-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Belgų mačo su Rusija didvyris Divockas Origi: „Visada tikėjau, kad žaisiu pasaulio čempionate“

19-metis, kuris praėjusiame sezone net neturėjo užtikrintos vietos startinėje „Lille“ klubo sudėtyje, sekmadienio vakarą Brazilijoje tapo Belgijos didvyriu. Jaunasis Divockas Oirgi įmušė pergalingą įvartį rungtynėse su Rusijos rinktine.
Divockas Origi
Divockas Origi / „Scanpix“ nuotr.

Prieš ketverius metus, kai D.Origi buvo vos 15 metų, stebėdamas Ispanijos rinktinės triumfą pasaulio čempionate Pietų Afrikos Respublikoje, galėjo tik pasvajoti apie įvartį, lemiantį jo atstovaujamos Belgijos pergalę planetos pirmenybių rungtynėse. Ne bet kur, o legendiniame „Maracana“ stadione.

Pirmuosius savo žingsnius futbole D.Origi žengė „Genk“ klubo jaunimo akademijoje, o būdamas 15 metų prisijungė prie Prancūzijos aukščiausioje lygoje rungtyniaujančio „Lille“ klubo jaunimo. Apie šį jaunuolį po ketverių metų išgirdo ir visas pasaulis. Puolėjas įmušė pergalingą įvartį į Rusijos rinktinės vartus bei atvėrė Belgijos rinktinei duris į kitą etapą. Po rungtynių pakalbintas futbolininkas ir pats sunkiai tikėjo, kaip sparčiai jo karjera kyla į viršų.

„Aš žaidžiu pirmąjame savo pasaulio čempionate ir antrose savo rungtynėse įspyriau pergalingą įvartį. Viskas vyksta taip greitai, bet būtent todėl tai yra ypatinga. Aš visada tikėjau, kad kada nors žaisiu pasaulio čempionate. Tu niekada nežinai, kas nutiks futbole. Aš tiesiog stengiuosi žaisti bei mėgautis futbolu. Šis įvartis buvo atlygis už mano sunkų ir nuoširdų darbą „Lille“ klube.“

Praėjusiame sezone Belgijos nacionalinės futbolo rinktinės narys atstovaudamas „Lille“ sužaidė 20 iš 32 klubo rungtynių Prancūzijoje, o ekipa iškovojo trečiąją vietą pirmenybėse bei užsitikrino vietą kito sezono UEFA Čempionų lygoje.

Patekimas į Belgijos rinktinės sudėtį buvo sunkiai tikėtinas dalykas. D.Origi atrankoje į pasaulio pirmenybes nesužaidė nei vienų rungtynių ir apskritai nebuvo sužaidęs nei vienų oficialių rungtynių už pagrindinę šalies komandą. Visgi, traumą patyrus Christianui Bentekei, jaunajam „Lille“ puolėjui atsirado vieta šalies rinktinėje.

„Likus mėnesiui, galbūt dviem iki pasaulio čempionato pradžios pajutau, kad galiu būti pakviestas į rinktinę. Turėjau vilties, bet tikrai nebuvau tuo įsitikinęs. Žinojau, kad esu tarp kandidatų pakeisti Christianą Bentekę ir tai man yra didžiulis įvertinimas.“

„Aš žaidžiu pirmąjame savo pasaulio čempionate ir antrose savo rungtynėse įspyriau pergalingą įvartį. Viskas vyksta taip greitai, bet būtent todėl tai yra ypatinga. Aš visada tikėjau, kad kada nors žaisiu pasaulio čempionate.

Madrido „Atletico“ klube rungtyniaujantis D.Origi komandos draugas nacionalinėje šalies komandoje Toby Alderweireldas pareiškė, kad prieš čempionatą, kai vyriausiasis komandos treneris Marcas Wilmotsas paskelbė galutinį į Braziliją vyksiančių žaidėjų sąrašą, praktiškai nieko nežinojo apie šį Belgijos talentą, tačiau per kartu praleistą laiką buvo sužavėtas 19-mečio talentu.

„Prieš paskelbiant galutinę rinktinės sudėtį apie Divocką nebuvau nieko girdėjęs. Tačiau treniruotėse bei rungtynėse jis parodė labai daug. Jis yra puolėjas, kuris turi viską, ko reikia: yra greitas, stiprus, techniškas. Negalime jo spausti, nes jis yra dar labai jaunas, tačiau mes džiaugiamės, kad jis yra čia, su mumis.“

Pelnęs įvartį į Rusijos rinktinės vartus, D.Origi tapo ne tik jauniausiu šiame pasaulio čempionate pasižymėjusiu žaidėju, bet ir jauniausiu Belgijos futbolininku, įmušusiu įvartį pasaulio čempionate. Pasižymėti jam pavyko sulaukus 19 metų bei 65 dienų.

Puolėjas pasaulio čempionate debiutavo rungtynėse su Alžyru, kai aikštėje pasirodė po keitimo. Nuo suolo futbolininkas kilo ir rungtynėse su Rusija, o 88-ąją minutę įkalė pergalingą įvartį. Po tokio pasirodymo kyla klausimas, ar D.Origi neturėtų užimti Romelu Lukaku vietos startinėje sudėtyje, mat pastarasis čempionate neatranda savojo žaidimo.

„Tai sprendžiu ne aš. Klauskite trenerio, – teigė T.Alderweireldas. – Jis įrodė, kad gali būti naudingas, o mes turime juo pasitikėti. Tai jam yra labai svarbu.“

Futbolas yra įaugęs į D.Origi kraują. Jo pusbrolis Arnoldas Origi šiuo metu atstovauja „Lillestrom“ klubui iš Norvegijos, trys jo seneliai atstovavo gimtosios Kenijos rinktinei, o žaidėjo tėvas Mike’as Origi su „Genk“ klubu yra laimėjęs Belgijos futbolo lygą.

„Mano tėtis buvo stadione ir viską matė. Mano gyvenime jis yra labai svarbus žmogus. Jis man padėjo pelnyti šį įvartį“, – po mačo teigė sekmadienio vakaro Belgijos didvyris.

Įdomu tai, kad atstovaudamas „Lille“ klubui praėjusiame sezone D.Origi pasižymėjo tik 1 kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius