Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

17 dienų iki pasaulio futbolo čempionato: ant nugalėtojų taurės yra vietos 17-ai čempionų

Iki vasarą startuosiančio pasaulio futbolo čempionato Brazilijoje liko vos 17 dienų. Šia proga 15min.lt kiekvieną dieną pateiks įdomiausius faktus iš pasaulio futbolo čempionatų istorijos.
Pasaulio futbolo čempionato taurė
Pasaulio futbolo čempionato taurė / „Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Pasaulio futbolo čempionato trofėjus pasikeitė 1974 metais. Nuo 1930 iki 1974 metų čempionato nugalėtojams buvo įteikiama Jules Rimet taurė, kurią 1974 metais pakeitė FIFA Pasaulio čempionato trofėjus. Šios taurės apačioje yra išgraviruojami visi nugalėtojai – metai, kuriais vyko čempionatas ir šalies pavadinimas jos gimtąja kalba. Tiesa, 2010 metais Ispanijos pavadinimas buvo išgraviruotas angliškai („Spain“).

Ant taurės iš viso yra vietos 17-ai nugalėtojų. Tai reiškia, kad vietos užteks visiems čempionams iki 2038 metų.

Šiuolaikinė taurė yra pagaminta iš 18-os karatų aukso, yra 36,8 cm aukščio ir sveria 6,175 kilogramus. Taurės originalas yra saugomas FIFA, o nugalėtojai gauna taurės kopiją. 

Nuo 1974 metų, kai buvo pristatyta nauja taurės versija, ją į viršų kėlė Vakarų Vokietijos kapitonas Franzas Beckenbaueris, Argentinos kapitonas Danielis Passarella, Italijos kapitonas Dino Zoffas, Argentinos kapitonas Diego Maradona, Vakarų Vokietijos kapitonas  Lotharas Matthäusas, Brazilijos kapitonas Carlosas Dunga, Prancūzijos kapitonas  Didier Deschamps, Brazilijos kapitonas Cafu, Italijos kapitonas  Fabio Cannavaro ir Ispanijos kapitonas Ikeras Casillasas.

Kieno rankose taurę išvysime 2014 metais?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius