Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaidas Čeponis: Ar užmausime apynasrį Goranui Dragičiui?

Rungtynės su Pietų Korėja pasaulio čempionate Lietuvos krepšinio rinktinei virto lengvu pasivaikščiojimu. Korėjiečiai – viena silpniausių pirmenybių komandų, todėl apipilti liaupsėmis lietuvių nereikėtų. Vis dėlto kai kuriais dalykais pasidžiaugti galima.
Goranas Dragičius
Goranas Dragičius (su kamuoliu) / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prieš čempionatą ir jo metu netyla diskusijos apie mūsų įžaidėjus Šarūną Vasiliauską bei Adą Juškevičių. Jie buvo susikaustę ir perdegę per ankstesnius mačus. Šįkart Šaras ir ypač Adas įrodė, kad jų stuburas nėra sulaužytas.

Sakysite, varžovas buvo nestiprus. Taip, bet vis tiek A.Juškevičius negalėtų pataikyti šešių tritaškių iš septynių bandymų, jei būtų visiškai sugniuždytas psichologiškai. Neblogą pramankštą prieš šio vakaro mūšį atliko ir mače su australais išnykęs Donatas Motiejūnas.

Ar galime nukalti slovėnus? Žinoma, bet bus oi kaip nelengva. Pirmiausia dėl to, kad Slovėnijos rinktinė turi vieną geriausių gynėjų pasaulyje Goraną Dragičių. Taip, taip – pasaulyje. Ne tik Europoje. Vienas prieš vieną jis gali apžaisti bet ką. G.Dragičius neįtikėtinai greitai bėga su kamuoliu, pasižymu ir įspūdingu starto greičiu, nuostabia koordinacija.

Ar galime nukalti slovėnus? Žinoma, bet bus oi kaip nelengva. Pirmiausia dėl to, kad Slovėnijos rinktinė turi vieną geriausių gynėjų pasaulyje Goraną Dragičių. Taip, taip – pasaulyje.

Anksčiau jo Achilo kulnas buvo tolimi metimai, bet per metus slovėnas ir šioje srityje smarkiai patobulėjo. Per 2012-2013 metų NBA sezoną G.Dragičius tritaškius metė 32 proc. taiklumu, o praėjusiame čempionate – jau 41 procento!

Iš toli Slovėnijos krepšinio superžvaigždė taikliai šaudo ir pasaulio pirmenybėse. Apskritai pagal tritaškių taiklumą Jure Zdovco auklėtiniai užima antrąją vietą tarp visų rinktinių.

Dar vienas išskirtinis slovėnų bruožas – greitis. Jie bėga daug ir labai greitai.  Poziciniame puolime išsidėsto itin plačiai. Ir be G.Dragičiaus slovėnai turi keletą itin aštrių žaidėjų, galinčių efektyviai prasiveržti prie krepšio – pirmiausia Gorano brolį Zoraną, taip pat Jaką Klobučarą. Dėl šios priežasties turbūt neišsiversime be zoninės gynybos.

Be to, visi išvardyti slovėnai – kairiarankiai. Jų nedidelė silpnybė – prasiveržimas į dešinę pusę. Nors G.Dragičius per pastaruosius pora metų pagerino ir šį žaidimo elementą.

Kažin ar ilgesnį laiką slovėnų asą sugebės prižiūrėti Š.Vasiliauskas, ar A.Juškevičius, kurie nepasižymi gera asmenine gynyba. Bet dengti G.Dragičių būtų pavojinga ir Renaldui Seibučiui, nes jam reikės sveikatos, jei teks rungtyniauti įžaidėjo pozicijoje. O tai turbūt neišvengiama. Taigi nemenkas iššūkis vaikantis varžovų lyderį turbūt lauks Martyno Pociaus.  

Nemenkas iššūkis vaikantis varžovų lyderį turbūt lauks Martyno Pociaus.  

Šiai Lietuvos rinktinei neparankios ne tik tokios regbį ir imtynes propaguojančios ekipos, kaip Angola, Australija ar Naujoji Zelandija, bet ir tos komandos, kurios demonstruoja uraganinį tempą bei turinčios prasiveržimais mokančių draskyti gynybą krepšininkų. O tokie ir yra slovėnai.

Tačiau ir mes turime stiprių kozirių. Kur kas aukštesnio lygio yra Lietuvos komandos priekinė linija. Slovėnai turbūt tankins gynybą baudos aikštelėje, todėl dvikovos baigčiai, ko gero, didžiulės įtakos turės, kaip iš tolimų distancijų atakuos mūsų antrosios linijos žaidėjai. Tikėsimės, kad jiems lankai šiandien nebus per siauri.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius