Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 23 /2014 06 24

A grupė: Brazilai ir meksikiečiai nepaliko šansų varžovams ir pasiėmė kelialapius į čempionato aštuntfinalį

Pasaulio futbolo čempionate Brazilijoje pirmadienį prasidėjo lemiamas trečiasis grupės varžybų ratas – kai kam jis buvo laimingas, o kažkam jau teko lieti krokodilo ašaras. Jei pirmadienį jau įvykusiose trečiose B grupės turo rungtynėse nežinomųjų nebuvo ir kelialapius komandos išsidalijo dar prieš lemiamą varžybų ratą, tai A grupėje, kurioje žaidė ir pirmenybių šeimininkė Brazilija, buvo trys nežinomieji į dvi pirmąsias vietas. Ir viena komanda, kuriai neliko kelialapio, buvo Kroatija.
Neymaras, Davidas Luizas ir Dani Alvesas
Neymaras, Davidas Liuzas ir Dani Alvesas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Dėl kelialapio į čempionato aštuntfinalį pirmadienė A grupėje varžėsi brazilai, kroatai ir meksikiečiai. Ketvirtoji ekipa – Kamerūno rinktinė jau rengėsi palikti Braziliją ir trečiasis turnyro mačas jai buvo paskutinis šių metų Pasaulio čempionate.

Nors mažai kas galvojo, kad šios dienos mače Brazilija nusileis Kamerūnui, tai Meksikos ir Kroatijos komandų akistatoje buvo laukiamas tikras žūtbūtinis mūšis. Tačiau to neįvyko – brazilai be vargo susidorojo su Kamerūnu 4:1 (2:1), o meksikiečiai antrame kėlinyje palaužė Kroatiją 3:1 (0:0).

Pirmenybių šeimininkai Brazilijos futbolininkai 4:1 (2:1) nugalėjo visus tris susitikimus grupėje pralaimėjusią Kamerūno ekipą.

Du įvarčius nugalėtojams pelnė Neymaras (17 ir 35 min.), po vieną Fredas (49 min.) ir Fernandinho (84 min.), o garbės įvartį į šeimininkų vartus įmušė Joelis Matipas (26 min.).

Beje, pirmasis Neymaro įvartis į varžovų vartus buvo jau šimtasis įvartis šių metų pirmenybėse. Iš viso per 36-erias rungtynes jau įmušti 108-i įvarčiai ir tai pirmasis pasaulio čempionato etapas nuo 1970-ų metų, kai komandos per rungtynes įmuša vidutiniškai po tris įvarčius.

Kitame dienos susitikime šioje grupėje Meksikos rinktinė 3:1 (0:0) įveikė antrąją nesėkmę patyrusią ir taip pat namo važiuosiančią Kroatijos vienuolikę.

Po įvartį nugalėtojams pelnė Rafaelis Marquezas (72 min.), Andresas Guardado (75 min.) ir Javieras Hernandezas (82 min.), o pralaimėjusiųjų gretose įvarčiu pasižymėjo Ivanas Perišičius (87 min.).

Beje, rungtynes kroatai baigė be pašalinto iš aikštės Ante Rebičiaus (89 min.).

Pasibaigus šioms dvikovoms paaiškėjo ir pirmosios dvi aštuntfinalio dalyvės: dėl teisės žaisti ketvirtfinalyje žais pirmąją vietą A grupėje laimėjusi Brazilija ir antroji B grupės ekipa Čilė bei B grupės laimėtoja Nyderlandų ekipa su A grupės antra ekipa Meksika. 

Rezultatas:
 
Kroatija 1 – 3 Meksika
72‘ [0 – 1] Rafaelis Marquezas
72‘ [0 – 2] Andresas Guardado
82‘ [0 – 3] Javieras Hernandezas
87‘ [1 – 3] Ivanas Perišičius
89 Ante Rebičius (Kroatja) – raudona kortelė

Kroatija – Meksika

įvarčiai 1 3

smūgiai 10 12

smūgiai į vartus 5 7

kampiniai 7 9

nuošalės 1 1

pražangos 18 12

geltonos kortelės 1 2

raudonos kortelės 1 0

kamuolio kontrolė 55 proc. 45 proc.

Rezultatas:

 Kamerūnas 1 – 4 Brazilija
17` [0 – 1] Neymaras
26` [1 – 1] Joelis Matipas
35` [1 – 2] Neymaras
49` [1 – 3] Fredas
84` [1 – 4] Fernandinho

Kamerūnas – Brazilija

įvarčiai 1 4

smūgiai 12 19

smūgiai į vartus 6 18

kampiniai 6 7

nuošalės 1 3

pražangos 14 19

geltonos kortelės 3 1

raudonos kortelės 0 0

kamuolio kontrolė 46 proc. 54 proc.

Galutinė A grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Brazilija 3 2 1 0 7:2 7

2. Meksika 3 2 1 0 4:1 7

----------

3. Kroatija 3 1 0 2 6:6 3

4. Kamerūnas 3 0 0 3 1:9 0

Rezultatyviausias čempionato žaidėjas – 4 įvarčiai – Neymaras (Brazilija).

Pasaulio futbolo čempionate Brazilijoje dalyvauja 32 rinktinės, kurios pirmajame etape suskirstytos į aštuonias grupės. Į pirmenybių aštuntfinalį pateks dvi geriausios kiekvienos grupės vienuolikės.

Rungtynės

Antrasis kėlinys: Kroatija – Meksika 3:1 (0:0).

86 min. ĮVARTIS. Vieną prestižo įvartį įmušė ir Kroatija – po gražaus perdavimo I.Peršičius įmušė įvartį.

82 min. ĮVARTIS. J.Hernandezas po kampinio pelnė dar vieną įvartį – 3:0 pirmavo Meksika.

75 min. ĮVARTIS.​ Kroatijos gynyba subyrėjo – per kitą greitą ataką meksikiečiai ir vėl be vargo įmušė dar vieną įvartį – džiaugėsi juo A.Guardado.

72 min. ĮVARTIS. Po kampinio Meksikos rinktinės kapitonas 35-erių R.Marquezas galva pasiuntė kamuolį į vartus.

 

65 min. Meksikiečiai turėjo šimtaprocentę progą įmušti, tačiau vartininko baudos aikštėje buvęs Kroatijos rinktinės gynėjas „priėmė“ smūgį į save. Kamuolys pateko žaidėjui į šoną, meksikiečiai tikino, kad sviedinys stabdytas ranka ir buvo 11 metrų baudinys. Tačiau teisėjas nereagavo į priekaištus. 

54 min. ​Žaidėjai atliko daug darbo gynyboje, tačiau ekipos puolime neatrodė galingai – kiekviena bijojo tos klaidos, kuri galėtų nulemti dvikovos baigtį, todėl puolimas buvo tiesmukas, o gynyba – kibi.

Pirmasis kėlinys: Kroatija – Meksika 0:0.

39 min. ​Kroatai gavo teisę mušti baudos smūgį – apie 25 metrus iki vartų, tačiau D.Srnos smūgiuotas kamuolys skriejo virš vartų.

33 min. ​ Po aštrių dūrių abi komandos pradėjo geriau gintis ir mažiau galvoti apie greitą puolimą, tad – daugiau veiksmo aikštės viduryje.

16 min. Po meksikiečio žaidėjo H.Herreros smūgio iš už baudos aikštės, kamuolys atsitrenkė į kroatų vartų virpstą. Jei šiek tiek tiksliau – vartininkas būtų bejėgis.

12 min. Komandos labai greitai apsiprato su situacija – pradėjo žaisti be žvalgybos. Kroatai pirmieji pradėjo grasinti Meksikos vartams – kelti kampinius. Po I.Rakitičiaus ir L.Modričiaus pastangų Meksikos vartininkui teko ne kartą atremti į vartus skriejančius kamuolius.

Kroatija – Meksika

Komandų starto sudėtis:

Kroatija: Stipe Pletikosa, Danijelis Pranjičius, Šime Vrsaljko, Vedranas Čorluka, Dejanas Lovrenas, Darijo Srna, Ivica Oličius, Ivanas Perišičius, Luka Modričius, Ivanas Rakitičius, Mario Mandžukičius.

Meksika: Guillermo Ochoa, Miguelis Layunas, Rafaelis Marquezas, Maza, Paulas Aguilaras, Hectoras Moreno, Andresas Guardado, Hectoras Herrera, Jose Vazquezas, Oribe Peralta, Giovani dos Santosas. 

Rungtynės

Antrasis kėlinys: Kamerūnas – Brazilija 4:1 (2:1).

84 min. ĮVARTIS. ​Fernandinho įmušė ketvirtąjį brazilų įvartį ir prasidėjo Kamerūno triuškinimas.

 

49 min. ĮVARTIS. Tik prasidėjus rungtynėms trečiąjį įvartį Brazilijai įmušė Fredas.

Pirmasis kėlinys: Kamerūnas – Brazilija 2:1

35 min. ​ Dar po 9 minučių ir vėl rezultatas pasikeitė – tas pats Neymaras įmušė antrąjį įvartį šiose rungtynėse ir jau ketvirtajį pirmenybėse.

26 min.​ Kamerūnas nenuleido rankų ir jau po 9 min. iųlygino rezultatą – 1:1. Pasižymėjo Joelis Matipas. Įvartis, kaip du vandens lašai panašus į brazilų įvartį – perdavimas į vartininko aikštelę ir laiku kyštelėta koja.

17 min. Brazilai buvo užgulę Kamerūno vartus ir Neymaras įmušė pirmąjį įvartį Kamerūnui – 1:0. Tai buvo šimtasis Brazilijos įvartis pasaulio futbolo čempionatuose ir trečiasis Neymaro įvartis šiose pirmenybėse.



Kamerūnas – Brazilija

Komandų starto sudėtys:

Kamerūnas: Charlesas Itandje, Nicolasas N'Koulou, Allanas Nyomas, Stephane'as M'Bia, Henri Bedimo, Landry N'Guemo, Ericas Maximas Choupo-Motingas, Benjaminas Moukandjo, Eyongas Enoh, Joelis Matipas, Vincentas Aboubakaras.          

Brazilija: Julio Cesaras, Danielis Alvesas, Thiago Silva, Davidas Luizas, Marcelo, Neymaras, Paulinho, Oscaras, Luizas Gustavo, Hulkas, Fredas. 

-------------------------------

Lemiamose rungtynėse kovos Kamerūnas ir Brazilija bei Kroatija ir Meksika.

Tiek Brazilijos, tiek Meksikos rinktinėms užtenka lygiųjų, kad užsitikrintų kelialapį į kitą etapą. Mat jos turi po 4 taškus. Tuo tarpu Kroatijai būtina pergalė – tik tai užtikrintų kelią į aštuntfinalį.

Meksikos futbolininkai dar gali užimti ir pirmąją vietą B grupėje, tačiau jiems reikia laimėti prieš kroatus didesniu skirtumu nei brazilai įveiks Kamerūną. Kitą vertus, jei kroatai ir meksikiečiai sužaistų lygiosiomis, o brazilai netikėtai nusileistų Kamerūnui, šeimininkams pirmenybės bus baigtos – mat kroatai ir brazilai turėtų po 4 taškus, o įvarčių santykis yra palankesnis europiečiams. Pagal FIFA taisykles, pradžioje žiūrimas įvarčių santykius, o tik po to – tarpusavio dvikovų rezultatas. Pirmoje akistatoje Brazilija 3:1 įveikė Kroatiją. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius