-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 28 /21:40

Protingas žaidimas ir varžovų klaidos lėmė lengvą pergalę: Lietuva – Gruzija 82:51

Lietuvos krepšinio rinktinė Panevėžio „Cido“ arenoje pirmadienio vakare laimėjo antrąsias iš eilės kontrolines rungtynes. Į svečius dviem rungtynėms atvykę gruzinai nesugebėjo pasipriešinti Jono Kazlausko komandai. Europos vicečempionai laimėjo 82:51.
Mindaugas Kuzminskas
Varžybų akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.
Prisijunkite prie daugiau kaip 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Šiose rungtynėse lietuviams nesisekė žaisti tokio „lengvo“ žaidimo, kokį pavyko demonstruoti mače su latviais šeštadienį. Aukšti gruzinų priekinės linijos žaidėjai įvėlė lietuvius į pozicinį žaidimą, tačiau sustabdyti nesugebėjo. Mače buvo kelios „tuščios“ ir nuobodžios atkarpos, kai Lietuvos rinktinės žaidimas užstrigdavo, tačiau tuo pat metu strigo ir gruzinai.

Pirmojo kėlinio pabaigoje dešimties taškų persvarą įgiję lietuviai (19:9) tik kartą leido Gruzijai priartėti iki vienženklio skirtumo – trečio kėlinuko viduryje gruzinai priartėjo iki 43:50.

Po to Lietuvos krepšininkai iki pat mačo pabaigos tik didino persvarą, o per kelias likusias minutes gruzinai jau buvo aiškiai praradę motyvaciją.

VIDEO: Lietuvos rinktinė įveikė Gruziją

Lietuvos rinktinė šiose rungtynėse kur kas geriau mėtė tritaškius (pataikė 10 iš 15, 66,7 proc.), laimėjo kovą dėl kamuolių (35:23), atliko daugiau rezultatyvių perdavimų (20:13) ir kur kas rečiau klydo (13:27).

Lietuva: M.Kuzminskas 15,  D.Motiejūnas ir R.Seibutis po 13, A.Juškevičius 10, M.Pocius 8, D.Gailius 7, A.Gudaitis 5, P.Jankūnas 4, D.Lavrinovičius 3, A.Kavaliauskas ir Š.Vasiliauskas po 2. Visą statistiką žiūrėkite žemiau esančioje nuotraukoje.

Gruzija: T.Shengelia 13, Z.Pachulia 9, G.Tsintsadze ir L.Patsatsia po 8.

Trečiadienį Vilniaus „Siemens“ arenoje nuo 19:00 val. Gruzija ir Lietuva žais antras rungtynes.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Rungtynių protokolas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Rungtynių protokolas

Ketvirtasis kėlinys: Lietuva – Gruzija 82:51 (21:9, 25:22, 12:12, 24:8)

10 min. D.Gailius trečiuoju bandymu pagaliau pataikė tritaškį – 82:51. Tai buvo paskutinis mačo metimas.

9 min. Žaidimas tapo kiek padrikas, ypač Gruzijos rinktinės. Apsigynę lietuviai surengė greitą ataką ir D.Gailius išprovokavo pražangą. Puolėjas ir vėl pataikė tik vieną baudą. Išsimetant kamuolį iš užribio A.Juškevičius puikiai surado D.Motiejūną, kuris lengvai įmetė iš po krepšio – 79:49.

8 min. „Iš žaidimo“ pagaliau įmetė puikiai prasiveržęs po krepšiu D.Gailius – 76:48.

7 min. D.Motiejūnas dvitaškiu pelnė 11-ąjį tašką ir lietuviai pradėjo rimtai triuškinti pavargusius ir motyvaciją praradusius varžovus – 74:48.

6 min. Tritaškį pataikė ir M.Pocius – tai antrasis iš trijų taiklių gynėjo metimų iš toli.

5 min. Perimtas kamuolys, žaibiška ataka ir M.Kuzminsko dėjimas – 69:46.

4 min. Žaidimas vėl užstrigo abiejose aikštės pusėse. Tylą tritaškiu nutraukė tritaškį įmetęs R.Seibutis – 67:44.

2 min. Lietuviai dar kartą apsigynė, o R.Seibutis pridėjo dar vieną dvitaškį.

1 min. M.Kuzminskas iš po krepšio įmetė sunkų dvitaškį, gynyboje perėmė kamuolį ir kartu su R.Seibučiu nubėgo į ataką, atliko perdavimą ir pastarasis pelnė taškus – 62:43.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Rungtynių akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Rungtynių akimirka

Trečiasis kėlinys: Lietuva – Gruzija 58:43 (21:9, 25:22, 12:12)

10 min. A.Gudaitis nusiėmė kamuolį puolime, išprovokavo pražangą, tačiau įmetė tik vieną baudos metimą. Nuo paskutinės svečių atakos lietuviai apsigynė, o A.Gudaitis išprovokavo dar vieną pražangą. Abi baudos taiklios – 58:43.

8 min. Tritaškį pataikė R.Seibutis – 53:43. Netrukus dvi baudas pataikė ir P.Jankūnas.

6 min. „Sausrą“ nutraukė jau tolimą dvitaškį įsmeigęs A.Juškevičius, tačiau gruzinai atsakė tritaškiu – 43:50.

5 min. Taiklus G.Tsintsadzės tritaškis – 40:48. Sužaidus penkias minutes Lietuvos rinktinė tenkinosi tik dviem įmestais taškais, kuriuos baudomis pataikė M.Pocius.

4 min. Sužaidus beveik keturias minutes lietuviai pagaliau surengė gerą ataką. A.Kavaliauskas išmušė kamuolį, jis pateko į Š.Vasiliausko rankas, o jo ilgas perdavimas į kitą aikštės pusę išvedė M.Pocių pirmyn. Gynėjas buvo sustabdytas pražanga ir sumetė baudas – 48:37.

3 min. Lietuviai nesugebėjo užbaigti penkių pirmųjų atakų po pertraukos, nesisekė ir gynyboje. Gruzinai po perimto kamuolio sumažino skirtumą iki vienženklio – 37:46. Gruzinai prametė du lengvus tritaškius, tačiau lietuviai darė klaidą po klaidos.

1 min. Gruzijos ekipa po pertraukos sumetė du iš eilės dvitaškius – 46:35.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Rungtynių protokolas po dviejų kėlinių
Tomo Markelevičiaus nuotr./Rungtynių protokolas po dviejų kėlinių

Antrasis kėlinys: Lietuva – Gruzija 46:31 (21:9, 25:22)

10 min. Dar vienas lietuvių tritaškis – šįkart pataikė R.Seibutis. Paskui dvitaškį įmetė P.Jankūnas, tačiau gruzinai atsakė tolimu metimu. M.Kuzminskas įmetė dar du taškus, o paskutinėje gruzinų atakoje Z.Pachulia sužingsniavo – 46:31.

8 min. Pirmą kartą į aikštę žengė A.Kavaliauskas. Jis iškart prasižengė prieš Z.Pachulią, kuris įmetė ir dvitaškį, ir baudą. Po puikaus R.Seibučio reido perdavimą gavęs A.Kavaliauskas įmetė pirmuosius taškus – 39:26.

7 min. Z.Pachulia sumetė baudas, o M.Kuzminskas po puolime atkovoto kamuolio pelnė savo 9-ąjį tašką. Lietuviai apsigynė ir A.Juškevičius įsmeigė savo antrą tritaškį 37:21. 

6 min. Gruzinai pataikė pirmą savo tritaškį, tačiau A.Juškevičius atsakė tuo pačiu – 32:19.

4 min. Po neblogos atkarpos Š.Vasiliauskas sėdo ant suolelio ir į aikštę grįžo A.Juškevičius. Lietuvių atakos pradėjo strigti, R.Seibučiui teko mesti paskutinę atakos sekundę, tačiau jis nepataikė. D.Gailius nusiėmė kamuolį, išprovokavo pražangą ir pataikė vieną baudą – 29:16.

3 min. Pirmąjį savo tritaškį pataikė ir D.Motiejūnas, o netrukus jis pats perėmė kamuolį ir vienas pats užbaigė ataką dėjimu – 28:16.

2 min. Puikus gruzinų epizodas. Į baudos aikštelę įkirtęs T.Shengelia sulaukė perdavimo ore ir nenusileisdamas ant žemės įmetė du taškus su pražanga, pridėjo baudos metimą ir sumažino atsilikimą – 16:23.

1 min. Po pertraukėlės ant parketo žengė R.Seibutis, o D.Motiejūnas įmetė pirmuosius taškus ketvirtyje.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Rungtynių akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Rungtynių akimirka

Pirmasis kėlinys: Lietuva – Gruzija 21:9

10 min. Prieš pat ketvirčio pabaigą A.Gudaitis įmetė abu baudų metimus ir Lietuvos persvara pasiekė 10 taškų – 19:9. Gruzija suklydo išsimesdama kamuolį iš užribio, D.Motiejūnas kamuolį perėmė, atliko puikų perdavimą po krepšiu, tačiau M.Kuzminskui teko dėjimu pataisyti komandos draugo metimą.

9 min. Į aikštę žengė ir pirmajame mače žibėjęs A.Gudaitis. Pirmuosius du taškus baudų metimais pataikė D.Motiejūnas – 15:8. Po gražios lietuvių atakos į baudos aikštelę įkirto Š.Vasiliauskas ir įmetė dvitaškį iš po krepšio.

8 min. Tritaškį pataikė D.Lavrinovičius – 13:8. Netrukus Lietuvos rinktinė sugebėjo apsiginti, priversdama varžovus išnaudoti visas 24 atakos sekundes.

7 min. Į aikštę žengė D.Motiejūnas ir Š.Vasiliauskas. Pastarasis netrukus perėmė kamuolį iš G.Tsintsadzes. Po keitimo pasirodė ir D.Gailius.

6 min. Į baudos aikštelę įkirto M.Kuzminskas, sulaukė puikaus perdavimo ir įkrovė į krepšį. Z.Pachulia metimu iš vidutinio nuotolio netrukus atstatė pusiausvyrą – 8:8.

5 min. A.Juškevičius nusiėmė kamuolį po netaiklaus P.Jankūno metimo, bandė ieškoti progos perdavimams, tačiau veržėsi po krepšiu pats ir išlygino rezultatą – 6:6.

4 min. Pirmą lietuvių metimą iš žaidimo tritaškiu pataikė M.Pocius.

3 min. Jau ketvirta lietuvių klaida lygioje vietoje. A.Juškevičius prie tritaškio linijos atsainiai bandė perduoti kamuolį D.Lavrinovičiui, varžovas kamuolį perėmė. Gruzinai po T.Shengelijos dvitaškio pirmavo 6:1.

2 min. Pirmuosius šio mačo taškus „iš žaidimo“ įmetė gruzinai tolimu dvitaškiu ir pirmavo 4:0. Pražangą išprovokavęs M.Kuzminskas pataikė vieną baudos metimą. Lietuviai be pražangų sustabdė Z.Pachulią bloku, tačiau suklydo jau trečią kartą.

1 min. Gruzinai pirmoje atakoje neįmetė, o lietuviai suklydo. Greitos atakos metu pražanga sustabdytas Z.Pachulia sumetė baudas. Antroji lietuvių ataka ir vėl bagėsi klaida.

Lietuvos starto penketas: P.Jankūnas, D.Lavrinovičius, M.Kuzminskas, M.Pocius, A.Juškevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius