Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žaidėjai apie „atkabintus“ krepšininkus: „Niekam nėra malonios tokios žinios“

Kontroliniame mače Klaipėdos „Švyturio“ arenoje pirmadienį pečius surėmusių Lietuvos ir Australijos rinktinių akistatą laimėjo mūsų krepšininkai 91:78 (24:15, 31:27, 19:18, 17:18) ir pratęsė pergalių seriją. Lietuvos rinktinė pasirengimo turnyrui metu dar nepatyrė nė vienos nesėkmės.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / T. Pikturnos nuotr.

Rezultatu buvo patenkinti visi kalbinti rinktinės žaidėjai. Tačiau norom nenorom kalba krypo ir apie galutinį nacionalinės ekipos dvyliktuką – kas iš 14 kandidatų liks ekipoje.

Po rungtynių su Australija rtreneris Jonas Kazlauskas atsisveikino su dviem žaidėjais – Deividu Gailiumi ir Antanu Kavaliausku.

„Nors žiūrint į rezultatą atrodė, kad tai lengvos rungtynės,  reikėjo nebuvo lengva – teko rimtai fiziškai pakovoti su australais – žinojome, kad jie spaus ir rodys fizinškai kietą žaidimą. Buvome pasirengę tam, kontroliavome padėtį ir tik kelis kartus atleidome vadeles“, – sakė Mantas Kalnietis.  – Svarbiausia, kad komanda nestringa.“

 Žinia, kad keli žaidėjai atsisveikino su rinktine nėra malonus dalykas – būni jau kaip šeima, jau susigyveni ir še tau... Niekam nemalonios tokios žinios, bet taip būna

„Visi supratome kad tai stipriausias mūsų iki šiol turėtas varžovas kontrolinėse rungtynėse, džiaugiamės, kad laimėjome. Juolab, kad australai bus mūsų varžovai Pasaulio čempionate. Manau, kad ne tik mes, bet ir jie ne viską parodė. Žinia, kad keli žaidėjai atsisveikino su rinktine, nėra malonus dalykas – jau susigyveni ir še tau... Niekam nemalonios tokios žinios, bet taip yra“, – sakė Mindaugas Kuzminskas.

„Rungtynės buvo sunkios. Australai yra tikrai pajėgūs varžovai. Tikrai buvo sunku kautis po krepšiu. Jie labai greitai bėga, yra atletiški. Tad rungtynės tikrai nebuvo lengvos“, – aiškino rezultatyviausias Lietuvos rinktinės žaidėjas Jonas Valančiūnas.

Tačiau jis nesureikšmino dvikovos ir pergalės: „Čia tik pasiruošimas. Visos svarbios rungtynės dar ateityje. Žiūrėsim, kaip čempionate seksis. Čempionate reikia pasirodyti taip pat arba dar geriau. O šiandien dariau savo darbą, ką ir turėjau daryti“.

„Sirgaliai turėtų būti patenkinti rungtynėmis – buvo klaidų, tačiau viskas mums sekėsi“, – teigė po mačo Darjušas Lavrinovičius. Jis nesutiko su mintimi, kad dėl paskutiniosios vietos rinktinės dvyliktuke kovoja jo brolis Kšištofas.

„Specialistų pas mus daug, kurie žino viską. Bet yra viskas kitaip. Vieną galvoja specialistai, kitą – žaidėjai, trečią – treneriai, o ketvirtą – sirgaliai. Gal paliekame viską  tiems, kurie dirba tą darbą ir kuriems reikia galvoti“, – konstatavo D.Lavrinovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius