Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po Australijos pralaimėjimo Angolai svarbiausias klausimas – ar tai buvo garbinga kova?

Angolos krepšinio rinktinė planetos pirmenybių D grupėje ketvirtadienį pateikė nemažą staigmeną, 91:83 įveikdama Australijos krepšininkus. Vis dėlto staigmena tai galime vadinti tik iš dalies, nes australų gretose nė sekundės nežaidė Aronas Baynesas ir Joe Inglesas, o Davidas Andersenas ir Matthew Dellavedova rungtyniavo tik po keturias minutes. Po mačo vykusioje spaudos konferencijoje Australijos treneris Andrejus Lemanis sulaukė ne vieno nemalonaus klausimo apie garbingą žaidimą.
Andrejus Lemanis
Andrejus Lemanis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

„Rungtynės parodė, kad Pasaulio čempionate visas 40 minučių turi žaisti susikaupęs. Atakose žaidėme neblogai, tačiau nesugebėjome apsiginti, pralaimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių. Mes leidome pailsėti kai kuriems žaidėjams, žinodami, kad vis tiek būsime aštuntfinalyje. Angola yra atletiška komanda, galinti greitai bėgti ir puikiai kovojusi dėl kamuolių, ypač po savuoju krepšiu. Tai tik dar kartą įrodo, kad Pasaulio čempionate nėra silpnų komandų“, – rungtynes apibendrino latvių kilmės A.Lemanis.

Po rungtynių iš aikštės einantis NBA čempionas A.Baynesas buvo piktas. Paprašytas pakomentuoti rungtynes, kuriose jis nežaidė, vienas australų lyderių pareiškė atsakysiantis tik į vieną klausimą.

„Kodėl nežaidžiau? Man ir komandos draugams reikėjo pailsėti, išsigydyti traumas. Pralaimėjome tyčia? Ką jūs kalbate, kodėl turėtume tai daryti“, – klausė A.Baynesas.

Nepaisant spaudos konferencijai vadovavusios FIBA darbuotojos nepasitenkinimo, australų trenerį A.Lemanį užgriuvo klausimai apie garbingą žaidimą.

– Treneri, kiek jums svarbus garbingas žaidimas? Ar Australija šiandien žaidė garbingai? – A.Lemanio paklausė žurnalistai.

– Australijos rinktinė visada varžosi tinkamu keliu, mes turėjome leisti pailsėti savo lyderiams. Per penkias dienas sužaidėme ketverias rungtynes, kai kurie krepšininkai rungtyniavo itin daug. Taip, mes žaidėme garbingai.

Niekam nepatinka pralaimėti ir tai mums negarantuoja trečiosios grupės vietos. Dar turi įvykti vienerios rungtynės. Angola su Slovėnija irgi žaidė gerai ir galėjo laimėti.

– Jūsų vietą grupėje nulems Lietuvos ir Slovėnijos rungtynės. Jums reikia lietuvių pergalės, tikitės, kad taip ir bus?

Mes negalime kontroliuoti šių rungtynių rezultato. Tai bus dviejų labai stiprių komandų rungtynės, sunku prognozuoti, kas laimės.

– Ar jums neatrodo, kad po šio pralaimėjimo ant Australijos rinktinės krenta negarbingas šešėlis?

– Žmonės daug ką kalba, visada bus tuo spekuliuojančių, aš negaliu pasakyti, ką žmonės turi galvoti.

Po Australijos rinktinės pralaimėjimo ją tenkina tik Lietuvos pergalė prieš Slovėniją. Tada jie bus treti ir iki pusfinalio galės išvengti JAV. Slovėnijos pergalės atveju australai grupėje liks antri ir ketvirtfinalyje, jei į jį pateks, greičiausiai žais su JAV ekipa.

Jeigu australai būtų laimėję prieš Angolą, vis tiek galėjo būti antri – taip būtų nutikę Slovėnijai įveikus Lietuvą bet kokiu skirtumu bei lietuviams laimėjus 1-4 arba daugiau nei 14 taškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius