Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Linas Kleiza pažadėjo Arvydui Saboniui šįmet dar žaisti už Lietuvą

Lietuvos krepšinio rinktinės lyderis, sunkusis krašto puolėjas Linas Kleiza šįmet dar žais nacionalinėje ekipoje. Tai paaiškėjo po krepšininko ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento Arvydo Sabonio bei generalinio sekretoriaus Mindaugo Špoko pokalbio Stambule.
Linas Kleiza
Linas Kleiza

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

LKF vadovai neseniai Stambule šnekėjosi su vietos „Fenerbahce“ klubui atstovaujančiu lietuviu ir šis patvirtino, kad neatsisako padėti nacionalinei komandai 2014-ųjų pasaulio krepšinio čempionate Ispanijoje. Prieš kelis mėnesius pradėjo sklandyti gandai, kad 29-erių L.Kleiza nori galutinai trauktis iš Lietuvos krepšinio rinktinės.

„Jis nepasakė rinktinei „ne“. Ir tai jau buvo aiški Lino pozicija čempionato klausimu. Jis tik sakė, kad galutinai viskas bus sudėliota po sezono – žiūrės, kaip jausis, kaip bus su traumuota koja. Bet žinant Liną, tai jau aiškus ženklas, kad jis padės komandai. Kitu atveju, krepšininkas be užuolankų būtų pasakęs – vyrai, nesivarginkite, nieko nebus, nežaisiu“, – apie pokalbį Stambule tarp L.Kleizos ir A.Sabonio papasakojo M.Špokas.

Kovo 15–17 dienomis Stambule (Turkija) vyko neeilinis Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) pasaulinis kongresas, kuriame kaip Lietuvos delegatai atstovavo A.Sabonis ir M.Špokas.

Lietuvos krepšinio federacijos vadovai Stambule „nušovė“ du zuikius – Eurolygos mačą šiame Turkijos mieste žaidė ir graikų Atėnų „Panathinaikos“ su Jonu Mačiuliu, tad prie „derybų“ stalo su L.Kleiza sėdėjo ir dar vienas Lietuvos rinktinės žaidėjas.

„Jonas taip pat jokių blogų žinių nepranešė. Pakalbėjome apie galimus Eurolygos finalo ketverto variantus, kokios komandos žengs tolyn, kokioms prognozės liūdnos. Tad ir Jonas yra pasirengęs padėti ekipai. Bet kartoju, nėra nė vieno kandidato, kuris būtų pasakęs, jog į rinktinę atvyks visu šimtu procentų. Juk sezonas nebaigtas – o kas, jei neduok Dieve, trauma“, – sakė LKF generalinis sekretorius.

Lietuvos krepšinio federacijos vadovai Stambule „nušovė“ du zuikius – Eurolygos mačą šiame Turkijos mieste žaidė ir graikų Atėnų „Panathinaikos“ su Jonu Mačiuliu, tad prie „derybų“ stalo su L.Kleiza sėdėjo ir dar vienas Lietuvos rinktinės žaidėjas.

Portalas fibaeurope.com prieš kelis mėnesius citavo Lietuvos rinktinės lyderį L.Kleizą, kuris teigė, kad gali taip būti, jog 2013 metų Europos krepšinio čempionatas Slovėnijoje jam buvo paskutinis.

„Žinote, tai galėjo būti mano paskutinė vasara nacionalinėje komandoje. Aš nejaunėju, tad ateina metas priimti sunkius sprendimus“, – fibaeurope.com svetainėje buvo cituojamas L.Kleiza. Interviu rengėjai išreiškė nuomonę, jog lietuvis į 2014-ųjų pirmenybes Ispanijoje vargu ar vyks.

Nuo 2006 metų pasaulio čempionato L.Kleiza praleido vos vieną tarptautinį turnyrą su nacionaline rinktine – Lietuvoje 2011-aisiais vykusį Europos čempionatą. Tuomet L.Kleiza gydėsi sunkią kelio traumą, gautą atstovaujant NBA klubui. Reabilitacijos laikotarpis užtruko maždaug pusantrų metų.

Su Lietuvos rinktine 203 cm ūgio puolėjas iškovojo bronzos medalius 2007 metų Europos čempionate Ispanijoje ir 2010 metų pasaulio pirmenybėse Turkijoje, kur buvo vienas geriausių turnyro žaidėjų. Praėjusį rudenį L.Kleiza savo medalių kolekciją papildė Europos pirmenybių Slovėnijoje sidabro medaliu ir pateko į simbolinį čempionato penketą.

2010–2013 m. „Toronto Raptors“ klube žaidęs lietuvis nuo šio sezono pradžios atstovauja Stambulo „Fenerbahce“ komandai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius