Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2014 09 15 /20:39

Vilniaus Rotušės aikštėje Lietuvos krepšinio rinktinei įteiktas 240 tūkst. litų čekis

Pirmadienio vakarą, pavėlavęs maždaug valandą, pagaliau nusileido lėktuvas, iš Madrido parskraidinęs namo Lietuvos krepšinio rinktinę. Vilniaus Rotušės aikštėje susirinko visi norintys pasveikinti Lietuvos krepšinio rinktinę, kuri iš Pasaulio krepšinio čempionato Ispanijoje sugrįžo užėmusi ketvirtąją vietą. Krepšininkai tik nusileidę Vilniaus oro uoste atviru autobusu, kuriuo buvo nuvežti tiesiai į Rotušės aikštę. Čia Lietuvos krepšinio rinktinei įteiktas 240 tūkst. litų čekis.
Sutiktuvių akimirka
Sutiktuvių akimirka / Lukas Balandis / BNS nuotr.
VIDEO: 2014-ųjų Lietuvos krepšinio rinktinės sutiktuvės Vilniaus Rotušės aikštėje

20.39 val. Lietuvos krepšininkai gerbėjus apdovanojo kamuoliais su savo autografais ir dėkojo visiems palaikiusiems. Renginio transliacija baigėsi.

20.29 val. Ant scenos žengia vyriausias komandos treneris Jonas Kazlauskas. Minia skanduoja „Jonai, Jonai, Jonai!“ Metas apdovanojimams.

„Visa Lietuva jums dėkoja“, – kalbėjo premjeras A.Butkevičius, atskirai dėkodamas Jonui Kazlauskui. A.Butkevičius komandos kapitonui P.Jankūnui įteikė 240 tūkst. Lt čekį. J.Kazlauskas dėkojo visiems susirinkusiems. Jis teigė, kad „gaila, jog ne visuomet pildosi visi lūkesčiai, tačiau mes labai stengėmės“. „Ačiū jums už palaikymą!“ – Vilniaus Rotušės aikštėje sakė J.Kazlauskas. Scenoje skamba „Trys milijonai“.

20.18 val. Krepšinio aistruoliai griausmingai pasitinka savo krepšinio dievus. Skamba padėkos šūksniai. Krepšininkus sveikins premjeras Algirdas Butkevičius, Vilniaus meras Artūras Zuokas, LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė ir Kūno kultūros ir sporto departamentui vadovaujantis Edis Urbanavičius. Į sceną žengia Martynas Pocius, Adas Juškevičius, Darjušas Lavrinovičius, Renaldas Seibutis, Simas Jasaitis, Donatas Motiejūnas, Kšyštofas Lavrinovičius, Paulius Jankūnas, Jonas Valančiūnas, Šarūnas Vasiliauskas ir Mantas Kalnietis. Krepšininkams ant scenos užkabinami ąžuolo lapų vainikai. Krepšinio aistruoliai ilgai nepaleido brolių Lavrinovičių ir Jono Valančiūno.

20.07 val. Autobusas su Lietuvos krepšininkais pasiekė Vilniaus Rotušės aikštę.

19.55 val. Autobusas su Lietuvos krepšinio rinktine pajudėjo Vilniaus Rotušės aikštės link. Autobuse Darjušas Lavrinovičius dėkojo Lietuvos žmonėms už palaikymą. Jis pasakojo, kad lėktuvas buvo nusileidęs Vokietijoje. „Praktiškai visą dieną praleidome lėktuve“, – teigė D.Lavrinovičius, paklaustas, kur taip užtruko Lietuvos rinktinė.

19.49 val. Tik nusileidę Vilniaus oro uoste lipa į atvirą autobusą, kuriuo pajudės į Rotušės aikštę.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Sutiktuvių akimirka
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Sutiktuvių akimirka

19.43 val. Lietuvos krepšinio rinktinės lėktuvas nusileido Vilniaus oro uoste. Vilniaus Rotušės aikštėje ši žinia palydėta ovacijomis ir šūksniais. Iš Madrido skridęs lėktuvas vėlavo visą valandą.

19.07 val. Lėktuvas su Lietuvos krepšinio rinktine vėluoja. Tuo metu krepšinio aistruolių tūkstantinė minia laukia rinktinės Vilniaus Rotušės aikštėje. Scenoje tęsiasi Lietuvos atlikėjų pasirodymai.

18.58 val. S.Stasiulis tiesioginio eterio metu pranešė, kad kol kas Lietuvos rinktinės lėktuvas vis dėlto dar nenusileido Vilniuje. Ant scenos tęsiasi pasirodymai.

18.50 val. Vilniaus Rotušės aikštėje skamba Deivio atliekama daina „Lietuva“. TV3 praneša, kad Lietuvos rinktinės lėktuvas jau leidžiasi Vilniaus oro uoste.

18.29 val. Sutiktuvių renginio pradžią paskelbė Mindaugas Stasiulis. Jis prasidėjo Vytauto Miškinio vadovaujamo choro „Ąžuoliukas“ atliktu Lietuvos himnu. „Nuostabus jausmas atlikti savo šalies himną“, – po jo sakė M.Stasiulis. Vilniaus Rotušės aikštėje susirinkę daugybė krepšinio aistruolių. Toliau seka Lietuvos atlikėjų pasirodymai.

Ketvirtą vietą Pasaulio krepšinio čempionate užėmusi Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pirmadienį, rugsėjo 15 d., sveikinama Vilniaus Rotušės aikštėje. Nuo 18 val. 30 min. sostinės Senamiestyje prasidėjo įspūdingas šou, tiesiogiai transliuojamas per TV3 televiziją. Tiesa, renginio pradžia buvo pusvalandžiu nukelta.

Namo nacionalinė mūsų šalies ekipa sugrįžo ne visos sudėties – iš dvylikos krepšininkų Rotušės aikštėje pagerbiami 10 žaidėjų.

Mat Madrido „Real“ komandos naujokas Jonas Mačiulis klube turės pasirodyti jau ateinantį antradienį, tad krepšininkas namo išskrido jau sekmadienį.

Organizatorių sumanymu, renginys primins krepšinio rungtynes – su himnu, krepšininkų pristatymu ir šokėjų pasirodymu.

Nebus ir kito Ispanijoje žaidžiančio rinktinės nario – Mindaugo Kuzminsko. Malagos „Unicaja“ ekipoje būsimą sezoną kovosiantis krepšininkas treniruotis turi pradėti nuo trečiadienio, tad iš Madrido važiuos į ekipos stovyklą.

Sirgaliai turi galimybę prisiminti įspūdingiausius Pasaulio taurės momentus ir pasveikinti rinktinės vyrus, o krepšininkai – padėkoti sirgaliams už palaikymą pasirengimo ciklo ir pasaulio čempionato metu.

LKF šias sutiktuves organizuoja drauge su TV3, Vilniaus miesto savivaldybe ir Kūno kultūros bei sporto departamentu.

Buvo planuojama, kad Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė atvyks į Rotušės aikštę autobusu tiesiai iš Vilniaus oro uosto, į kurį atskris užsakomuoju reisu.

Miesto valdžia ir policija prašo sirgalių nesirinkti oro uoste, o pasveikinti krepšininkus Rotušės aikštėje.

Rotušės aikštėje susirinkusiems sirgaliams koncertuos Jazzu, „Electronic I“, Saulius Prūsaitis, „Rondo“ su choru „Božolė“, Deivis Norvilas, Edmundas Seilius, Vilija Matačiūnaitė, „Thundertale“, berniukų choras „Ąžuoliukas“, būgnininkų grupė „Drum Party“.

Organizatorių sumanymu, renginys primins krepšinio rungtynes – su himnu, krepšininkų pristatymu ir šokėjų pasirodymu.

Šventinių sutiktuvių pradžia – 18 val. 30 min., pabaiga – 20 val. 30 min. Prieš renginį ir jo metu eismas Senamiestyje bus ribojamas. Nuo 12 iki 21.30 val. draudžiama statyti transporto priemones Didžiojoje gatvėje , o nuo  17 iki 21.30 val. ir draudžiamas transporto eismas Didžiojoje gatvėje (aplink Rotušės aikštę).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius