-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 23 /21:25

A grupė: Nyderlandai palaužė Čilę 2:0 ir yra pirmi, vėlai atsibudusi Ispanija 3:0 sutriuškino australus

Pasaulio futbolo čempionate pirmadienį prasidėjo lemiami grupės mačai – po jų galiausiai paaiškės, kas keliauja į turnyro aštuntfinalį, o kam atiteks viena iš nemaloniausių procedūrų – lagaminų pakavimas ir skrydis namo jau po pirmųjų trijų sužaistų pirmenybių rungtynių. Į aštuntfinalį jau ankščiau laiko iš B grupės kelialapius iškovojo po šios dienos akistatos pirmąją vietą laimėjusi Nyderlandų ekipa ir antroji likusi Čilė, o tik paguodos mačą žaidusi buvusi pasaulio čempionė Ispanija trinktelėjo durimis – sutriuškino Australiją 3:0.
A.Robbeną seka du čiliečiai
Arjenas Robbenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Pirmieji trečiojo turo mačus sužaidė B grupėje kovoję Nyderlandų ir Čilės bei Ispanijos ir Australijos futbolininkai. Nors buvo manoma, kad šiose rungtynėse lis įvarčiais, jie pasipylė tik akistatų pabaigose – olandai 2:0 (0:0) susitvarkė su čiliečiais, o ispanai namo iš Brazilijos išvažiuoja iškovodami triuškinamą pergalę prieš australus 3:0 (1:0).

Rezultatas:
 
Nyderlandai 2 – 0 Čilė
77‘ [1 – 0] Leroy Feras
90‘ [2 – 0] Memphis Depay


Nyderlandai – Čilė

įvarčiai 2 0

smūgiai 13 7

smūgiai į vartus 8 1

kampiniai 2 7

nuošalės 1 2

pražangos 25 14

geltonos kortelės 1 1

raudonos kortelės 0 0

kamuolio kontrolė 36 proc. 64 proc.

​Rezultatas:

 Australija 0 – 3 Ispanija
37` [0 – 1] Davidas Villa
69` [0 – 2] Fernando Torresas
82` [0 – 3] Juanas Mata

Australija – Ispanija

įvarčiai 0 3

smūgiai 4 11

smūgiai į vartus 0 8

kampiniai 2 6

nuošalės 1 6

pražangos 14 9

geltonos kortelės 2 1

raudonos kortelės 0 0

kamuolio kontrolė 44 proc. 56 proc.

Tačiau šioje grupėje intrigos buvo nedaug – turėjotik  paaiškėti, kam atiteks pirmoji ir antroji vietos, o važiuojantys namo buvę pasaulio čempionai ispanai ir maloniai pirmenybėse nustebinę australai varžėsi tik dėl garbės ir trečiosios pozicijos.

Beja, 100-ąsias rungtynes, vilkint Ispanijos ekipos marškinėlius, su žaidė Andresas Iniesta.

Tad B grupė po paskutiniųjų rungtynių atrodė taip: Nyderlandai iškovojo visas tris pergales ir surinko 9 taškus, Čilė – 6 taškus, Ispanai su trimis liko treti ir australai, kurie taškų nepelnė, liko ketvirti (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Nyderlandai 3 3 0 0 10:3 9

2. Čilė 3 2 0 1 5:3 6

----------

3. Ispanija 3 1 0 2 4:7 3

4. Australija 3 0 0 3 3:9 0

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai – po 3 įvarčius – Thomas Mülleris (Vokietija), Arjenas Robbenas, Robinas Van Persie'is (abu – Olandija), Karimas Benzema (Prancūzija) ir Enneras Valencia (Ekvadoras).

Pasaulio futbolo čempionate Brazilijoje dalyvauja 32 rinktinės, kurios pirmajame etape suskirstytos į aštuonias grupės. Į pirmenybių aštuntfinalį pateks dvi geriausios kiekvienos grupės vienuolikės.

Rungtynės:

Antrasis kėlinys: Nyderlandai – Čilė 2:0 (0:0).

90 min. ĮVARTIS. ​Per teisėjo pridėtą laiką A.Robbenas veržėsi kairiuoju kraštu beveik iki pat Čilės vartų, perdavė kamuolį Memphisui Depay ir šis įmušė. 

87 min. Čilė užgulė olandų vartus, kelis kartus kėlė kampinius, smūgiavo į baudos aikštelę, kad galėtų sužaisti kuo aštriau, krito baudos aikštelėje, tačiau bergždžiai – įvartis į Nyderlandų vartus „nėjo“.

77 min.  ĮVARTIS. Leroy'us Feras galiausiai įmušė įvartį. Po kampinio olandai įžaidė kamuolį, o aukštą perdavimą į baudos aikštelę „uždarė“ L.Feras.

74 min. A.Robbenas atliko baudos smūgį, tačiau čiliečiai išmušė kamuolį į kampinį. Žaidėjas vėl bandė pakelti kamuolį į baudos aikštelę, tačiau varžovai ir vėl buvo vietoje bei išmušė kamuolį iš nesaugios zonos.

65 min.  Alexis Sanchezas gavo kamuolį baudos aikštėje, sugebėjo apeiti gynėją ir pabandė smūgiuoti į olandų vartus. Vartininkas atmušė kamuolį kumščiais.

62 min. Olandai gavo teisę atlikti baudos smūgį iš beveik aikštės vidurio, permetė sviedinį į baudos aikštelę, tačiau naudos iš to neturėjo – keli jų smūgiai atsitrenkė į sutirštintą varžovų gynybą. 

55 min. Olandai pabandė surengti pavyzdinę ataką: varžovų baudos aikštėje atliko ne vieną perdavimą, bet galiausiai varžovai išmušė kamuolį į užribį. Tačiau jau keletą minučių čiliečiai buvo prispausti prie savo vartų.

48 min. Čilės žaidėjai stengėsi kuo ilgiau užsibūti varžovų aikštėje ir kuo ilgiau turėti kamuolį. Tačiau naudos mažai – olandai sėkmingai ginėsi.

Pirmasis kėlinys: Nyderlandai – Čilė 0:0

44 min. Čiliečiai galėjo pasižymėti – po baudos smūgio galva į vartus, kamuolį siekė nukreipti M.Diazas, tačiau sviedinys praskriejo šalia virpsto.

39 min. Olandai pradėjo spausti varžovus. Galingu smūgiu įvartį galėjo įmušti A.Robbenas ir J.Lensas, tačiau abu kartus smūgiai nebuvo tikslūs.

36 min. S. de Vrijus po baudos smūgio pakišo galvą po aukštai skriejančiu kamuoliu, tačiau nenukreipė jo į vartus.

33 min. Olandai aikštės viduryje perėmė kamuolį ir A.Robbenas kartu su keliais žaidėjai bandė surengti kontrataką. Tačiau skersuotą į baudos aikštelę kamuolį niekas „neuždarė“.

26  min.  Olandai siekė surengti greitą ataką, o Gato Silva sustabdė varžovą neleistinai. Čilietis gavo geltoną kortelę, o W.Sneijdero atliktą baudos smūgį atmušė vartininkas.

22 min.  Čiliečiai beveik nuo aikštės vidurio atliko baudos smūgį ir po gynėjų pastangų užsidirbo kampinį. Pakėlus jį, galingai smūgiavo F.Gutierrezas, tačiau kamuolys skriejo tolokai nuo vartų. 

17 min.  Olandai pirmą kartą priartėjo prie Čilės vartų – po ilgo perdavimo prie kamuolio skubėjo A.Robbenas, tačiau nepasivijo per greitai skirejančio sviedinio ir jis kirto galinę aikštės liniją.

 9 min. Olandai siekė viską spręsti kontratakomis, o čiliečiai siekė užvaldyti aikštės vidurį ir jau tada regzti savo atakas. Tačiau nė vienai ekipai nesisekė primesti savo žaidimo varžovui. 

3 min. Komandos mačą pradėjo be žvalgybos, tačiau Čilės žaidėjai labiau spaudė varžovus. Vis dėlto, pirmosiomis minutėmis kamuolys daugiau buvo aikštės centre nei prie vienų ar kitų vartų.

Pirmasis kėlinys

Čilė – Nyderlandai

Startinės komandų sudėtys:

Nyderlandai: Jasperas Cillessenas, Daley Blindas, Darylas Janmaatas, Ronas Vlaaras, Stefanas de Vrijus, Nigelis de Jongas, Georginio Wijnaldumas, Wesley Sneijderas, Arjenas Robbenas, Jeremainas Lensas, Dirkas Kuytas.

Čilės: Claudio Bravo, Gary Medelis, Mauricio Isla, Eugenio Mena, Gonzalo Jara, Gato Silva, Felipe Gutierrezas, Marcelo Diazas, Alexis Sanchezas, Eduardo Vargas, Charlesas Aranguizas. 
 

Rungtynės

Antrasis kėlinys: Ispanija – Australija 2:0 (1:0).

82 min. ĮVARTIS. ​J.Mata patrigubino rezultatą ir ispanai jau triuškino varžovus 3:0.

69 min. ĮVARTIS. Įvarčiu pasižymėjo ir F.Torresas. Ispanai jau pirmavo 2:0.

 

Pirmasis kėlinys: Ispanija – Australija 1:0.

36 min.  ĮVARTIS. Po puikios atakos D.Villa atsidūrė vienas prieš vartus ir įmušė įvartį. Ispanai pirmavo 1:0.

Ispanija – Australija

Startinės komandų sudėtys:

Australija: Mathew Ryanas, Alexas Wilkinsonas, Ryanas McGowanas, Jasonas Davidsonas, Matthew Špiranovičius, Tommy Oaras, Mattas McKay'us, Mile Jedinakas, Matthew Leckie, Oliveris Bozaničius, Adamas Taggartas.

Ispanija: Pepe Reina, Raulis Albiolas, Sergio Ramosas, Juanfranas, Jordi Alba, Koke, Santi Cazorla, Xabi Alonso, Davidas Villa, Andresas Iniesta, Fernando Torresas. 

--------------------------

Nieko negali būti įdomiau kaip tiesioginė kova dėl pirmosios vietos.  B grupėje Čilės ir Nyderlandų rinktinės darys viską, kad laimėtų šias rungtynes, nes antrą vietą užimsiančios komandos aštuntfinalyje gali laukti Brazilija.

Ispanijos ir Australijos rinktinėms liko tik kova dėl garbės. Įsivaizduokime pasaulio čempionus, pralaiminčius visas tris rungtynes – gėda.

Nyderlandai ir Čilė po sykį nugalėjo australus ir ispanus bei iškovojusios maksimalų taškų skaičių tarpusavio dvikovoje išsiaiškins, kuri liks pirma, o kuri rikiuosis antra.

Jeigu olandų ir čiliečių susitikimas pasibaigtų lygiosiomis, pirma liktų Louiso van Gaalo treniruojama olandų ekipa, mat jos įvarčių santykis yra geresnis.

Dvikovos dėl trečios vietos australams pakanka lygiųjų. Ispanai, norėdami pakilti į trečiąją poziciją, varžovus turi įveikti dviejų įvarčių persvara.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius