-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prancūzijos treneris Vincentas Collet: „Pradėjome sunkiai, bet tapome geresne komanda“

Prancūzijos krepšinio rinktinės treneris Vincentas Collet po pergale 95:93 pasibaigusių Pasaulio krepšinio čempionato rungtynių dėl trečiosios vietos didžiavosi savo krepšininkais. Strategas pažymėjo, kad, nepaisant prastos pradžios, Prancūzijos rinktinė tapo geresnė komanda nei buvo čempionato pradžioje.
Vincentas Collet
Vincentas Collet / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Jaučiuosi puikiai. Kai liepą pradėjome šią kelionę, žinojome, kad galime būti čia, tarp keturių stipriausių komandų, bet tokių buvo daug. Kai pralaimėjome Brazilijos rinktinei grupėje, pasidarė tik sunkiau, ypač gavus Ispaniją ketvirtfinalyje. Vis dėlto, sužaidėme puikias rungtynes, laimėjome ir pasiekėme pusfinalį. Nors ir pralaimėjome, atradome savyje jėgų atsitiesti ir aš tuo labai džiaugiuosi“, – sakė V.Collet.

Prancūzijos krepšinio rinktinei tai pirmieji medaliai nuo 1950 metų, kai pradėtas rengti Pasaulio krepšinio čempionatas. V.Collet džiaugėsi, kad sugebėjo sulipdyti komandą, galinčią nutraukti medalių „sausrą“.

Pradėjome čempionatą sunkiai, tačiau žaidėme vis geriau, tapome geresne komanda. Pastarosiose rungtynėse mūsų lyderiai žaidė labai gerai – N.Batumas ir B.Diaw prabilo, kai labiausiai reikėjo.

„Mums prireikė gal dešimties metų pakilimui į šį lygį, pasikeitė kelios žaidėjų kartos. Ispanija irgi kažkada nebuvo tokia puiki komanda. Vyresnių žaidėjų karta pagaliau pasiekė brandą, atėjo jaunesnių karta, lipdėme komandą. Svarbiausia buvo sugebėti žaisti kartu.

Mano pagrindinis tikslas buvo, kad komanda galėtų žaisti aukščiausiame lygyje ir tai mes darome kelerius metus iš eilės. Net ir be kelių svarbių krepšininkų mes esame gera komanda. Aš didžiuojuosi savo krepšininkais.

Turėjome gerų ir ambicingų žaidėjų, nors buvome praradę T.Parkerį, A.Ajincą, N. de Colo, tačiau suradome puikų ryšį tarp jaunų žaidėjų ir tų, kuriems buvo lemta tapti lyderiais. Pradėjome čempionatą sunkiai, tačiau žaidėme vis geriau, tapome geresne komanda. Pastarosiose rungtynėse mūsų lyderiai žaidė labai gerai – N.Batumas ir B.Diaw prabilo, kai labiausiai reikėjo“, – pasakojo V.Collet.

Treneris, paklaustas, kuris Pasaulio krepšinio čempionato momentas jam geriausias, atsakė: „Žinoma, kad šis – turime medalius. Nugalėti Ispaniją irgi buvo puiku, tačiau šis momentas yra geriausias.“

Borisas Diaw: „Buvo labai sunku žaisti, praėjus tik 18 valandų po pralaimėjimo pusfinalyje. Buvo labai sunkios rungtynės, reikėjo susikaupti. Manau, kad labiau tikėjome savimi, kovėmės kaip komanda ir pasiekėme bronzos medalius. Didžiuojuosi savo komandos draugais, personalu ir treneriais. Mes tai padarėme!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius