Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 26 /22:32

Pirmose kontrolinėse rungtynėse Lietuvos rinktinė be problemų susitvarkė su Latvija – 93:74

Lietuvos krepšinio rinktinė šeštadienį Šiauliuose pagaliau pasirodė savo gerbėjams ir paliko puikų įspūdį. Pirmosiose kontrolinėse rungtynėse prieš rugpjūčio 30-ąją prasidėsiantį Pasaulio krepšinio čempionatą Lietuva be didesnio vargo 93:74 (27:10, 21:24, 22:19, 23:19) įveikė kur kas labiau pažengusioje pasirengimo stadijoje esančius Latvijos krepšininkus.
Lietuvos krepšinio rinktinė įveikė Latviją. Artūras Gudaitis.
Lietuvos krepšinio rinktinė įveikė Latviją 93:74 / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Puikiai rungtynes pradėjusi Lietuvos rinktinė priekinė linijos žaidėjų dėka labai greitai įgijo dešimties taškų persvarą. Sužaidus jau šešias minutes lietuviai pirmavo 17:7, o per likusį ketvirčio laiką įmetė dešimt taškų, latviams leisdami įmesti tik tris.

Nors antrajame ketvirtyje latviai žaidė kiek geriau ir jų puolimas atsigavo, tačiau kieta lietuvių gynyba jiems labai priartėti neleido. Latvijos rinktinės žaidimą ypač gadino didelis netaiklių metimų skaičius, kurių ne vienas buvo metamas esant gerose pozicijose.

Trečiojo ketvirčio pradžioje Lietuvos rinktinės pranašumas pasiekė rekordinę ribą – 22 taškus (58:36). Vis dėlto, latviai nesileido triuškinami ir iki ketvirčio pabaigos komandas vėl teskyrė 15 taškų.

VIDEO: Lithuania vs. Latvia - Highlights (Friendly Game 2014.07.26)

Lemiamo ketvirčio viduryje Latvija priartėjo iki 6 taškų (76:70), tačiau viską labai greitai sutvarkė puikiai rungtyniavęs debiutantas Artūras Gudaitis. Puikiai gynęsis, taškus rinkęs ir dėl kamuolių kovojęs jaunasis aukštaūgis tapo rezultatyviausiu mačo žaidėju. Jei tektų rinkti naudingiausią, A.Gudaičio varžovu būtų taip pat nacionalinėje komandoje debiutavęs Šarūnas Vasiliauskas.

Lietuva: A.Gudaitis (5/6 dvit., 8 atk. kam., 2 blokai) 15, M.Kuzminskas (5/5 dvit., 0/3 trit.) 14, P.Jankūnas 13, D.Gailius (3/5 trit.) 11, D.Lavrinovičius (5 atk. kam.) 9, A.Juškevičius 7, Š.Vasiliauskas (9 rez. perd.), A.Kavaliauskas ir R.Seibutis po 6, M.Pocius ir K.Lavrinovičius po 3.

Latvija: R.Šmitas 13, K.Janičenokas ir J.Timma po 10, R.Freimanis 8.

Ketvirtasis kėlinys: Lietuva – Latvija 93:74 (27:10, 21:24, 22:19, 23:19)

10 min. Jaunasis A.Gudaitis gynyboje blokavo jau antrą metimą, o P.Jankūnas įsmeigė tritaškį – 93:74.

9 min. Dar du taškus A.Gudaitis įmetė baudų metimus ir jau turėjo 15-a.

8 min. A.Gudaitis ne tik rinko taškus: puikus jo perdavimas po krepšiu buvusiam M.Kuzminskui baigėsi pastarojo dėjimu – 88:72.

6 min. A.Gudaitis nutraukė Lietuvos rinktinės tylą įmesdamas keturis iš eilės taškus – 80:70. Lietuviai vėl perėmė kamuolį ir M.Kuzminskas sumetė baudų metimus. Š.Vasiliausko ir A.Gudaičio duetas atlikea puikių „alley-oop'ą“.

5 min. I.Jakovičas greitoje atakoje įmetė jau 6-ąjį savo tašką, nors į aikštę žengė tik ketvirtame kėlinuke. netrukus lietuviai suklydo ir latviai įmetė dar sykį – 70:76.

4 min. Dar du latvių taškai skirtumą vėl sumažino iki vienženklio (73:64), tačiau D.Gailius įmetė trečią savo tritaškį – 76:64.

2 min. R.Šmitas pataikė tris taškus ir lietuvių persvara sumažėjo iki 73:60. Netrukus latviai po netaiklaus šeimininkų metimo surengė žaibišką ataką ir vėl pataikė.

1 min. Kėlinį taikliu tritaškiu metimu pradėjo K.Lavrinovičius. Po to jis dukart iš eilės prasižengė.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Lietuvos krepšinio rinktinė įveikė Latviją 93:74
Alvydo Januševičiaus nuotr./Lietuvos krepšinio rinktinė įveikė Latviją 93:74

Trečiasis kėlinys: Lietuva – Latvija 70:55 (27:10, 21:24, 22:19)

10 min. A.Kavaliauskas prametė dvu baudas, latviai priešingai – dvi baudas įmetė. Paskutinėje atakoje pražangą išprovokavo M.Pocius ir įmetė baudą 

9 min. Latviai pataikė tolimą metimą, tačiau M.Kuzminskas dar kartą prasiveržė po krepšiu ir galingai krovė iš viršaus.

8 min. Puikus lietuvių epizodas – M.Pocius nuo tritaškio linijos pakabino kamuolį ore įkertančiam M.Kuzminskui ir šis įkalė iš viršaus.

7 min. K.Jeničenokas dviem baudų metimais kiek sumažino lietuvių persvarą (61:44). Netrukus dvi baudas įmetė ir kamuolį puolime nusiėmęs D.Gailius. Dvitaškį pataikė ir A.Juškevičius.

5 min. D.Gailius pataikė antrą metimą rungtynėse ir tai vėl buvo tritaškis – 61:40.

3 min. Po netaiklaus R.Seibučio metimo kamuolį nusiėmė A.Gudaitis ir po jo dvitaškio persvara pirmą kartą pasiekė 20 taškų ribą. Netrukus Š.Vasiliuskas be pražangos sustabdė J.Blūmą ir greitoje atakoje R.Seibutis įkalė iš viršaus – 58:36.

2 min. Baigiantis antrajai kėlinio minutei R.Freimanis įmetė pirmuosius du latvių taškus po pertraukos. P.Jankūnas į tai atsakė dvitaškiu su pražanga, tačiau nepataikė baudos metimo.

1 min. Antrą mačo dalį dviem prasiveržimais po krepšiu pradėjo R.Seibutis – 52:34.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Krepšinis Lietuva – Latvija
Alvydo Januševičiaus nuotr./Krepšinis Lietuva – Latvija

Antrasis kėlinys: Lietuva – Latvija 48:34 (27:10, 21:24)

10 min. Kėlinį dvitaškiu iš po krepšio baigė A.Juškevičius.

9 min. Latvių tritaškis ir J.Blūmo taiklūs baudų metimai vėl sumažino persvarą (43:32), tačiau A.Juškevičius įsmeigė tritaškį.

8 min. Antra iš eilės ataka, kai pražangą išprovokavo A.Gudaitis. Abi baudos buvo taiklios – 39:27. Š.Vasiliauskas pelnė tolimą dvitaškį, tik peržengęs tritaškio liniją. Iškart po to lietuviai paspaudė varžovus ir ties vidurio linija kamuolį perėmė P.Jankūnas, po kurio perdavimo du taškus iš po krepšio įmetė M.Kuzminskas – 43:27.

7 min. D.Lavrinovičius prasižengė prieš R.Freimanį, kurio metimas baigėsi dvitaškiu su brolio pražanga. Po latvio baudos metimo šeimininkų persvara vėl tapo dviženklė – 36:27.

Rinktinėje debiutavo A.Gudaitis. Jis iškart išprovokavo pražangą, tačiau pataikė tik vieną baudą.

6 min. Lietuvių atakos užstrigo, o K.Janičenokas prasiveržimu po krepšiu sumažino persvarą dar labiau – 32:22.

Netrukus S.Kuzminskas irgi prasiveržė po krepšiu bei įmetė dvitaškį su pražanga – 35:22. Po dar vieno latvių dvitaškio Š.Vasiliauskas puikiai surado S.Kuzminską, kuris išprovokavo pražangą, bet įmetė tik vieną baudą.

4 min. Dar vienas latvių tritaškis sumažino šeimininkų persvarą iki 12 taškų – 32:20.

3 min. Pirmieji D.Gailiaus taškai nacionalinėje šalies rinktinėje – įsmeigtas tritaškis.  Latviai atsakė tuo pačiu – 32:17.

1 min. Puikų perdavimą atlikęs M.Pocius išvedė A.Kavaliauską tiesiai po krepšiu ir šis įmetė lengvus du taškus.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Krepšinis Lietuva – Latvija
Alvydo Januševičiaus nuotr./Krepšinis Lietuva – Latvija

Pirmasis kėlinys: Lietuva – Latvija 27:10

10 min. Pirmuosius taškus iš po krepšio greitos atakos metu įmetė M.Pocius, o latviai atsakė dviem baudomis – 27:10. 

9 min. Devintoji minutė jau buvo besibaigianti be taškų, tačiau A.Kavaliauskas įmetė puikų dvitaškį iš vidutinio nuotolio, atšokdamas nuo jį gynusio varžovo.

8 min. Po Š.Vasiliausko reido ir 4-ojo įmesto taško Lietuva jau pirmavo 23:9 ir Ainarui Bagatskiui teko prašyti minutės pertraukėlės.

7 min. Į aikštė žengė A.Kavaliauskas ir tuoj pat iš po krepšio pelnė taškus. Latviai atsakė irgi dvitaškiu, bet P.Jankūnas tuoj kone identiškai veržėsi po krepšiu ir šįkart dvitaškį įmetė be pražangos. 

6 min. P.Jankūnas gynyboje „nupūtė“ varžovo metimą, o pozicinėje atakoje R.Seibutis, D.Lavrinovičius ir P.Jankūnas ilgokai „suko“ kamuolį aplink, kol P.Jankūnas išprovokavo dar vieną varžovų pražangą. Baudas žalgirietis sumetė – 17:7.

5 min. D.Lavrinovičius iš pradžių prametė, o kitoje atakoje jau sumetė abu baudų metimus. Brolis netrukus išprovokavo dar vieną pražangą, vėl sumetė baudas ir jau turėjo 9 taškus – 15:7.

4 min. Sužaidus lygiai tris minutes Latvijos rinktinė sugebėjo įmesti pirmuosius taškus rungtynėse. Abu baudų metimus sumetė P.Jankūnas, tačiau latviai smeigė pirmąjį savo tritaškį – 11:5.

3 min. Trys taškai – D.Lavrinovičius po M.Kuzminsko perdavimo. Latvijos ekipa prarado kamuolį, o greitoje atakoje R.Seibutis išprovokavo varžovo pražangą ir sumetė baudas – 9:0.

2 min. D.Bertanis nepataikė tritaškio, vėliau R.Seibutis prametė dvitaškį, tačiau Š.Vasiliauskas perėmė kamuolį ir įmetė pirmuosius taškus ne tik rungtynėse, bet ir visame pasirengimo cikle. D.Lavrinovičius netrukus pridėjo du taškus, po derinio išsimetant kamuolį iš užribio.

1 min. Lietuviai pasigynė nuo pirmosios svečių atakos, tačiau patys puolime suklydo perduodami kamuolį.

Lietuvos startinis penketas: Paulius Jankūnas, Darjušas Lavrinovičius, Mindaugas Kuzminskas, Renaldas Seibutis, Šarūnas Vasiliauskas.

VIDEO: Tautiška giesmė ir vėl skamba (Lietuva - Latvija / 2014-07-26)

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius