“

Netrukus pasirodė ir jaunieji Lietuvos rinktinės krepšininkai. Vienoje mašinoje atvyko centras Artūras Gudaitis su lengvuoju kraštu Mindaugu Kuzminsku, šalia savo BMW pasistatė įžaidėjas Šarūnas Vasiliauskas.

Pamatęs žurnalistus Kuzia pravardžiuojamas krepšininkas juokavo, kad šie galėtų padėti jam parduoti jo „Volkswagen“. 15min.lt pasiteiravus apie antrąsias puses krepšininkas paliko intrigą, teigdamas, kad bent kol kas šios neprisijungs.

„Su antrosiomis pusėmis pasirodys nebent vaikų turintys krepšininkai,“ – šypsodamasis teigė M. Kuzminskas.

Trenerio asistentas Darius Maskoliūnas atvyko su žmona.

Krepšininkus įamžinti stengėsi ne tik žurnalistai, bet ir „Vanagupės“ viešbutyje poilsiaujantys svečiai. Jie su savo mobiliaisiais telefonais fotografavo kiekvieną Lietuvos rinktinės žaidėją.

Krepšininkus įamžinti stengėsi ne tik žurnalistai, bet ir „Vanagupės“ viešbutyje poilsiaujantys svečiai. Jie su savo mobiliaisiais telefonais fotografavo kiekvieną Lietuvos rinktinės žaidėją.

Kažkada kartu Kauno „Žalgiryje“ žaidę Žygimantas Janavičius ir Adas Juškevičius atvyko kartu, nors Adas ir pasirašė sutartį su didžiausiu žalgiriečių priešu Vilniaus „Lietuvos rytu“.

Kaip visada geros nuotaikos pirmadienį prieš pat pietus pasirodė jau legendinis ir rinktinės talismanu vadinamas masažuotojas Juozas Petkevičius „Juozukas“. Paklaustas, ar karštis netrukdys žaidėjams ruoštis Pasaulio pirmenybėms Ispanijoje, jis tik nusijuokė: „Koks dar karštis? Dirbti reikia, o ne dėl karščio rūpintis.“

Netrukus atvyko „Lietuvos ryto“ vidurio puolėjas Antanas Kavaliauskas. Žaidėjas šiek tiek galėjo suklaidinti susirinkusius žurnalistus, nes ant jo BMW M3 automobilio buvo JAV valstybiniai numeriai.

Artėjant pirmai valandai į „Vanagupę“ atvyko ir rinktinės senbuviai. Patvirtindamas M.Kuzminsko žodžius, su šeima atvyko kaunietis Paulius Jankūnas. Beveik kartu pasirodė Simas Jasaitis ir „Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas.

Įkandin atsekė puikų sezoną Slovėnijoje turėjęs atakuojantis gynėjas Deividas Gailius ir pagrindinis Lietuvos rinktinės įžaidėjas Mantas Kalnietis.

NBA klubų dėmesį patraukęs krepšininkas vilkėjo buvusio Kauno „Žalgirio“ marškinėliais. Pakalbintas žaidėjas neslėpė apmaudo dėl to, kaip susiklostė oras atostogų metu.

VIDEO: M.Kalnietis atvyko į rinktinės stovyklą

„Kol turėjau atostogas, oras buvo prastas. Dabar kai turi prasidėti darbas, šis kaip tyčia ėmė ir pasitaisė“, – šypsodamasis kalbėjo Lietuvos rinktinės atakų organizatorius.

Ilgiausiai laukti teko atskirai atvykusių brolių Darjušo Lavrinovičiaus ir Kšištofo Lavrinovičiaus. Pastarasis juokaudamas stebėjosi, jog žurnalistai jam ramybės neduoda jau nuo pat ryto. K.Lavrinovičius tikino, kad jis skubėjo į rinktinės stovyklą, todėl atvyko vienas. Tačiau jo žmona Edita su vaikais taip pat greitai pasirodys.

VIDEO: Broliai Lavrinovičiai atvyksta į rinktinės stovyklą

S.Jasaitis taip pat atvažiavo ne vienas – jį lydėjo sūnus.

Beveik kartu atvyko ir Krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis. Jis džiaugėsi, kad K.Lavrinovičiui žiba akys - jis nestokoja noro atstovauti Lietuvos rinktinei. 

Galiausiai paskutinis pasirodė Kauno „Žalgiryje“ sezoną praleidęs Martynas Pocius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius